VLDS (Validus)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLDS (Validus)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

najvažnija stvar kad ulažete je da provjerite tko vodi firmu..a tko vodi vlds???

najvažnija stvar kad ulažete je da provjerite tko vodi firmu..a tko vodi vlds???

E tu se potpuno slažemo.
Da je vodi Baffet tržili bi se preko 100 kn po dionici.Ali ja tada sigurno ne bih bio u njoj,jer bi to bio popularni zicer sa cijenom od preko 150 kn.
Ponašam se kao fond rizičnog kapitala.

pitanje:
S obzirom na razvoj situacije kolika je vjerovatnost da se vodstvo promjeni?

Što mislite da li je to rukovodstvo utjecalo na pad cijene Validusa?

@lopina

Ja smatram da je stečaj vrlo rizična opcija i da mali dioničari mogu sve izgubiti.
U svakom slučaju kamate na 110.000.000 kuna (i troškovi) po stopi od 15% godišnje su ogromne i
nešto se jednostavno "mora odigrati"!!!
Vrednost dionica Vabe je možda i veća od 60kuna po dionici za kontrolni paket,ali je upitno
koja se cijena može postići u ovrsi ili stečaju?!
Pozdrav

Ja vas stvarno vise ne razumijem. Toliko se trudite otjerati male ulagace ovdje, da je to vec sumljivo i to jako. Opet navodite krive podatke. Jest da je 110 milja bio objavljen podatak koji se odnosi na vjerovnistvo Plurisu. U svojoj preciznosti ste zaboravili rec, da je veci dio tog duga Pluris otplatio i da se VLDS tereti samo za razliku. A i tu je poanta u tome, da je Validus izdao jamstvo Plurisu za vlastitu dokapitalizaciju.

Pa ako Pluris ne moze vise vracati dug moze VLDS sudski pruzeti vlastite dionice od Plurisa po recimo 20 kn tj. 985.107 kom =19,7 milja a za razliku jednostavno ga tuzi mislim, da je jos oko 30 milja. Eto pa koliko plati HBOR-u za izdana jamstva toliko i dobije.

Dionice se mogu zaplijeniti bez veceg problema ili barem postici zabrana glasackih prava na tim dionicama, pa recimo, da i nema Pluris toliko imovine, da se iz nje naplati razlika iz naslova jamstva, opet to nije bas veliki problem za Validus.

Ja vas stvarno vise ne razumijem. Toliko se trudite otjerati male ulagace ovdje, da je to vec sumljivo i to jako. …

Ne trude se oni otjerati male ulagače nego im je cilj da ovi u panici što više sruše cijenu, kako bi pokupili te dionice od njih. Nakon toga će krenuti navlačenje na drugu stranu kako bi mali ulagači opet počeli kupovati i dizati cijenu.

@Adler
Apsolutno i sve netočno.
Sam Validus je na stranicama zagrebačke burze dao obavjest o visini blokade računa.
Uprava Validusa nije objavila podatke da je ovaj iznos smanjen.
Ako imate ikakvu službenu objavu da je dug i koliko smanjen,jednostavno je objavite ili njen izvor.
Sve ostalo što ste napisali je "Vaš spisak želja" i nema veze sa stvarnošću.
Pozdrav

@Adler

Apsolutno i sve netočno.
Sam Validus je na stranicama zagrebačke burze dao obavjest o visini blokade računa.
Ako imate ikakvu službenu objavu da je dug i koliko smanjen,jednostavno je objavite ili njen izvor.
Pozdrav

Ne znam vise zasto uopce s vama ovdje raspravljam, mozda zato, da citatelji dobiju sliku i s druge strane, koja nije ni priblizno tako crna, kao to je vasa.

Ovako sto se tice suduznistva za vlastite dionice mozete si procitati ovdje:
Vaš link

I ponavljam ako je Validus vjerovnik za vlastite dionice i one de-facto postoje, moze jih traziti po danas primjernoj cijeni. Ako se ponisti ugovor, opet dobro.

I to vrijedi prema zakonu za sve kojima je Validus isao za vjerovnika. Validus mora tuziti svakog duznika za iznos, koji se prenosi na njega. Slazem se, da postoji velika mogucnost, da se u cijelini ne naplati iz ovih tuzbi, ali se znacajno smanjuje minus o kojem vi pricate u superlativima.

Kolega Adler Vaše pisanje je egzaktno i činjenično ispravno. te nama malim dioničarima daje pravu sliku stanja u VLDS.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

@Adler

Apsolutno i sve netočno.
Pozdrav

Ne znam vise zasto uopce s vama ovdje raspravljam, mozda zato, da citatelji dobiju sliku i s druge strane, koja nije ni priblizno tako crna, kao to je vasa.

Ovako sto se tice suduznistva za vlastite dionice mozete si procitati ovdje:
Vaš link

I ponavljam ako je Validus vjerovnik za vlastite dionice i one de-facto postoje, moze jih traziti po danas primjernoj cijeni. Ako se ponisti ugovor, opet dobro.

I to vrijedi prema zakonu za sve kojima je Validus isao za vjerovnika. Validus mora tuziti svakog duznika za iznos, koji se prenosi na njega. Slazem se, da postoji velika mogucnost, da se u cijelini ne naplati iz ovih tuzbi, ali se znacajno smanjuje minus o kojem vi pricate u superlativima.

[/quote]
Validus je dužnik-sudužnik za vlastitu dokapitalizaciju,a ne vjerovnik!!!Vjerovnik je HBOR.Dakle banka.
Poništenje ugovora zahtjeva poseban parnični postupak pred nadležnim sudom koji se mora provesti
u određenom roku.I moraju biti dokazani određeni zakonom propisani razlozi.
Uskoro će nas uprava Validusa,nadam se obavjestiti da li je prošao rok za tužbu i da li će je uopće
podnijeti.
Što se tiče regresnih tužbi,one su uvijek moguće nakon isplate duga po jamstvu za drugoga,ali uvijek
ostaje pitanje mogućnosti naplate jer da su isti mogli platiti dug ne bi se ni provela ovrha na jamcu
ili sudužniku.
Ostaje naravno teoretska mogućnost strateškog partnera i dokapitalizacije .
Za sada se to ne čini izglednim,no pričekajmo još malo.
I samo još nešto.Čini mi se da su neki forumaši više ljuti na nas koji pokušavamo objektivno pisati
nego na one koji su doveli dioničare Validusa u ovu situaciju.
To je apsurdno i kontraproduktivno.
Želim Vam puno sreće.
Pozdrav

Izvinjavam se na pogreski, nije bila namjerna. Ali svejedno, da li se vama ne cini normalno i da je zakonski postupak takav, da vjerovnik (HBOR) treba najprije napraviti sve, da naplati dug od duznika. To znaci, da najprije treba prodati svu imovinu Plurisa i tek onda ide trazit suduznike, da poplate razliku.

Ja znam za jednu imovinu koju ima (dionice VLDS) i koje vrijede i kojih ima za kontrolni paket. Dakle ako ne nadje Pluris kupca za te dionice naci ce ga HBOR. I nijedan od njih jih nece prodavati po ovoj cijeni.

Ima kakvih novosti s Mimovićem? ovo postaje zabrinjavajuće da odsi lnih najava sad nema ni najmanjeg glasa [undecid]

moji postovi na forumu su moje mišljenje, nisu financijski savjeti niti poziv na kupnju/prodaju dionica ili ulaganje u iste

od 100 glasa, glasa cuti nije…
cak mi se i cini da dionice koje se prodaju neidu s aska vec odnekud sta mi ne vidimo..

http://www.youtube.com/watch?v=0TgrHXa2kE0

što je tu zabrinjavajuće?
da nisi ulagao u glasinu?

slijedi nam precesija

New Report

Close