VLDS (Validus)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLDS (Validus)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ako Mimović uđe, Validus se možda spasi, ali ako odustane Validus ide u stečaj (što je sve izvjesnije) onda je to katastrofa za male dioničare jer znači da je imovina toliko opterećena, a dugovi toliko visoki da se VLDS ne može izvući. U tom slučaju mali dioničari neće dobiti ništa. Zato se jedino možemo moliti da Mimović uleti i spasi nas inače je GAME OVER.
Ja još imam keša, ali na ovim cijenama mi je prevelik rizik još kupovati, u dokup ću ili preko 22 kn ako bude sve u redu, ili ispod 10 kn gdje ću špekulirati nakon (ako) pokretanja stečaja.

Nije mi jasno ovo obrazloženje, ako Validus ide u stečaj, onda mali dioničari neće dobiti ništa, a ti bi tada kupovao ispod 10 kn.

Je li to znači da nisi mali dioničar ili…
[/quote]

Pročitaj malo pažljivije, rekao sam da ću špekulativno ulaziti ispod 10 kn, kao što sam svojevremeno trejdao na ZDNK, DKVS… tu se u par dana može okrenuti lijepa lova, ali treba paziti da se ne prenoći u dionici jer može biti kobno. Tako će i VLDS biti odična prilika za day trading kad bude ispod 10 kn [thumbsup]
[/quote]
koja glupost..hahaha

nesmiljeno iskrcavanje nastavlja se, pa dokle više? što je s tim Mimovićem, nije valjda odustao?? neće valda VLDS u stečaj?? [shocked]

No, ima i dobra vijest – u Bespokeu kažu da veliki pad u svibnju često slijedi dvoznamenkasti rast u iduća tri mjeseca

Počistio sam onog sa aska(hrabrog sa 2500 kom) samo je tisučicu mrdnuo u zadni tren.. [lol]
Hvala, postavi još koji takav..
Pozdrav kolegama [thumbsup]

Jednom je slučajnost, drugi put podudarnost, treći put neprijateljsko djelovanje....

Počistio sam onog sa aska(hrabrog sa 2500 kom) samo je tisučicu mrdnuo u zadni tren.. [lol]
Hvala, postavi još koji takav..
Pozdrav kolegama [thumbsup]

kako si ga zeznuo ..

Referišem se na post aitora s400:

A gde ti vidiš da hefa vredi 465, pa zar ta firma nije otišla u bankrot? Poslednji se put po toj ceni trgovalo 2007 godine, a otada znamo što se događalo. Hefa kao firma ne vredi ništa. Jedino što vredi je zemljište, ali milionski dugovi pojeli su i njegovu vrednost. Ova Švica ti je oprana lova. Baciš u firmu, a onda povučeš preko bezvrednih nekretnina. Varteks je takođe kolko čujem od svog drugara pred stečajem, a vis isto jako loše stoji. Kod Milsa jedino vredi zemlja u splitu, ali firma takođe ima milionske dugove. No, čak i da ova imovina koju si ti naveo sve skupa vredi 100 miliona, dugovi prelaze 60 miliona, oni koji su u bilansu prikazani. Pitanje je za dugove proizašle iz spice operacije, da li su i u kojoj meri uopšte prikazani. Dakle, neka okvirna procena vrednosti Validusa je 40-60 miliona i kad to podeliš s ukupnim brojem akcija dobije se oko 14,8-22,2 po akciji. Takođe, moram spomenut da su sve banke koje validus drži podakpitalizovane, a moram svakako pomenut da u izvanbilansnoj evidenciji s kraja 2009. godine Validus je izdao cirka 155 miliona garancija koje ga u potpunosti obezvređuju ukoliko budu aktivisane, a onda Validus vredi 0.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

@fotije
HEFA su hoteli pharos koji nisu u stečaju tako da ne mogu razumjeti koje laži širiš, ide docap FIMA banke u BiH, ovo Vis loše stoji to neću ni komentirati, MILS da vrijedi samo zemljište isto neću komentirati nit to da VLDS ima 30% dionica VABE. Molim moderatore da ovakve lažne postove više ne puštaju jer će nekog nesretnika ponukati na prodaju svoje vrijedne imovine.
Ne zaboravite SNHO i šta su pisali o njemu.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

kakav stecaj?sto je vama..

Ma mogu ovi tipovi bisakovi, nadan, mumaro, fotije itd itd.(vjerovatno je ista osoba ili max dvojica) pisati i strašiti međutim kad dođu dobre vijesti i krene rast onda njih više neće biti , a vaša imovina će biti nepovratno izgubljena. NE PRODAJITE

Pa pogledaj Hefin bilans, Poslednji je okačen 30. septembra 2009 godine. Knjigovdstveno su tada vredili 53 po akciji, no kako to rapidno pada, a vidi se od pre godinu dana ranije, verovatno su već do sad ušli u negativan kapital. Pored toga, ta je firma imala više od 131 miliona kratkoročnog duga, a materijalna imovina koja je usput rečeno dve godine ranije revalorizovana, vredila je tek nešto više od 135 miliona. Ta firma je verovatno pred bankrotom, ako dosad već nije bankrotirala. Pogledajte poslednji izveštaj na berzi za Hefu, pa se sami uverite ako mislite da ja lažem… "Ako laže koza, ne laže rog".

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

Nemojte se bespotrebno uzrujavati, kolege…..
Koliko ja vidim na svojoj gledalici, bid je sasvim pristojan u ovom času i to na cijeni iznad 16kn na prvih 10 naloga…..
Ako ikad cijeli bid misteriozno nestane, a onda se na kupnji do 5kn pojavi par naloga od 5-10 tisuća komada…..tek je onda vrijeme za brigu…..

"Ta firma je verovatno pred bankrotom, ako dosad već nije bankrotirala"
Ova retorika me podsjeća na nekoga neću ti rećina koga jer bi se vjerovatno uvrijedio.
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=HEFA-R-A

New Report

Close