VLDS (Validus)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLDS (Validus)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ajde tko prati, ima li prodaje prvih 10 odkad je dionica potonula ispod 20?

Nema

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

Od tog kredita je nastala FIMA Banka u Sarajevu, i kraj price. Banku je mogla osnovat samo financijska institucija iz HR, a to je bio VLDS,. Vrlo jednostavno i sve skupa drzi vodu.

Eto to je cinjenica, nema nikakvih zavjera i ostalih prica.

Validus d.d. – odgovor na upit Zagrebačke burze

26.5.2010 15:19:17
Nastavno na upit Zagrebačke burze po pitanju sudužništva društvo je dostavilo slijedeći odgovor: "na vaš upit vezan uz napise u medijima ističemo da je društvo Validus d.d. sudužnik po dugoročnom kreditu G-19/05 sklopljenom 2005. godine između FIMA Holdinga d.d. (danas Pluris d.d.) i HBOR-a. Obzirom da je zbog istog kredita društvo blokirano za iznos preostalog duga od 67.712.728,63 kn , društvo Validus d.d. je zatražilo relevantno pravno mišljenje te trenutno intenzivno radi na rješavanju predmetne problematike s posebnim naglaskom na utvrđivanju ništetnosti Ugovora za samo društvo."

ovaj mumaro provocira i provocira
[/quote]

Ali isto su ovi smradovi iz Validusa ovo mogli reći odmah kad je račun blokiran.
[/quote]
Kronologija događaja:
-Fima je podigla kredit 2005.od Hbor
_za taj iznos dokapitalizirala Validus sa izdavanjem novih dionica
_Fima je dužnik
-Validus je sudužnik
_Pluris,Nikomat i ostali fimaši su dužnici po osnovi ovog kredita,kao pravni sljedbenici
_oni bi trebali platiti ovaj kredit,ako nije sve pod hipotekom
-ako oni ne podmire Validus je sudužnik i treba podmiriti ostatak duga od cca 10 mil EUR
-validus pokreće spor s namjerom da se deblokira jer je ugovor ništavan_ako je

U slućaju da fimaši ne pokriju ovaj kredit:
1.Pluris i Nikomat I gosp.Horvat gube dionice i njihov
vlasnik postaje HBOR tj.HFP po nekoj cijeni /sada je to cca 150 mil kn_knjigovodstveno/
2.Razliku do punog zaduženja se namiruje od ostatka imovine Validusa ,ako ovih 150mil nije dosta
za dug od 75 mil.
VABA,Varteks,Fima banka BH,MILS,VIS,Hoteli Starigrad Hvar,velika turistička parcela na Hvaru,
Mirna Rovinj/mislim 20% /i ostala imovina.
Ukupna ta imovina iznosi na dan 30.04.2010.
knjigovodstveno 311.754
Ovdje se pruža šansa da HBOR debelo zaradi i preuzme vlasništvo 50% validusa,što je udio
fiminih sljedbenika/FIMA,Pluris,Nikomat,Horvat/.
Situacija vin-vin za HBOR.
I sada Validus/čitaj Fimaši/ne žele izgubiti jako puno za relativno mali dug.A politički se progone
i Polančec i Horvat.Želi ih se nagaziti radi Podravke i afere Spice.Koji horor.
Mislim da bi u svemu ovome mi mali mogli dobro proći.Naravno ako je imovina Plurisa i onoliko
koliko piše:netto 312 mil kn
Ali to je samo karta.A karta svašta prima.

Molio bi iskusne koji prate ovaj horor da me upozore na eventualne greške u razmišljanju.
Ali samo argumentima.

[/quote]

koliko ce jos nedostajat love kad vlds proda sve u portfelju..??

Daj ti neku procjenu, pa da usporedimo, ja kažem da će ostati 30 kn po dionici.

Pa što je više s time Mimovićem?!? Zar nije bio rok od 15 dana da donese bankarske garancije ili je sve propalo? A nekako mi je ostalo da rok istječe ovih dana [embarass]

pametan čovjek vidi filiju i skloni se...

Nema

Hvala, eto idem postaviti jednu tisučicu pa poklopite vi koji nevjerujete. Mislim da će vam 15,52 biti dobra cijena za izlaz kad to već ide na 2 kune.

a to bi moglo znaciti da ce se vlds odblokorat za iznos garancije plurisa,,i da ce natjerati pluris da prodaje svoje dionice pa bi se moglo ocekivat da ce cijena vlds padati..

mi

koliko ce jos nedostajat love kad vlds proda sve u portfelju..??

Daj ti neku procjenu, pa da usporedimo, ja kažem da će ostati 30 kn po dionici.
[/qnece me znam ,ali mi se cini da je danas bilo na vijestima da su ugovori kakav imaju vlds i pluris nevazeci…
[/quote]

Daj neku procjenu. Tek tolko da imamo 2 brojke za usporedbu. Ti si pitao koliko će nedostajati, valjda imaš neko razmišljanje oko toga. Ne treba na široko, 1 brojka.

a to bi moglo znaciti da ce se vlds odblokorat za iznos garancije plurisa,,i da ce natjerati pluris da prodaje svoje dionice pa bi se moglo ocekivat da ce cijena vlds padati..

Moguć scenarij, no ne čini mi se izglednim, barem ne da prodaju sve dionice na burzi. Pa to može s ovom kupnjom trajati godinama, a obveze treba vratiti pronto. Uobičajeno je da se to drugačije rješava, pa ne prodaje to Dinkec [lol] [lol] jer da prodaje osigurali bi si egzistenciju do kraja života [thumbsup]

ima ovdje kolega koji će bilo koju vijest interpretirati tako da je završetak priče pad dionice Validusa…nevjerojatno kolko energije a nemaju niti misle kupiti dionicu…trebali bi otvriti neku anketu da vidimo koliko forumaša "puši" te priče..osim njihovih 10tak nickova naravno…ja trenutno "pušim" samo pare na Validusu hehe

Da, da, da…… Zato i Pluris trazi kupca za svoje dionice VLDS, ali sigurno ne po cijeni koja je danas na burzi. Da i dodje do zaplijembe dionica od strane HBOR, nece jih on prodavati po toj cijeni. Zasto? Ne bih se naplatio, a i oni dobro znaju stanje imovine VLDS.

Drugi scenario je, da VLDS plati HBOR-u jamstvo kojeg je dao Plurisu za kupnju samog sebe. Crnogledi mozete sad reci odbrojimo taj iznos od imovine VLDS i podijelimo sa brojem izdanih dionica i jos cete biti iznenadeni koja je to vrijednost danas. A mi optimisticniji cemo Pluris tuziti za svoje dionice (ali po danasnjoj vrijednosti) i staviti jih u trezor. A posto jih ne trebamo, ponistit cemo jih sto ce preliti vrijednost istih na preostale dionice. Pa si sad malo racunajte.

Decki VLDS je zlatna koka. Malo ima takvih prilika.

MatLalic2 @ bjezi od ovog purana….bonaca je ,,,,mora se dignut jak vjetar za ovo ….

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

New Report

Close