VLDS (Validus)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLDS (Validus)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Netko je te Bakićeve dionice morao kupiti, meni je to dobar znak. Očito da neko ulazi. Naravno, sad će svi reći da ulaze mali ulagači i (ili) špekulanti. Ali meni je količina dionica koja dnevno prođe dobar pokazatelj da Validus ipak nekog zanima. Dio sigurno otpada na trejd, al svejedno ostaje velika količina koja se ne može objasniti "slučajnom" kupovinom. Ja do daljnjega ostajem u Validusu, a vi kako hoćete…

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Netko je te Bakićeve dionice morao kupiti, meni je to dobar znak. Očito da neko ulazi. Naravno, sad će svi reći da ulaze mali ulagači i (ili) špekulanti. Ali meni je količina dionica koja dnevno prođe dobar pokazatelj da Validus ipak nekog zanima. Dio sigurno otpada na trejd, al svejedno ostaje velika količina koja se ne može objasniti "slučajnom" kupovinom. Ja do daljnjega ostajem u Validusu, a vi kako hoćete…

ma uopće nije važno tko ulazi ,mali ulagači,trejderi,špekulanti i sva svjetska mosonerija da ne nabrajam- bitno je da je nešto trulo u svoj ovoj priči i da cijena ide nezaustavljivo prema dole-ako ovakvim tempom nastavi biti će validusa po 15 kn ako ne i niže.

To je bitno samo pod uvjetom da misliš brzo van ili da si zaglavio unutra a ne znaš što i kako dalje. Po meni je bitno da netko (ozbiljan) sada ulazi i da misli da ovo ima perspektivu. A to što neko na silu (i po svaku cijenu) izlazi to je najveća prijetnja ovoj dionici. Da ne zaguši tržište…

I neke druge dionice su prolazile ovakav put, čak štoviše, gotovo sve prije nekih 8-9 godina, a svi znamo što je poslije bilo. Bitno je samo preživit do iduće ekspanzije tržišta… Vjerojatno nas čeka višegodišnja muka, al ko preživi pričat će… Ostali će se sa sjetom sjećat ovih vremena i govorit kako su mogli zaradit…

Hoće li se neki obogatit na Validusu nitko ne zna, svi se nadaju, većina će putem zastat i odustat, a samo neki će iscrpljeni doći na cilj i postati bogati…

Fundamenti postoje, rizici su veliki (možda preveliki?), ali tko može odoljeti čarima burze… Za ostale preporučam HT…

Ovo za sad previše loše izgleda(blokada računa,najavljeni ,a ne potisani ugovori s velikim upitnikom i čudnim tamo nekim Mimovićima bez garancija) da bi se tu čekalo više godina.
Sve tu jako smrdi na profitersku privatizaciju iz razdoblja rata i poslije rata.
Kriminalni likovi u toj priči,većina njih je pod istargom ili već u zatvoru.
Tko ima živce čekati rasplet oko svega toga svaka mu čast i zaslužio je da zaradi za koje desetljeće ka d se sve to rasplete,završi ova zavrzlama i sudski procesi.
Dobro nam je poznato kako funkcionira naše pravosuđe pogotovo kad su glavonje u pitanju.
Neće tu biti čista situacija još jako dugo, dugo.
Imaocima dionice iskreno želim puno sreće.

To je bitno samo pod uvjetom da misliš brzo van ili da si zaglavio unutra a ne znaš što i kako dalje. Po meni je bitno da netko (ozbiljan) sada ulazi i da misli da ovo ima perspektivu. A to što neko na silu (i po svaku cijenu) izlazi to je najveća prijetnja ovoj dionici. Da ne zaguši tržište…

I neke druge dionice su prolazile ovakav put, čak štoviše, gotovo sve prije nekih 8-9 godina, a svi znamo što je poslije bilo. Bitno je samo preživit do iduće ekspanzije tržišta… Vjerojatno nas čeka višegodišnja muka, al ko preživi pričat će… Ostali će se sa sjetom sjećat ovih vremena i govorit kako su mogli zaradit…

Hoće li se neki obogatit na Validusu nitko ne zna, svi se nadaju, većina će putem zastat i odustat, a samo neki će iscrpljeni doći na cilj i postati bogati…

Fundamenti postoje, rizici su veliki (možda preveliki?), ali tko može odoljeti čarima burze… Za ostale preporučam HT…

nemislim brzo van ,niti sam zaglavio unutra,ne brini-a kako dalje je postavljanje nisko na bidu i skupljanje ako krene prema 15-16 kn.

nemislim brzo van ,niti sam zaglavio unutra,ne brini-a kako dalje je postavljanje nisko na bidu i skupljanje ako krene prema 15-16 kn.
[/quote]

Kolega, ispričavam se ako se nepozvan nadovezujem na Vaš post, ali briga za 15-16kn nije potrebna.

Što se tiče jamstva, pitanje je dana kada će stići.

Što se tiče imovine…vidjet ćemo…rasprodaje ne bi trebalo biti.

Pozitivna stvar je HT-ova dividenda,a negativna jest ta na kojoj razini ući.

Srdačan pozdrav

Ovdje se opet zaboravlja najvažnija činjenica a to je Validus ima razliku između imovine i obveza koja se zove kapital (vlastita imovina) u iznosu oko 100 kuna po dionici. To pripada samo i isključivo Validusu, a kada Mimović ili netko riješi dugove onda nam ostaje samo vlastiti kapital što znči 100 kn po dionici.

Ali čak da sve to oko Mimovića propadne i Validus ide u rasprodaju imovine i gašenje fonda mislim da bi po dionici mogli dobiti najmanje tih 100 kn. Zašto? Pa zato što se za banke (najvrijedniji dio) sasvim igurno može dobiti više od onoga kako su prikazane (knjižene) u bilanci. A i turistički dio uz neka restrukturiranja vrijedi višestruko više. Al za to bi trebalo neko vrijeme ili strateški partner…

Kapital postoji, rizici isto tako, a prodaja samo jedne komponente (u slučaju potrebe) Validusa riješava sve probleme…

ideš sad sam tek vidio da je gap na 26,4 kn

:)))))))

slijedi nam precesija

odma me ocijenite sa jedan, jer imam poruku za sve drkomlate sa cijelih 100 komada ovih dionica koji drukaju na dole:

slobodno drukajte na pad, necu se protiv vas borit, nego cu otkupit tu vasu sicu i to za iste sitne novce na razinama na kojima prizeljkujete vlds… i zato bi volio da trenutna prica (kao da je bitna) propadne i da vlds ode na par kuna i da ostanete bez ičega, jer ovo očito niti nije za neke..

Problem je što ne prodaju po bidu samo ovi od 100 kom, ide i po koja tisućica. A kako svi ‘hrabri’ samo skupljaju nije mi jasno da nitko nije dosad ušao u top 10? Ne treba tu neka velika količina ni love ni dionica. Čini mi se da ekipe s 1000 – 3000 komada ima na lopate i svi se sad pitaju što dalje.

Parche mihi, Domine, quia Dalmata sum!

Ima tu poruka od iskusnih, pa vi drukeri osim što bi se trebali bacit na HT, bar učite ako mislite drmat veće pare od dividende

Najskupljom slikom moglo se izgraditi 2000 kuća..usporedba funckionalnosti jedne "umjetničke" slike i 2000 kuća, snobizam=zlo

odma me ocijenite sa jedan, jer imam poruku za sve drkomlate sa cijelih 100 komada ovih dionica koji drukaju na dole:

slobodno drukajte na pad, necu se protiv vas borit, nego cu otkupit tu vasu sicu i to za iste sitne novce na razinama na kojima prizeljkujete vlds… i zato bi volio da trenutna prica (kao da je bitna) propadne i da vlds ode na par kuna i da ostanete bez ičega, jer ovo očito niti nije za neke..

Problem je što ne prodaju po bidu samo ovi od 100 kom, ide i po koja tisućica. A kako svi ‘hrabri’ samo skupljaju nije mi jasno da nitko nije dosad ušao u top 10? Ne treba tu neka velika količina ni love ni dionica. Čini mi se da ekipe s 1000 – 3000 komada ima na lopate i svi se sad pitaju što dalje.

[/quote]

Što dalje ?

pa kao i uvijek postoje 4 opcije :

prodati,silovati kupnju i kupiti niže

kupovati,silovati prodaju ( ako je to moguće ),ako ima dovoljno keša i jaka vjera u firmu

staviti na stranu i ne razmišljati

prodati,i ne razmišljati

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

http://www.jutarnji.hr/marinac-i-sestak-darovali-fimi-cak-150-milijuna-kuna-/776153/?pageNumber=1#page_1

who dares, wins

New Report

Close