po financijskom kalendaru sutra bi trebali dobit izvjesce za 2009
bice i dans jeftina kupnja
sam sto ce bit kad i mi koji imamo novaca kupimo,ko ce onda kupovati?? a prodaja je sve jaca i jaca
[bye] [bye]
meni sve "miriši" na to da će se dogoditi jedna velika transakcija, možda i van burze pa ćemo nakon toga vidjeti
gdje je nestao Rekvijem
jel ima tko info tko kupuje ispod top 10
tu je rekvijem ali više ne podebljava poziciju, a niti ne prodaje. s ostatkom novaca trenutno sam u drugim pozicijama. čak i da hoću ovdje van nemam kome prodat to u jednom danu. izvješće se zna da je 22 mil.minusa što je potpuno očekivano obzirom na gospodarstvo. i meni se čini da se čeka jedna potpuna rošada u vlasničkoj strukturi.
Pogledao sam izvješće – 4q – 2009 – katastrofalno
Nije ni čudo da probaju namiriti fiksne troškove prodajom dionica iz sveukupnog portfelja.
Najgore bi bilo kada bi dirali temeljni kapital… ustalom nije mi još jasno čime se oni točno bave, a Buffet kaže kako treba kupovati samo one dionice čiju poslovnu djelatnost razumiješ
Nije ni čudo da probaju namiriti fiksne troškove prodajom dionica iz sveukupnog portfelja.
Najgore bi bilo kada bi dirali temeljni kapital… ustalom nije mi još jasno čime se oni točno bave, a Buffet kaže kako treba kupovati samo one dionice čiju poslovnu djelatnost razumiješ
mislim da je ovo osnovni problem onih koji ovo kupuju kad vide minus u bilanci. vjerovarno ih isto zapanji kad vide da validus nema nikakvih većih brojki u stavci Prihodi. Pa onda netko može misliti nisu dovoljno prodali onoga što već prodaju. i onda udri po bidu. Pogledajte malo što su PIF, ZIF, holding i slično.
[thumbsup]
Slažem se sa Rekvijem-om. Mnogi samo gledaju brojke a uopće ne razumiju što Validus radi. U financijskim izvještajima na ZSE ti sve piše.
samo na ovoj zadnjoj stranici foruma graditelj i rekvijem ocjene 2,3 za afirmativno pisanje…..a jakob 100 za kontra – pametnom dosta [wink]
Poštovani
Ne mogu se uspoređivati Validus d.d. s SNHO d.d.
Srdačan pozdrav
pa ko ih uspoređuje [undecid] , u snho je jahač apokalipse darko ostoja , a gdje taj prođe tu trava ne raste [lol] .
ovdje stvarno treba bit slijep pored zdravih očiju pa ne vidit da jedina meta preuzimanja mogu bit 2 banke u kojim validus ima udjele . bpba – (udjel validusa 30%) se trži na cca 3/4 bv-a . kompaktna , zdrava banka ko stvorena za preuzimanje [wink] . a preuzimanja nema bez premije , to i vrapci znaju .
evo link: http://www.vaba.hr/default.aspx?id=46
validusov udjel prema trenutnim cijenama (na 3/4 buka) je cca 35 mil kn . mcap cijelog validusa je sad na cca 50 mil . gledaš i gledaš a ne vidiš [wink]
Sve što pišete upravo je tako, samo se bojim da ću kao i vi samnom još dosta vremena ovdje zarobljen čučati.
Ha, jednom će valjda negdje puknuti.
Sve što pišete upravo je tako, samo se bojim da ću kao i vi samnom još dosta vremena ovdje zarobljen čučati.
Ha, jednom će valjda negdje puknuti.
Po svoj prilici…