ma pusti ga on misli da osnuješ banku i odmah imaš milijardu BAM-a čiste dobiti. investicijski ciklusi u njegovu slučaju nisu potrebni.
I udio u dva hotela u Neumu u BH
i hotel VIS
i veliko turističko zemljište u Starigradu na Hvaru
i udio u Modroj špilji_hotel u Komiži
i 20%Mirne Rovinj što vrijedi 35 mil kn
Ipak,tko želi sve ovo može pronaći u ranijim izvješćima VLDS od prije
i mljekara Mils
Ipak sve u nizu gubitaš do gubitaša,ali imovina vrijedi puno.Otprilike 5,5 puta veća imovina od
MCAP.VLDS ne može u bankrot već samo pojedini subjekti u njegovom vlasništvu.I kao takav
VLDS bi trebao biti sigurno utočište za naš novac.
Kolega cijenim Vaš način pisanja i Vašu poduzetnost i sklonost riziku,ali mislim da ne raspolažete
svim relevantnim podacima.
U bilješkama prijašnjih financijskih izvješća (2007,2008) može se vidjeti da je dio
nekretnina u vlasništvu društava u portfelju Validusa pod hipotekama i već tada se upozoravalo
na velike rizike za Validus.
Na njihovoj web stranici možete sve isčitati.
Dakle,mislim da je stanje Validusa vrlo teško i da bi dioničari trebali tražiti da revizija utvrdi pravo stanje društva,odnosno da svoj nalaz priloži izvješću za 2009. godinu.
Pozdrav
Je moja pogreška pogledao sam krivo i ispričavam se, međutim pogledajte samo aktivu od 112 mil KM te će taj gubitak biti sića, pa banka je 2006 osnovana. [thumbsup]
Prihvaćam ispriku kolega.
Podatak o aktivi stoji,ali morate znati i da su obveze povećane sa 31 na preko 89mil KM
u 2008.
U odnosu na aktivu obveze su prevelike .
Pozdrav
I udio u dva hotela u Neumu u BH
i hotel VIS
i veliko turističko zemljište u Starigradu na Hvaru
i udio u Modroj špilji_hotel u Komiži
i 20%Mirne Rovinj što vrijedi 35 mil kn
Ipak,tko želi sve ovo može pronaći u ranijim izvješćima VLDS od prije
i mljekara Mils
Ipak sve u nizu gubitaš do gubitaša,ali imovina vrijedi puno.Otprilike 5,5 puta veća imovina od
MCAP.VLDS ne može u bankrot već samo pojedini subjekti u njegovom vlasništvu.I kao takav
VLDS bi trebao biti sigurno utočište za naš novac.
Kolega cijenim Vaš način pisanja i Vašu poduzetnost i sklonost riziku,ali mislim da ne raspolažete
svim relevantnim podacima.
U bilješkama prijašnjih financijskih izvješća (2007,2008) može se vidjeti da je dio
nekretnina u vlasništvu društava u portfelju Validusa pod hipotekama i već tada se upozoravalo
na velike rizike za Validus.
Na njihovoj web stranici možete sve isčitati.
Dakle,mislim da je stanje Validusa vrlo teško i da bi dioničari trebali tražiti da revizija utvrdi pravo stanje društva,odnosno da svoj nalaz priloži izvješću za 2009. godinu.
Pozdrav
[/quote]
Točno je da su krediti pokriveni sa hipotekama.Ali u tim izvješćina sve te hipoteke su korektno
navedene,a krediti su ušli u kreditne obaveze ,ne Validusa već pojedinih poduzeća,i ovo stanje
od NAV je 116 je rezultat:aktiva -zaduženja.
Treba dobro izanalizirati izvješća iako ste u pravu.Dužan gazda/Fima/je loš vlasnik za sve.
Normalno da kronična nelikvidnost koja pritišće cijelo fimino carstvo ima negativan utjecaj na
sve firme toga carstva,pa tako i na Validus i sve firme kojima Validus upravlja.
Ponavljam vrijeme je da fimaši podvuku rep i pobjegnu i da dođu novi vlasnici.Pa bio i crni ciganin
samo da je likvidan.
joj koji glup druk [lol]
pa ako je BV toliko i toliko kuna, onda je to čisto, kad se od aktive odbiju zaduženja.
a on je ovdje preko 100kn.
e moj bisakovicu, svaki dan 3 posta i nikako da se ukrcaš, nikako na tvoje razine.
kakve veze ima PS, pa ne prodaje ovaj ništa, već upravlja.ovdje se gleda samo BV, to jest NAV ako je moguće.
Ma pustite ove nadri analitičare. Jako mi je interesantno kako često možemo čitati postove raznih samaritanaca. Bitno je da je danas došlo do preokreta i da se 20 kn pokazalo kao čvrsta potpora. Očito je nešto dogovoreno i oko založenih dionica jer mi izgleda da je prodaja stala. Sve u svemu mene je ovaj brzi preokret i blokada ugodno iznenadio.
Što se tiče prodaje Bakića to treba uzeti sa rezervom jer ne možete biti sigurni da je prodao. Tko kaže da je bio sam iza tog ZABA skrbničkog i zašto bi onda imenom i prezimenom ušao u TOP10? Kako to da je prodao i isti dan prebacio dionice sa skrbi na svoju vlasničku poziciju. Previše nepoznanica.
joj koji glup druk [lol]
pa ako je BV toliko i toliko kuna, onda je to čisto, kad se od aktive odbiju zaduženja.
a on je ovdje preko 100kn.
e moj bisakovicu, svaki dan 3 posta i nikako da se ukrcaš, nikako na tvoje razine.
kakve veze ima PS, pa ne prodaje ovaj ništa, već upravlja.ovdje se gleda samo BV, to jest NAV ako je moguće.
Kolega,radi se o nerevidiranom i nekonsolidiranom izvješću!!!
I zadnje izvješće Đakovštine nije ukazivalo na stečaj!!!
Neka jednostavno neovisni revizor da svoje mišljenje kao što odgovorna društva na burzi i rade.
Ne mislim kupovati dionice Validusa jer su mi prerizične.
Pozdrav
Znanja radi:
http://www.novilist.hr/Vijesti/Novosti/kutlin-ugovor–pronaden-kod-dami.aspx
"Istražni organi, međutim, utvrdili su da Mimović nije uplatio niti 6,5 tisuća eura troškova nastalih pri potpisivanju ugovora s Plurisom, jednom od tvrtki koje su bile pod kontrolom Milana Horvata."
"Mimović namjeravo ulagati u »razvoj gospodarstva Hrvatske«
Pri sklapanju posla Ranko Mimović je kazao da im je namjera investirati u daljnji razvoj gospodarstva Hrvatske putem ulaganja u jednu od najvažnijih prehrambenih industrija preko Fima Ami, ali i u razvoj turističkog i bankarskog sektora preko ulaganja u društva Pluris i Validus. – Nismo nikakvi špekulanti nego renomirani međunarodni investitor s ciljem strateškog ulaganja u tržišta u razvoju, tvrdio je Mimović. Istražni organi, međutim, sumnjaju u njegovu vjerodostojnost, a neslužbeno ga povezuju sa Stankom Subotićem Canetom i bratom crnogorskog premijera Acom Đukanovićem."
Evo čiji je kapital, a ključna riječ je potpisivanje ugovora s Plurisom.
"Mimović namjeravo ulagati u »razvoj gospodarstva Hrvatske«
Pri sklapanju posla Ranko Mimović je kazao da im je namjera investirati u daljnji razvoj gospodarstva Hrvatske putem ulaganja u jednu od najvažnijih prehrambenih industrija preko Fima Ami, ali i u razvoj turističkog i bankarskog sektora preko ulaganja u društva Pluris i Validus. – Nismo nikakvi špekulanti nego renomirani međunarodni investitor s ciljem strateškog ulaganja u tržišta u razvoju, tvrdio je Mimović. Istražni organi, međutim, sumnjaju u njegovu vjerodostojnost, a neslužbeno ga povezuju sa Stankom Subotićem Canetom i bratom crnogorskog premijera Acom Đukanovićem."
Evo čiji je kapital, a ključna riječ je potpisivanje ugovora s Plurisom.
ma nema veze to bitno je samo neka oni napumpaju cijenu dionice a oni to mogu jel imaju paru cije su pare to nije bitno šta mislite da ove druge dionice da su ćiste ma naša burza je veš-mašina samo za pranje novaca
pojavili se ovdje prvoborci s vupika isakovic i braća . lopinjo je za ove nobelovac [thumbsup] .
samo se u par postova vidi ko stvarno razumije problematiku.
validus je društvo za upravljanje drugim društvima – točka .
rizik od stečaja postoji samo u slučaju da odu u stečaj sva povezana društva u kojim validus ima udjele – točka .
to da helios faros vrijedi 0 kuna je totalna glupost [lol] (4 hotela , apartmani , bungalovi i autokamp na hvaru) -točka . isakovicu posjeti hvar – to ti je onaj biser jadrana znaš [wink] .
bv je aktiva minus obveze i ona iznosi 116 kuna za vlds – točka . ovo su elementarne stvari , al nekima je i to špansko selo , jer lako je kopipejstat pokazatelje a ne znaju šta u stvari znače .
mirna rovinj se zadnji put tržila na pedesetini bv – točka .
validus je sigurna investicija – točka [thumbsup]
da imam para ko mimo isplatio bi vas sve – točka [lol] .