VLDS (Validus)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLDS (Validus)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

šalim se, znam, sve ok.

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

* Važeći podaci za uredovni dan 14.04.2010 .

VALIDUS D.D./REDOVNA VLDS-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. PLURIS D.D. 1.034.107 38,28 Osnovni račun VARAŽDIN, HRVATSKA
2. NIKOMAT D.O.O. 342.898 12,69 Osnovni račun VARAŽDIN, HRVATSKA
3. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 78.145 2,89 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. VALIDUS D.D. (1/1) 51.061 1,89 Osnovni račun VARAŽDIN, HRVATSKA
5. PBZ D.D. 34.775 1,29 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. HORVAT MILAN 34.372 1,27 Osnovni račun VARAŽDIN, HRVATSKA
7. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 32.872 1,22 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
8. BAKIĆ NENAD 29.013 1,07 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 27.120 1,00 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
10. ALBRECHT SCHLEICHER KG 24.000 0,89 Osnovni račun BURSCHEID, NJEMAČKA
Ukupno: 62,50

Zanimljivo…

"Cinik je osoba koja zna cijenu svega, no ne zna vrijednost nićega."

samo čudno je što je u tom nalogu prošlo odjednom 23800kom, izgleda onda da je prvo kupio 2925 kom tokom dana pa onda prodao pred kraj 23800. nema logike, možda uopće nije Bakić nego je ostavio 20875 na skrbničkom ZABE i dalje koji je sad ispod top10, a ostatak na njegovo ime je i dalje u top 10. u tom slučaju prodao je netko van top10, ali količinom blizu ovom albrechtu. pretumbavanje.

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

uostalom što ti znači p/E unatrag godinu dana, i to pogotovo nakon najveće financijske krize unatrag 100 godina. pogledaj malo kako je bilo prije krize, a bit će i poslije. portfelj validusa je kvalitetan. pa samo udio u VABI im vrijedi 10,64kn po dionici. EJ ČOVJEČE 10,64 kune po dionici a trži se danas na 21,00. A da ne govorimo koliko je VABA kvalitetna banka i koliki rast poslovanja joj prediđaju u narednim godinama! [huh]

Osim VABE ,koje društvo u portfelju ima tržišnu vrijednost i koliku???

Pozdrav

@rekvijem

Možda sam zaboravi staviti minus ispred, ako sam ja se izvinjavam post mi nije odmoderiran pa ne mogu vidjeti ali svako da je predznak minus

P/S 255

Kao i obično "starkelja" pokazuje lažne podatke!
Ej barbastari, aj ti fino u mirovinu i odživi to malo godina do smrti, ne treba ti ova zafrkancija, dok ovdje zaradiš ionako te neće biti.

26.11.2010 - Dan D

14,98 kn po dionici Validusa je vrijednost udjela u FIMA banci.
Dakle VABA+FIMA banka Sarajevo = 25,62 kn po dionici. Koliko je ono sad cijena, 21?
Hoćemo na Varteks i njegov Book i cijenu zemljišta? pa nije Validus tamo zbog tkanine, sve jasno.

Kolega Rekvijem, cijenim Vaš trud, ali objašnjavati jednom barbastarome, čovjeku koji prizna da je kupio Varteks na 31kn i prodao na 28kn je kao da malom djetetu (naravno bez talenta) probate objasniti kako radi sistem navigacije.
Kolega barbastari je zavidan nekima od nas ovdje i svojski blati sve što pišemo.
Al nema veze, ja razumijem stare ljude u godinama, čangrizavost i slično.

26.11.2010 - Dan D

@Rekvijem,
Ne puca margin samo tako kad se ima još i drugih dionica, možda je izvučena neka pouka sa jedne druge, da ju sad tu ne pominjem. Baš me zanima rasplet.

who dares, wins

14,98 kn po dionici Validusa je vrijednost udjela u FIMA banci.
Dakle VABA+FIMA banka Sarajevo = 25,62 kn po dionici. Koliko je ono sad cijena, 21?
Hoćemo na Varteks i njegov Book i cijenu zemljišta? pa nije Validus tamo zbog tkanine, sve jasno.

Kolega gdje su izvješća FIMA banke Sarajevo iz kojih "izvlačite" vrijednost udjela?
Kolika je tržišna cijena dionice?Koliko je meni poznato u 2008 godini gubitak banke bio je
7,7 miliona KM.Obveze banke narasle su sa 31 na 89,8 miliona KM.Aktiva banke je 112,4 miliona KM!!!

Varteks je u velikim gubicima i problemima.Dionica je slabo likvidna.Kome mogu uopće
prodati svoj udio i po kojoj cijeni?
Zar mislite da bi najveći dioničari bez valjana razloga prodavali dionice Validusa i to na burzi?
Pozdrav

@Rekvijem
,
Ne puca margin samo tako kad se ima još i drugih dionica, možda je izvučena neka pouka sa jedne druge, da ju sad tu ne pominjem. Baš me zanima rasplet.

Bitno je da ovu količinu nisu prodali prva dva.Izgleda da je Split bio u pravu kada je tvrdio da Pluris i Vikomat neće
ići ispod 50%.I za sada izgleda da je tako.A netko iz prvih deset je morao pukniti ovih 23.000 kom.
Bakić je ulazio nisko i kapitalizira dobit ili ga je pritisnuo margin i prodao ono što je najviše naraslo.Tako bi napravio i ja u sličnoj situaciji.Ali bitno je da su mali ulagači gladni dionica i da će
relativno lako progutati sve osim prva dva.Oni bi nam presjeli.

Preporučao bi svakom investitoru da prije kupnje VLDS dobro analizira imovinu kojom raspolaže
VLDS.Dobro proučite strukturu imovine koju ima Validus.To je velika i vrijedna imovina koja može dobiti dodatno na vrijednosti sa novim kapitalom,dokapitalizacijom,preuzimanjem i sl.
Bisakovi I barbastari su u pravu što se tiće tekućeg poslovanja.Daljnji gubici su neminovni,ali sa prodajom bilo kojeg dijela slika se može promijeniti.VLDS ima sve i trebaju mu likvidna sredstva koja su mu hitno potrebna,a
Fimaši ih ne mogu trenutno donijeti.Što ih se prije riješimo to bolje.
Ali samo novi investitor, preuzimatelj može ovoj dionici donijeti veliki rast.Tko smatra da za to
ima šanse neka kupuje,a tko ne vjeruje neka čeka i ulazi kada sve bude jasno.
Jasno je da aktivno sudjelujem u trejdanju.Ovo je raj za trejdere bez opasnosti od velikog gubitka.

kažem, nije validus u varteksu zbog tkanine već zbog zemljišta, zapamtite. FIMA banka je dokapitalizirana, pratite malo, upumpan cash!
tu je i Helios Faros 41kn po dionici Validusa.
itd itd. do NAV od 116.
dionica vlds=21kn

Bisakovi govori gluposti o FIMA Banci, jer ! Nakon ulaska ASA-e ona vrijedi koliko je u knjigama VLDS, a sa vremenom moze vrijedit samo vise.

New Report

Close