VLDS (Validus)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLDS (Validus)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

minuteman, to smo sve govorili i prošle godine, a i ove prije ekplozije do 29 na 100.000 kom prometa. što je veći FF, bit će i veća likvidnost. pogledaj kako su samo digli Đuru danas na temelju ”nedefinirane buduće suradnje”. ask će se maknuti čim dođe prva vijest, tako to uvijek bude na ovoj dionici. nažalost, miče se i bid u suprotnom također.

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Ako ne žele izgubiti 50% udjela pitam vas sve tko će prodavati?????

26.11.2010 - Dan D

Evo točnog izračuna:današnjim danom prva 2 imaju 51.02%, te ukoliko je prošlo 23800 kom onom jednom transakcijom od strane prva 2 onda su pali na 50.14 % te su jučer mogli prodati maksimalno 3782 da ne padnu ispod 50% . Nije čudo da danas nitko nije htio prodat po ovim smiješnim cijenama tako da su kolega modrobradi, bisakovi, slova, lacoste i dr. mislim propustili priliku.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

Bojim se kad ovo poleti da mnogima neće biti jasno kako je cijena skočila dobrih 100%.

26.11.2010 - Dan D

Ma dajte ljudi, ne mislite valjda da to oni prodaju svojom voljom. Moramo se samo nadati da će netko uletiti sa lovom i zatvoriti banke. No iskreno me danas iznenadilo da nije bilo rasprodaje ispod 20 kn. Očito je to granica koja je prihvatljiva prodavačim i niže neće ići. IMHO.

p.s. nakon tjedan dana konačno ne vidim negativan članak o Fimi i Polančecu na vecernji.hr. Presušile gluposti o kojima su pisali izgleda.

Izgleda da ima i nešto od ovog našeg novinarsta. Konačno je netko javno progovorio…

http://seebiz.eu/hr/komentari/afera-podravka-kutlina-sjena-kao-jamac-duljeg-medijskog-zivota,74132.html

Prosjek na cca 220.000 kom protrgovanih dionica Validusa u travnju iznosi cca 25kn, a od izlista na ZSE cca 55kn.

26.11.2010 - Dan D

opet ponavljam, kakve veze ima ako nikomat i pluris odu ispod 50%. Tu vam je još Horvat, Schleicher, skrbnički RBA, PBZ i Societe koji su vjerovatno njihovi. Od Weissbartove, Žganca i drugih. Tako se gleda ukupni postotak vlasništva jer djeluju zajedno.

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Očito je da nema rasprodaje ispod 20 kn bez obzira ne mahnito drukanje par forumaša….dapače, nema rasprodaje velikih ni na 20 kn.
Kao što je već netko rekao, ovo rušenje ispod 21 kn napravili su sami mali ulagači koji su se ukrcali na 27-29 kn pa su se sad uspaničili i počeli prodavati na dnu jer uvjeren sam da veliki ispod 21-22 kn nisu prodali skoro ništa. Nije mi baš jasna ta panika jer vijesti koje dolaze govore da se službeno pregovara o prodaji Fime, tj. Validusa, a svaki novi vlasnik bolji je od trenutnih koji su zaglibili u aferama oko Podravke zbog čega je i Vlds na ovim jadnim razinama. Pogledajte recimo KORF kako se oporavio i drži se oko 40 kn, a rasprodaje su bile oko 22-23 kn.
Mene ove cijene ni malo ne zabrinjavaju, dapače odgovaralo bi mi da padne na 15 kn da uzmem još par tisuća komada, ali ako se to i dogodi to će trajati par minuta dok se dogovorno ne prebace sve količine, a pitanje je tko će od ans biti toliko s(p)retan da baš tada bude uz kompjutor i brzo ispiše nalog prije nego sve ode.
Naravno, varijanta je i ostaviti nalog na 15 kn pa neka stoji mjesec dana pa što bude [wink]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Vaš link

Bolje živjeti sto godina u bogatstvu nego sedam dana u siromaštvu!

opet ponavljam, kakve veze ima ako nikomat i pluris odu ispod 50%. Tu vam je još Horvat, Schleicher, skrbnički RBA, PBZ i Societe koji su vjerovatno njihovi. Od Weissbartove, Žganca i drugih. Tako se gleda ukupni postotak vlasništva jer djeluju zajedno.
[/quote]
Da u pravu ste.Sigurno imaju znaćajno preko 50% svi skupa.Ali ovdje se postavlja pitanje:Da li su
se mirno rastavili i da li bi netko sa manjim udjelom mogao ucjenjivati kao Friščić HDZ.I zato ćemo
danas popodne vidjeti da li su prva dva nastavila sa prodajom.Utoliko prije ako su blokirani pa rasprodaje
vjerovnik.
Međutim,razočaran sam sa ostalim forumašima koji su izloženi ovoj dionici a nisu komentirali
tužbu njemačkog instituta ptema FIMI pa ću pokušati objasniti.
Najprije je bio PIF Pleter.
Pa je PIF pretvoren u ZIF Pleter,kao sadašnji SLPF.
Pa je ZIF Pleter pretvoren u Fima Validus.
Pa je Fima Validus postao samo Validus
FIMA je bila TAR,Nikomat je bio i ostao Nikomat
TAR i ostali Fimaši su postali FIMA holding.
Onda se ekipa podijelila pa je FIMA holding postala PLURIS kao dio fiminog carstva.
I sada se pojavljuje njemački institut koji traži 66% fiminog carstva /tužba stara desetak godina/a to nije VAlidus već
Pluris,eventualno Nikomat i ostali ulagaći kao gosp.Hotvath.
Iskreno volio bi da FIMA izgubi pravdu iako je ovaj spor već rješen na štetu Njemaca,ali kako se cjelokupna afera Podravka nalazi na staklenim nogama,treba napraviti dodatni pritisak na javnost.Međutim,štetu trpe mali dioničari i o tome nitko ne vodi računa.Naravno da je netko
ostvario i korist jer se mogao krcati na 20/ne znaći da neće biti i niže/.
Međutim,ukoliko njemci dobiju pravdu mi mali dioničari nećemo biti oštećeni jer će udio izgubiti FIMA i njezini sljedbenici,a to bi za Validus bilo odlično.Nelikvidni većinski vlasnici kojima prijeti zatvor ne mogu biti zaštitni znak za dobro ime Validusa.Nije dosta samo to što su iz svog imena Fima Validus izbrišu samo Fima .To su nebitne stvari.Split Fimaše smatra nesposobnim.Ja ne.To su vrhunski majstori koji plaćaju kataklizmu 2008.Ali da bi za dobro dioničara VLDS bilo dobro da izgube većinsko vlasništvo nema dileme.Milom ili silom,samo da nas što prije napuste.Novi vlasnici ,nova šansa.
Naš udi kao dioničara u VLDS ne ovisi o tome da li će njemci ili netko drugi dobiti spor prema Fimašima.

Vaš link

ovo je bilo već poznato i naveo sam prije koji dan, sad je službena obavijest, ali nitko nije reagirao obzirom da je to jedan od vrijednijih stavki iz vlds portfelja

New Report

Close