Vidim da je dosta malih vanka (interpretacija ocijena), što je dobro jer imati ćemo kome prodavati po puno većim cijenama kada voz krene a do tada me ovo mrcvarenje ne zanima.
P.S. Zanimljivo je kako drukeri na pad baš i nemaju argumenata [lol]
Vidim da je dosta malih vanka (interpretacija ocijena), što je dobro jer imati ćemo kome prodavati po puno većim cijenama kada voz krene a do tada me ovo mrcvarenje ne zanima.
kako ne, a gap od nekoliko lipa na 18 kn …. [lol]
ne kažem da ova dionice ne može i na tu razinu, ali to sigurno neće biti zbog tog gapa …
Ma vi tehnicari sa crticama i slicnim inzinjerskim spikama koje primjenjujete na nelikvidnom hrvatskom trzistu, i to jos na Validusu koji dnevno trguje manje od 100k KN. Hallo, pa o cemu vi pricate, Bill govori o fundamentima i to je jedino sto nosi profit, a kad imas fundament cijena raste kad tad, a kad cijena raste sa tehnickim interpretacijama to mozes opisat na sto nacina, ali samo ZATO jer ima fundament. 🙂
Ne bi se složio s tim, primjer i LKPC-R-A , KOEI-R-A, sjetite se razina gdje su bili, a sada?
Shvatili ulagači što neće propasti! Stoga moguć je nagli rast, al i nagli zaron.
Po grafu vjerovatniji mi je zaron, nešto slično kao nedavno sa ULPL-R-A kad je pao na 557kn
kako ne, a gap od nekoliko lipa na 18 kn …. [lol]
ne kažem da ova dionice ne može i na tu razinu, ali to sigurno neće biti zbog tog gapa …
[/quote]
Ipak burza ima zakone, GAP-ovi ako pogledamo prošlost se kad-tad popune.
Meni nije cilj kupiti i čekati, burza je igra, tako je doživljavam. Samo ipak treba malo znati znanje.
Ako se sjetimo da sam zvao pad dok je cijena bila 24kn onda je to većini bilo smiješno.
A sad? Prodaja se gomila, jer oni što kupe po 21kn prodaju na 22,2kn i tako otpor postaje sve veći.
Kad 3-podval nastavi nizvodno nekima će voda doći u uši, na takvim paničarima se zarađuje.
Nešto se pojačao bid…
Ne pojačava se, naime danas sam i ja bio na kupnji sa 1300kom, al bit ću opet u ponedjeljak, samo malo niže, i tako svakim danom niže…
Splićo očito nisi pratio.
Danas je netko sa nalogom od 10.000 komada počistio sve do 22 kn (cca 1.800 komada) i onda je ostavio 8.200 komada na bidu na 22 kn jedno 10tak minuta. Nakon toga se povuko malo dolje i na kraju se i maknuo.
Splite moj, s ovakvom nelikvidnom dionicom sve je moguće.
No ako pogledamo ovaj padajući trokut, on je već odradio pad od 62% (iako je na ovakvoj dionici nezahvalno crtati te obrasce). Padne li svih 100% to je negdje na razine malo iznad 20 kn, a tu je negdje i linija potpore, odnosno donja linija rastućeg trokuta. Njegov target je trenutno nešto što izgleda vrlo daleko, ali prednost ovakvih dionica je da kad stvarno krene prema targetima, oni su za par dana dosegnuti.
Da li je moguć zaron kojeg spominješ? U državi gdje svaki dan niču afere i saznanja o malverzacijama, svakako da je to moguće, ali sigurno je da zbog tog jedva primjetnog gapića nitko neće izlaziti glavom bez obzira iz ove dionice. Ako do tog dođe, razlozi će biti puno jači. Dotad imaš dionicu koja je zbog igre malih brojeva vrlo zahvalna za zaraditi koji burek, a s druge strane ukoliko poleti donijeti će ti i puno više.
Slažem se kolega Škovacin, samo ipak 3% na uleti i izleti i tako danima na padovima daje veću zaradu meni nego njen rast. Moram priznati da mi više leži padajuće tržište, ulaz na probijanje boll-a i prodaja 3-5% gore. Budimo realni nismo imali veći vrh a krenuo je pad.
Dakle testirat će se zadnje dno a ono je na 18,2kn. Zaron je moguć, a ako je meni vidljiv bez obzira na fundamente onda sam oprezan.
Danas je netko sa nalogom od 10.000 komada počistio sve do 22 kn (cca 1.800 komada) i onda je ostavio 8.200 komada na bidu na 22 kn jedno 10tak minuta. Nakon toga se povuko malo dolje i na kraju se i maknuo.
Pa zašto se povukao kad idemo gore???? Rekao bi da je to neki burek investitor i da je kupio tek tako da nešto ima. Ne sekiram se ja, ide to još dolje do 18kn.
Pa zašto se povukao kad idemo gore???? Rekao bi da je to neki burek investitor i da je kupio tek tako da nešto ima. Ne sekiram se ja, ide to još dolje do 18kn.
[/quote]
Pa sad da baš burek investitor čisti s nalogom 10000 komada malo je vjerojatno. Burekdžije su čekali da se netko istrese…
Po tvojem pisanju ja bih rekao da si ti prototip burek investitora.
Maknuo se iz razloga straha, da ga netko ne poklopi.
Pa uostalom i sam sam stajao sa 2 naloga, ukupno 1300kom na kupnji. Pa to nema veze, ne znači da naloge u ponedjeljak neću spustiti niže.