VLDS (Validus)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLDS (Validus)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

zar mislite da će Fima / Pluris ili kako se već zove dopustiti da im Podravka rasporoda imovinu u bescjenje i time naplati svoja potraživanja…?! Nebudimo smješni, pa ljudima koji trenutno vode Validus, Pluris, Alfu, WIP i sve ostale isvedenice bivše Fima Grupe (ok, Horvat je tamo di je) žele i sve će učiniti da sami rješe probleme nastale sa Podravkom i vrate lovu koju su im dužni (da li će prodati imovinu ili nešto drugo…mislim da ćemo vidjeti uskoro), a uostalom ne traže slučajno kupce za Mirnu (Končar ili možda kroz određeno vrijemem netko drugo), prije određenog vremena riječi je bilo i o prodaji u Fima Banke…a možda i druge stvari koje posjeduju…

zar mislite da će Fima / Pluris ili kako se već zove dopustiti da im Podravka rasporoda imovinu u bescjenje i time naplati svoja potraživanja…?! Nebudimo smješni, pa ljudima koji trenutno vode Validus, Pluris, Alfu, WIP i sve ostale isvedenice bivše Fima Grupe (ok, Horvat je tamo di je) žele i sve će učiniti da sami rješe probleme nastale sa Podravkom i vrate lovu koju su im dužni (da li će prodati imovinu ili nešto drugo…mislim da ćemo vidjeti uskoro), a uostalom ne traže slučajno kupce za Mirnu (Končar ili možda kroz određeno vrijemem netko drugo), prije određenog vremena riječi je bilo i o prodaji u Fima Banke…a možda i druge stvari koje posjeduju…

Zadnjih dana FIMA fondovi prodavaju DKVS na 10 kn/kupovali su na preko 220/.
Banka u Bosni ima probema što su je dokapitalizirali sa sredstvima Bosanske poštanske banke te
se pokreće istraga.Što se može iz toga izroditi.A tu Validus ima preko 50%.
Mirna kojoj je vlasnik FIMA ,djelomično Validus može ići na bubanj,a tada to ide višestruko jeftinije.
Radnici Helios Stari grad gdje je Validus većinski ne primaju plaću i nalazi se u očajnoj situaciji.
Hoteli Vis su dugoročni gubitaši.
Mljekara Mils u stopostotnom vlasništvu stvara gubitke.
Gazde /većinski vlasnici _Puris/su sljedbenici fantomske Fime.A Fima nema za plaće više od
godinu dana.
I normalno da se postavlja pitanje da li je ovaj šesterostruki NAV ima ikakve veze sa stvarnom situacijom.

Da li je moguće da u zadnje vrijeme nisu uboli ni jedan dobar posao?

Evo spajaju se ti fondovi jer je pušing do neba.
http://websrv2.hina.hr/hina/web/article-ots.action?id=20100127:OTS-H1276584:1:hrv&c=ots

who dares, wins

http://websrv2.hina.hr/hina/web/article-ots.action?id=20100127:OTS-H1276584:1:hrv&c=ots

Istina je da ovi fondovi nemaju direktnog utjecaja na prisilnu prodaju dionica Validusa.Problem je što
su svi djelovi Fime umnoženi.Tako da prisilna prodaja malog djela imovine fondova vuće cijelu
grupaciju u ponor.I zato treba dobro proanalizirati gdje Fima ,fimini fondovi ili novostvorene firme kao Puris imaju svoje udjele i te dionice čekati jako nisko.DKVS po 10 je proša.Vatreks,Božjakovina
itd.Ovo može biti dobra prilika.Nekome smrkne,a nekome svane.

A što se čudite. Pijevac je u Remetincu pa kokoši kolo vode. Fondovi su gotovi, Pluris je baj,baj….ovo ostalo će na bubanj. I najgore kad mi pišu da fondovi nemaju veze s tim. Kao da Hypo banka kaže središnjica će u stečaj a Hypo Hrvatska odlično stoji jer to nema veze jedno s drugim.
Da nisam ja možda kupovao te firme….FIMA…FIMUS…PLURIS….ALFA FIMA…i tako jedno pedesetak istih. A uvijek isti ljudi u pozadini. Pijevac i ekipa.

Nemojte mi samo slati zahtjeve za prijateljstvom

Istina je da ovi fondovi nemaju direktnog utjecaja na prisilnu prodaju dionica Validusa.Problem je što
su svi djelovi Fime umnoženi.Tako da prisilna prodaja malog djela imovine fondova vuće cijelu
grupaciju u ponor.I zato treba dobro proanalizirati gdje Fima ,fimini fondovi ili novostvorene firme kao Puris imaju svoje udjele i te dionice čekati jako nisko.DKVS po 10 je proša.Vatreks,Božjakovina
itd.Ovo može biti dobra prilika.Nekome smrkne,a nekome svane.
[/quote]
Eee trebalo bi. Kaj ti misliš koliko vremena treba našim financima da se tu snađu? Ako se ikad i snađu. Milan zadnje dvije godine ništa drugo nije ni radio već samo zametao tragove. Pitaj Boga koliko toga je negdje vani prebačeno.

who dares, wins

Plakat će prodavači uskoro. Kupnje kao što se vidi ne nedostaje. I ne pričamo o nekakvih 500 komada s kojima se pojedinci ovdje razmeću i onda još pametuju.

Plakat ćeš ti jer nisi prodao na 24kn.
Gdje je prag boli kolega? Kad ćete početi prodavati?
Na 21kn? 20kn? 19kn?
Početak 3-ice dolje, niži vrh, vjerovatno još niže dno.
Prva potpora na 18kn gdje je GAP ostao.

Ja jos uvijek vjerujem da ce Bill Gates biti taj koji ce se na kraju slatko smijati 🙂

Ja jos uvijek vjerujem da ce Bill Gates biti taj koji ce se na kraju slatko smijati 🙂

Dugoročno gledano vjerovatno je i moj odgovor isti kolega!
Al kupovati opet po 18kn gdje je ostao GAP ili po 24kn je razlika od 25%.
Možda se kolega Bill samo razbacuje….

Nešto se pojačao bid…

Pravi Bill Gates sigurno hoće, a za ovoga što koristi njegovo ime i sliku nisam baš siguran [tongue]

sve što pišem je osobno mišljenje te nije investicijski savjet niti poziv na kupoprodaju dionica!

Ma vi tehnicari sa crticama i slicnim inzinjerskim spikama koje primjenjujete na nelikvidnom hrvatskom trzistu, i to jos na Validusu koji dnevno trguje manje od 100k KN. Hallo, pa o cemu vi pricate, Bill govori o fundamentima i to je jedino sto nosi profit, a kad imas fundament cijena raste kad tad, a kad cijena raste sa tehnickim interpretacijama to mozes opisat na sto nacina, ali samo ZATO jer ima fundament. 🙂

New Report

Close