VLDS (Validus)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLDS (Validus)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

molim dobronamjerne da mi objasne kakova je to firma
neznam ništa o njoj
imam nešto slobodnog keša,pa mislim ući u nju

Evo vlasništva od Plurisa

1. BPBA-R-A 3. PLURIS D.D. 183.694 – 10,41%
2. MRNA-R-A 1. PLURIS D.D. 155.329 – 42,20%
3. VLDS-R-A 1. PLURIS D.D. 1.055.717 – 39,08%

Zašto bi se morao prodavati Validus – što nije lakše prodat udio u Vabi i time naimiriti Podravku…prije češ naći večeg zainteresiranog kupca za VABU nego za VALIDUS…

da li kolege klodovik i nikolson zaista misle da su oni srušili Validus?
općenito, mislite li da bilo tko svojim piskaranjem ovdje može utjecati na cijenu dionice? [bye]
s validusom šta god da bude kratkoročno, jednom će doći na fair cijenu, jer iza njega stoje fundamenti, a đakovština ide u nepovrat, kao i lova uložena u nju.

ja s validusom u portfelju mirno spavam, a vi u đakovštini? [huh]
Kolega muamer,
nemam dionice VLDS NI DKVS(imao sam VLDS nedavno).Površno čitate postove.
Naravno da drukeri mogu nauditi manje likvidnim dionicama ,naročito kad su vijesti nezgodne.
Poznato je da je kapital zec,na prvi šušanj pobjegne u šumu.
Ako bi morao birati između dviju gore spomenutih dionica,izabrao bi Validus jer je tu puno perspektivnija budućnost.Osim što je nejasna situacija oko dugova podravci i da li to ima veze s Validusom.Pokušavam ne pisati destruktivne postove pa čak i o dionicama o kojima nemam dobro mišljenje.Ne znam kako ste došli do zaključka da sam ja nešto rušio.
Vi i dalje mino spavajte . Želim vam što manje pješćanih oluja.
Pozdrav
Muamer

klodovik

molim dobronamjerne da mi objasne kakova je to firma
neznam ništa o njoj
imam nešto slobodnog keša,pa mislim ući u nju

Evo, možda će ti pomoći portfelj Validusa u RH, ne zaboravi da još posjeduju udio u Fima Banci u BiH, Švica projekt i tko zna što još sve ne…

1. BPBA-R-A 513.477 33,12 mil.kn 29,09%
2. BRIN-R-A 50.000 1,26 mil.kn 9,90%
3. ELAK-R-A 14.782 u stečaju 43,83%
4. HEFA-R-A 239.583 111,41 mil.kn 70,79%
5. MDSP-R-A 14.094 0,70 mil.kn 22,86%
6. MILS-R-A 41.441 6,17 mil.kn 62,82%
7. MRNA-R-A 74.700 0,52 mil.kn 20,30%
8. VART-R-1 154.604 4,64 mil.kn 8,05%
9. VIS-R-A 355.851 10,68 mil.kn 68,72%
UKUPNO 168,95 mil.kn (trenutna tržišna vrijednost)

Zašto bi se morao prodavati Validus – što nije lakše prodat udio u Vabi i time naimiriti Podravku…prije češ naći večeg zainteresiranog kupca za VABU nego za VALIDUS…

ne znam hoće li sve to biti dovoljno da se isplati Podravka, poglejte ovo:

Fima blokirana, Podravka će teško do 107 milijuna kuna

Autor/izvor: Marina Šunjerga – marina.sunjerga@seebiz.eu
ZAGREB – SEEbiz neslužbeno doznaje da će Podravka teško naplatiti potraživanja od 107 milijuna kuna, koja već plaća umjesto Fima Grupe jer je ta tvrtka već blokirana. Iako posjeduje imovinu i dionice nekih tvrtki red vjerovnika pred njenim vratima bit će preveliko opterećenje za njenu kasu.
‘Prema regresnom pravu danas ili sutra ćemo postaviti zahtjev Fimi za naplatu potraživanja. Ako ne uspijemo tim putem, poslužit ćemo se još nekim sredstvima’, kazao je kratko Ljubo Jurčić, predsjednik Nadzornog odbora Podravke….

bojim se da će sudski ovrhovoditelji ipak zakucati na vrata Plurisa i krenuti s rasprodajom dionica BPBA , VLDS i MRNA jer od FIME neće naplatiti niti kunu . Mirna je međutim isto kao FIMA, sva imovina blokirana im je hipotekama. Jedino gdje se može izvući nešto keša za tih 103 miliona kuna je rasprodaja udjela Plurisa u BPBA i VLDS. Nije dobro [cry]

moji postovi na forumu su moje mišljenje, nisu financijski savjeti niti poziv na kupnju/prodaju dionica ili ulaganje u iste

ne znam hoće li sve to biti dovoljno da se isplati Podravka, poglejte ovo:

Fima blokirana, Podravka će teško do 107 milijuna kuna

Autor/izvor: Marina Šunjerga – marina.sunjerga@seebiz.eu
ZAGREB – SEEbiz neslužbeno doznaje da će Podravka teško naplatiti potraživanja od 107 milijuna kuna, koja već plaća umjesto Fima Grupe jer je ta tvrtka već blokirana. Iako posjeduje imovinu i dionice nekih tvrtki red vjerovnika pred njenim vratima bit će preveliko opterećenje za njenu kasu.
‘Prema regresnom pravu danas ili sutra ćemo postaviti zahtjev Fimi za naplatu potraživanja. Ako ne uspijemo tim putem, poslužit ćemo se još nekim sredstvima’, kazao je kratko Ljubo Jurčić, predsjednik Nadzornog odbora Podravke….

bojim se da će sudski ovrhovoditelji ipak zakucati na vrata Plurisa i krenuti s rasprodajom dionica BPBA , VLDS i MRNA jer od FIME neće naplatiti niti kunu . Mirna je međutim isto kao FIMA, sva imovina blokirana im je hipotekama. Jedino gdje se može izvući nešto keša za tih 103 miliona kuna je rasprodaja udjela Plurisa u BPBA i VLDS. Nije dobro [cry]
[/quote]
ovdje su sve opcije moguće-zato sam i naveo u predhodnoj poruci-potreban veliki oprez ,cijena će se formirati prema odlukama i mogućim blokadama,rasprodajama ili ti neznam čime-a jednim dijelom i člancima u tisku-u to sam siguran..

Vjerojatnije je da će učinak biti upravo suprotan … jer ako će ovi zbilja morati prodvati te dionice nema šanse da to naprave uspješno na tržištu … nego će biti neka blok prodaja nekom zainteresiranom tko vidi priliku da stekne odjednom upravljačko pravo na VLDS i stoga plati neku premiju koja ima veze sa stvarnom vrijednošću imovine.

sada je vrijeme za ući u VABU, ako to preuzme netko cijena će odletiti, pogledajte samo bilancu VABE [cool]

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Vjerojatnije je da će učinak biti upravo suprotan … jer ako će ovi zbilja morati prodvati te dionice nema šanse da to naprave uspješno na tržištu … nego će biti neka blok prodaja nekom zainteresiranom tko vidi priliku da stekne odjednom upravljačko pravo na VLDS i stoga plati neku premiju koja ima veze sa stvarnom vrijednošću imovine.

Konačno netko ispravno rezonira.

Preslagivanja su velika. Nikomat je izašao iz Varteksa nedavno.

who dares, wins

[/quote]

kad se prodaje na silu ne plaća se premija nego diskont na tržišnu cijenu

moji postovi na forumu su moje mišljenje, nisu financijski savjeti niti poziv na kupnju/prodaju dionica ili ulaganje u iste

Još jednu rundu smo odradili. Malo smo podebljali Validus. Prodavači su danas dalje nego jučer od 12 kn. Što je ekipa? Nema se municije? He, he… Možete sutra opet pokušati.

New Report

Close