Sve je odavno provedeno. I upisano. Nema više Helio faros-a osim kao mrtvog slova na papiru. Imovina Helio farosa je u vlasništvu odbora vjerovnika odnosno Valamara prema njihovim odlukama. Validus nema više ništa s time.
Ostala su potraživanja i obveze iz kojih se očito preostali vjerovnici ne mogu naplatiti jer ne postoji ili je nikakav interes za tom imovinom.
https://www.vecernji.hr/biznis/epilog-afere-spice-nekretnine-validusa-1232200
Ti si očito i financijski i literarno nepismen jer ne razumiješ osnovne pojmove, a ni kako funkcioniraju stečaj i pravo.
Nije ništa još provedeno, nego je sve u razni predanog plana trenutno još. Zadnja vijest o tome je krajem srpnja, ovdje
Znači, oni su predali ponudu za dokap i za ulaganje, no kako stvari stoje to je još u procesu, barem nisam našao ništa nakon toga.
Koliko bi kostalo namiriti sve vjerovnike vldsa i hefe, a koliko ce valamar platiti hefu kroz restrukturiranje ?
#discover
Ne znam. Što se tiče vjerovnika Validusa, ukupne cifre imaš u financijskim izvještajima, to možeš uredno povući na sudskom registru. A za ovo drugo ne znam, no siguran sam da DonJuan zna Jest da ni ne čita vlastite linkove koje stavlja kao argument, ali sigurno zna.
Restrukturiranje je samo drugo ime za preuzimanje tražbina banaka prema HEFA-i.
Neki se ovdje trude ne razumjeti da su trazbine osigurane imovinom. I da je HEFA defacto prazna vreća. Dakle, vjerovnici će se naplatiti u imovini, a dioničarima HEFA-e neće ostati ništa pa tako ni Validusu. Osim ako Validus ima trazbine prema HEFA-i. I to trazbine osigurane pravima nad nekretninama i/ili neku drugu vrst prioritetnih tražbina.
Treba pogledati zemljišnik pa tamo proučiti situaciju, a ne u novinske članke.
#DonJuan
Ma ti pišeš o nečemu što uopće danas nitko nije pitao.
A pitanje je bilo samo da je Helios Faros kao takav prešao već u druge ruke, nije bitno tko je ili nije prazna vraća.
Onog trenutka kada HF bude prešao u nečije ruke taj će morati biti i upisan vlasnikom na ovaj ili onaj način, što još izgleda nije.
tko je uopće rekao da će diončarima nešto ostati
Hoće li sad dioničari Validusa dobiti neke pare
Dobiti ne, zaraditi.. možda, negdje drugdje, ako ne ponove iste greške
i ja bi se smijao na svoj račun, al mi nije do smijeha