VLDS (Validus)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLDS (Validus)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ima li kakve šanse da Validus u stečaju nastavi raditi?

Da li znate bilo koji DD kojeg je država poslalau stečaj dok su drugi vjerovnici povukli svoje zahtjeve. Zašto to nije učinjeno drugim firmama koje su dužne puno više od VLDS? Veliki proizvođači, a VLDS ima jednog uposlenog? Kao što kaže Alabama iduće godine tko zna koliko firmi (proizvođača i drugih) leti u stečaj zbog VLDS. Ostavit ću dionice VLDS zbog znatiželje, mogao bi ovo i netko kupiti za kunu a država bi otpisala svoja potraživanja, ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica VLDS nego samo moje mišljenje

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

mislim da i sam(a) znaš odgovor na to pitanje….

sve što pišem je osobno mišljenje, nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica

Da li znate bilo koji DD kojeg je država poslalau stečaj dok su drugi vjerovnici povukli svoje zahtjeve. Zašto to nije učinjeno drugim firmama koje su dužne puno više od VLDS? Veliki proizvođači, a VLDS ima jednog uposlenog? Kao što kaže Alabama iduće godine tko zna koliko firmi (proizvođača i drugih) leti u stečaj zbog VLDS. Ostavit ću dionice VLDS zbog znatiželje, mogao bi ovo i netko kupiti za kunu a država bi otpisala svoja potraživanja, ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica VLDS nego samo moje mišljenje
[/quote]
Kojaosoba može sad prodavat u lipe ako je dosad čekao godinu dana rasplet ove dionice..drži to u ladici i čekaj druga vremena,nije tu imovina tako mala kao što mnogi misle-još će tu biti svega bez obzira na tzv.stečaj-pola firmi u RH je u stečaju a dionice im nisu u lipama..

Nažalost koliko znam danas je ročište vjerovnika pa ćemo vidjeti da li će kapital i rezerve premašiti dugove. Ako ne onda dionica ne vrijedi ništa. Vrlo je jednostavno.

E pa Đuro ima tešku ruku.

sutra ce izac na ZSE objava u svezi ispitnog rocišta danas ….gdje je formiran odbor vjerovnika

[/quote]
Nitko “ovo” ne može kupiti za kunu i Država neće niti smije otpisati svoja potraživanja.Čak i kada bi to mogla učiniti to ne bi pomoglo Validusu jer su
dugovanja prema drugima prevelika.
Kada ćete shvatiti da je Validus “bezvrijedan papirić”.
To što netko još kupuje manje količine na burzi po nekoliko desetina lipa je za mene doista čudno.
Pozdrav

http://zse.hr/default.aspx?id=42763

ZAGREBAČKA BURZA
Odjel tržišta

Varaždin, 25. listopada 2012.

PREDMET: Obavijest o održanom Ispitnom i Izvještajnom ročištu

Dana 24. listopada 2012. godine na Trgovačkom sudu u Varaždinu održano je Ispitno ročište u stečajnom postupku nad stečajnim dužnikom Validus d.d. „u stečaju“ Anina 2 Varaždin.
Sud je na ročištu donio slijedeća rješenja:
„1. Tražbine I. višeg isplatnog reda ispitane na ovom ispitnom ročištu smatraju se utvrđenim u iznosu od 6.816.507,78 kn, a osporenim u iznosu od 7.993.740,88 kn te će se sačiniti posebna tablica i rješenje o ispitanim tražbinama u skladu s čl. 177 SZ-a
2. Tražbine II. višeg isplatnog reda ispitane na ovom ispitnom ročištu smatraju se utvrđenim u iznosu od 128.691.806,15 kn i osporene u iznosu od 145.375.941,02 kn te će se sačiniti posebna tablica i rješenje o ispitanim tražbinama u skladu s čl. 177 SZ-a“

Nakon održano Ispitnog ročišta održano je Izvještajno ročište na kojem su donesene slijedeće odluke vjerovnika:
„1. Prihvaća se izvješće stečajnog upravitelja, koje je prilog ovog zapisnika
2. Osniva se odbor vjerovnika od sedam članova
3.Omjer vjerovnika u Odboru vjerovnika biti će pet predstavnika velikih vjerovnika, jedan predstavnik malih vjerovnika i jedan predstavnik radnika
4. U odbor vjerovnika kao predstavnik radnika izabire se DUBRAVKO ŽGANEC
a kao predstavnici velikih vjerovnika izabiru se:
– REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO FINANCIJA, PODRAVKA d.d., KARLOVAČKA BANKA d.d., RAIFFEISENBANKA AUSTRIA d.d. i CROATIA LLOYD.

5. Za člana odbora vjerovnika, predstavnika vjerovnika s malim tražbinama izabire se DAVID ILIJEVSKI.
6.Nastavlja se poslovanje stečajnog dužnika, a koje se odnosi na upravljanje drugim društvima i davanje u zakup nekretnina i pokretnina
7. Imovina stečajnog dužnika koja nije opterećena razlučnim pravima prodat će se u skladu s odredbama Stečajnog zakona.“

Stečajni sudac donio je rješenje:
„Pozivaju se razlučni vjerovnici da se u roku od 15 dana izjasne da li će nastaviti/pokrenuti ovršni postupak u skladu s čl 98 st. 5. Stečajnog zakona, odnosno da se izjasne da li predlažu da se imovina na kojoj postoji razlučno pravo proda u stečajnom postupku, uz primjenu pravila o ovrsi te da svoje izjašnjenje dostave sudu te stečajnom upravitelju“

Stečajni upravitelj

Nenad Homar

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

[/quote]
Nitko "ovo" ne može kupiti za kunu i Država neće niti smije otpisati svoja potraživanja.Čak i kada bi to mogla učiniti to ne bi pomoglo Validusu jer su
dugovanja prema drugima prevelika.
Kada ćete shvatiti da je Validus "bezvrijedan papirić".
To što netko još kupuje manje količine na burzi po nekoliko desetina lipa je za mene doista čudno.
Pozdrav
[/quote]
Naravno da država ne bi smjela otpisati svoja potraživanja jer je ona i odgovorna što je VLDS u stečaju, međutim nisam siguran da je to nemoguće, jer VLDS ima između ostalog turiste i banku,a lešinara koji čekaju po kunu ko u priči da ih ne imenujemo. Da li netko kupuje i po kojim cijenam me nije briga, svoje dionice ostavljam pa ćemo vidjeti što će na kraju biti,ako će biti bilo što. Samo su 2 moguće opcije zbog kojih je VLDS poslan u stečaj od strane države, a ja ću ih zadržati za sebe. Nadam se da će biti tako dosljedni i kod… ipak ima dioničara tih firmi, pa ću biti fer

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

ZAGREBAČKA BURZA
Odjel tržišta

Varaždin, 25. listopada 2012.

PREDMET: Obavijest o održanom Ispitnom i Izvještajnom ročištu

Dana 24. listopada 2012. godine na Trgovačkom sudu u Varaždinu održano je Ispitno ročište u stečajnom postupku nad stečajnim dužnikom Validus d.d. „u stečaju“ Anina 2 Varaždin.
Sud je na ročištu donio slijedeća rješenja:
„1. Tražbine I. višeg isplatnog reda ispitane na ovom ispitnom ročištu smatraju se utvrđenim u iznosu od 6.816.507,78 kn, a osporenim u iznosu od 7.993.740,88 kn te će se sačiniti posebna tablica i rješenje o ispitanim tražbinama u skladu s čl. 177 SZ-a
2. Tražbine II. višeg isplatnog reda ispitane na ovom ispitnom ročištu smatraju se utvrđenim u iznosu od 128.691.806,15 kn i osporene u iznosu od 145.375.941,02 kn te će se sačiniti posebna tablica i rješenje o ispitanim tražbinama u skladu s čl. 177 SZ-a“

Nakon održano Ispitnog ročišta održano je Izvještajno ročište na kojem su donesene slijedeće odluke vjerovnika:
„1. Prihvaća se izvješće stečajnog upravitelja, koje je prilog ovog zapisnika
2. Osniva se odbor vjerovnika od sedam članova
3.Omjer vjerovnika u Odboru vjerovnika biti će pet predstavnika velikih vjerovnika, jedan predstavnik malih vjerovnika i jedan predstavnik radnika
4. U odbor vjerovnika kao predstavnik radnika izabire se DUBRAVKO ŽGANEC
a kao predstavnici velikih vjerovnika izabiru se:
– REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO FINANCIJA, PODRAVKA d.d., KARLOVAČKA BANKA d.d., RAIFFEISENBANKA AUSTRIA d.d. i CROATIA LLOYD.

5. Za člana odbora vjerovnika, predstavnika vjerovnika s malim tražbinama izabire se DAVID ILIJEVSKI.
6.Nastavlja se poslovanje stečajnog dužnika, a koje se odnosi na upravljanje drugim društvima i davanje u zakup nekretnina i pokretnina
7. Imovina stečajnog dužnika koja nije opterećena razlučnim pravima prodat će se u skladu s odredbama Stečajnog zakona.“

Stečajni sudac donio je rješenje:
„Pozivaju se razlučni vjerovnici da se u roku od 15 dana izjasne da li će nastaviti/pokrenuti ovršni postupak u skladu s čl 98 st. 5. Stečajnog zakona, odnosno da se izjasne da li predlažu da se imovina na kojoj postoji razlučno pravo proda u stečajnom postupku, uz primjenu pravila o ovrsi te da svoje izjašnjenje dostave sudu te stečajnom upravitelju“

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

alabama ima nade i ne predaji se! imaš moju podršku
možda i nije tako crno ka šta izgleda

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

neka oni aktiviraju kapital i rezerve i mišljenja sam da bi validus moga i preživiti , a sad šta će biti s nama dionićarima nemam pojma

New Report

Close