VLDS (Validus)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLDS (Validus)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovo su mogli objaviti i u 10:00, ili netko jeftino skuplja

A što sad?

ZAGREBAČKA BURZA
Odjel tržišta
n/r voditelj odjela uvrštenja
g. Ivan Kolar

HRVATSKA AGENCIJA ZA NADZOR FINANCIJSKIH USLUGA

HINA

Varaždin, 20. Srpanj 2012.

PREDMET: Zbog ostvarenih pozitivnih pomaka u poslovanju društva, uprava Validusa uložit će žalbu na Odluku Trgovačkog suda u Varaždinu vezano uz otvaranje stečajnog postupka

Poštovani,

jučer donesenim rješenjem Trgovačkog suda u Varaždinu odlučeno je da se nad trgovačkim društvom Validus d.d. otvara stečajni postupak, dok je za stečajnog upravitelja imenovan dosadašnji privremeni stečajni upravitelj, Nenad Hormar iz Koprivnice.
Kako su, od prvog zahtjeva za pokretanjem stečajnog postupka do danas, u poslovanju Validusa ostvareni značajni pozitivni pomaci, što bi trebalo bitno i pozitivno utjecati na pretpostavke za otvaranje stečajnog postupka, Uprava društva uložit će žalbu na jučerašnju odluku Trgovačkog suda u Varaždinu.
Na ovaj način želja je uprave Validusa, a temeljem detaljnog uvida i poznavanja poslovanja kao i novih momenata koji su u međuvremenu nastupili (u jednome pravcu prema smanjenju stvarnih dugova, a u drugome prema poboljšanju poslovnih rezultata), osigurati potrebne prostore za daljnje uspješno poslovanje kao i namirenje vjerovnika koji ga s pravom očekuju.

S poštovanjem,

Predsjednik uprave
David Ilijevski

po meni je ovo čista navlakuša upravo s ciljem trejdanja na burzi jer svi znamo da sud odluku će gurati dalje

Je je ostvareni su pomaci u padu cijene.

Ništa od njihovih žalbi, to je samo kupovanje vremena da odabrani "izađu van"!

Njegova nadležnost oko Validusa je sad kao utjecaj povjetarca na kretanje Sunčevog sustava.

A sud će to uvažiti otprilike kao što Ameri uvažavaju prava ratnih zarobljenika u Guantanamu.

Dobro je to što su se sad sve štakorčine otkrile i isplivale na površinu ovdje. Sad ih još treba nakititi kaznenim pa ih poslati ekskurzijskim vlakom do Lepoglave, Gradiške i Požege.

ako VLDS uspije zaustavit i ovaj stečaj, cijena dionice vratit će se brzo na 4-5 kn, a to na ovu cijenu od 1,xx kn daje prinos od 400-500% [sealed]
ne bi me čudilo da je ovo sa stečajem odigrao jedan jači mudar igrač – pokretanjem stečaja je protresao drvo, a kad su plodovi popadali (panična rasprodaja) fino ih je pobrao s poda. možda ide na 50%+1 ????

sada se traži odgovor na samo dva pitanja:
1. kolika je ukupna imovina Validusa??
2. koliki su dugovi Validusa???
i na kraju što će ostati???? [pray]

pa daj se malo smirite pa postoji žalbeni rok
imovina se ne smije prodavat dok žalbeni rok ne prodje
i presuda bude pravomocna
[/quote]

SLAŽEM SE!!!!!!
Ali to ne znaći da SE DUGOVANJA NE BI TREBALA ZNATI!!!!!!!!
Drugo je sa ukupnom vrijednosti imovine pošto su to NEKRETNINE koje su vrlo "VARLJIVE" sa cijenom!!!
Sve bi to moglo biti LI – LA!!!

Sada lagano ide popunjavanje gapa prema 3 kune, brzo se umorili prodavači, ostalima savjetujem da se povuku prema 3 kune i poviše, jer lako može izaći nekakvo priopćenje, nakon kojega bi mogli plakati zbog prebrze prodaje.

Evo ovo sam napisao točno 6 minuta prije objave. Bit će trke uskoro.

@ fahrudine ne laprdaj, dosadan si

Najava žalbe na stečaj je po meni samo smiješna ,obzirom na razloge koji se navode.
Društvo je već dugoooo blokirano i insolventno i viši sud samo može potvrditi da stečajni razlozi postoje.
Ovo je po meni "samo prodaja magle".
Pozdrav

ZAGREBAČKA BURZA
Odjel tržišta
n/r voditelj odjela uvrštenja
g. Ivan Kolar

HRVATSKA AGENCIJA ZA NADZOR FINANCIJSKIH USLUGA

HINA

Varaždin, 20. Srpanj 2012.

PREDMET: Zbog ostvarenih pozitivnih pomaka u poslovanju društva, uprava Validusa uložit će žalbu na Odluku Trgovačkog suda u Varaždinu vezano uz otvaranje stečajnog postupka

Poštovani,

jučer donesenim rješenjem Trgovačkog suda u Varaždinu odlučeno je da se nad trgovačkim društvom Validus d.d. otvara stečajni postupak, dok je za stečajnog upravitelja imenovan dosadašnji privremeni stečajni upravitelj, Nenad Hormar iz Koprivnice.
Kako su, od prvog zahtjeva za pokretanjem stečajnog postupka do danas, u poslovanju Validusa ostvareni značajni pozitivni pomaci, što bi trebalo bitno i pozitivno utjecati na pretpostavke za otvaranje stečajnog postupka, Uprava društva uložit će žalbu na jučerašnju odluku Trgovačkog suda u Varaždinu.
Na ovaj način želja je uprave Validusa, a temeljem detaljnog uvida i poznavanja poslovanja kao i novih momenata koji su u međuvremenu nastupili (u jednome pravcu prema smanjenju stvarnih dugova, a u drugome prema poboljšanju poslovnih rezultata), osigurati potrebne prostore za daljnje uspješno poslovanje kao i namirenje vjerovnika koji ga s pravom očekuju.

S poštovanjem,

Predsjednik uprave
David Ilijevski

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

dobro sam ja rekao kad se vrate s gableca ,čovik je onda pametniji a rekao sam vam jućer da ne srljate

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

Pravni lijekovi
članak 11.
http://www.zakon.hr/z/160/Ste%C4%8Dajni-zakon

Fahrudine ima lijepo ime ali nepripadaš ovdje,pusti ti nas koji smo u dionici nemoj se previše nervirat nismo tvoje novce ulagali ako smo izgubili,ali vjeruj nismo budale da prodajemo za 1kn ono što smo plaćali dvoznamenkasto prije godinu dana.A ove dionice koje prodaju paničari opet netko kupuje,šta je taj lud?Ako nisi dioničar prestani više pisat jedno te isto već 2dana..

Bid 2700 kom……..Ask 194000………..i neće po bidu. Dobri ste [thumbsup]
Ovo je kao da pecam u bunaru.

metni ih na 5, pa pecaj
[/quote]
I što misliš da će na 5 biti udri po prodaji, moš mislit,kom se žuri van dat će i po 4,al na žalost već danima ne ide
[/quote]
Tu više nema prodaje napisao sam vam poslije one sudske rasprave da će dionica kotirat između 5-6kn do 11.06. a poslije tko zna šta će budući vlasnici odlučit…Jedino može kupovat dioničar pod br 3. jer možda želi biti većinski vlasnik pa na skupštini ako se bude održavala u narednom vremenu budi bitni čimbenik o poslovima ove firme.Jer sumnjam da već nije u kontaktu sa firmom koja trenutno upravlja VLDS..
[/quote]
Kolega, da pojasnim odnose i trenutno mi dostupne informacije vezano za vaš post.
Da bi se održala gl. skupština društva, istu može (a po ZTD-u i mora se održati) sazvati dioničari, koji posjeduju 20% izdanih dionica. Pošto su dionice (skoro milijun komada) oduzete plurisu (odlukom trgovačkog suda u Varaždinu) skupštinu će morati sazvati Geneza, jer kontrolira nikomat (direktor nikomata je isto Ilijevski David) koji ima 12,70% vlasništva. Nešto su i kupovali, ali to je ispod top10…….tako da u vlasništvu imaju samo 15-estak posto. Sa mojih 4% vidljivih i 1% ispod top10, skupština se može sazvati. Naravno da sam u kontaktu sa Genezom, to nisam nikada ni poricao.

Stanje i poslovanje društva (po meni dostupnim informacijama)
Da ne radimo euforiju od 11.6. odmah ću reći, da se ništa tada neće desiti, a niti promijeniti. Porezni dug je bio 23 mil. kn……..nešto je plaćeno, kao znak dobre volje (oko 3 mil.kn.) ostalo je 20 milja. Od tih 20 mil. 10,5 mil. je Horvatovog duga, koji je trebao biti prenešen na njegovu firmu, raspadom FIMA grupe……međutim, nije…….sve je ostalo validusu na teret. Taj dio Geneza traži da se otpiše, a ostalo će platiti…….na tome inzistira i neće popustiti, tako da je izgledno još jedno ročište.
U firmama, gdje je vlds većinski vlasnik, napravljen je pomak na bolje……to će se vidjeti nakon turističke sezone, a i FI za 2012 bi trebao pokazati navedene pomake.
Osobno bi bio vrlo pozitivno iznenađen, kada bi se problem sa poreznom riješio 11.6…….ali nisam ja te sreće. Mišljenja sam da straha od možebitnog stečaja, više ne treba biti.
Evo, ovo je objektivno stanje validusa d.d.
Sva nova saznanja, bila ona pozitivna ili negativna, objavljivaću na vrijeme.
LP
[/quote]

[/quote]
Da podsjetim

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

New Report

Close