Ovlaš nam naš moderatorčić ne zna odobriti post?!
Nije valjda i on slušao Albinonijev Adagio proteklih mjeseci?
A i ovi dojdeki iz Vaba banke pričaju lovačke priče. Rikne im najveći dioničar koji je btw. iz istog vlasničkog i upravljačkog lonca, a oni pišu kao da su danas u raj nogom kročili. Da što vrijede, ne bi im vlasnik riknuo pokušavajući prodati vlasnički udjel budzašta.
šanse da se VLDS izvuče iz stečaja nisu velike, kao niti da dioničarima ostane neki iole značajniji iznos ako se stečaj odvrti do kraja, no svejedno me čudi ekipa koja sada prodaje dionice za 1 kn?!?
dionice ste kupovali po 10-15-20 kn, gubici su vam tako i tako enormni, što vam sad znači da dobijete tu 1 kn nakon što ste već po dionici izgubili 15, 20 ili više kuna? niti će vas ta 1 kn spasiti niti ćete ne znam što izgubiti ako ostanete i bez te 1 kn [rolleyes]
Istovarit će se još nekoliko naloga i gotova panika, neki će već danas trljat ruke bez obzira na vrijednost imovine. Book 72 kune, pa valjda će ostat neka kuna.
Je je ostat će ti debeli minus na računu i priča za unuke kako si bio naivan vjerujući pamfletu koji su ti mjesecima slali iz VŽ.
ja sam si malo uzeo…al ocu nesto vecu zaradu…
nedam ispod 2.5
ja sam si malo uzeo…al ocu nesto vecu zaradu…
nedam ispod 2.5
Ne damo im ništa, ali vidi ovoga sa 140 dionica, umislio je da radi pritisak, kakav debil.
sada se traži odgovor na samo dva pitanja:
1. kolika je ukupna imovina Validusa??
2. koliki su dugovi Validusa???
i na kraju što će ostati???? [pray]
netko je već lijepo zaradio, s 1 kune na 1,15 kuna [thumbsup]
koliko je to lijepo zaradio na 60k prometa…20, 40,100kn…?
pa daj se malo smirite pa postoji žalbeni rok
imovina se ne smije prodavat dok žalbeni rok ne prodje
i presuda bude pravomocna
I koliko će biti visoki troškovi stečajnog postupka i koliko godina trajati?
Ono što su objavljivali iz Validusa glede vrijednosti imovine na Burzi je kriminal i za to bi netko trebao kazneno odgovarati zbog insinuiranja i objave falsificiranih financijskih izvještaja, manipulacije dioničara itd. Činjenica je da je bilo pokušaja prodaje dijela imovine po likvidacijskim cijenama HEFA, Vis, VABA i sl. i ništa nije prodano osim nešto Varteksa i sl. gluposti. S druge strane, obzirom da su dugovi fiksna varijabla koja se kontinuirano uvećavala za kamatu, a imovina se rapidno topila i nije je moguće po bilo kojoj cijeni prodati, ti sam zaključi kolike su vrijednosti imovine i obveza i što će dioničarima ostati na kraju? K tome, nisam ni spomenuo fiducijarne, razlučne i izlučne vjerovnike koji će se najprije naplaćivati iz imovine tako da dioničarima može na kraju ostati jedno veliko ništa!
koliko god tebi smiješno bilo to je zarada od 70%