VLDS (Validus)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLDS (Validus)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@simao
Naravno da kontaktiram Genezu, pa već sam prije pisao da ću kontaktirati svakog u upravi validusa, bez obzira kako se on zvao. Svoje ulaganje moram štititi. Istina je da je ovo između zizija i mene komedija, ali tu se radi o nadmetanju I.Q.-a

@frankie

Vrijednosnica Količina Kup. cijena Kup. vrijednost Trž. cijena Trž. vrijednost Udio Dobit Prinos (%)
VLDS-R-A K P

106.307 8,97 954.094,89

5,00 531.535,00 80,53 -422.559,89 -44,28

Imam još 1. skrbnički i 2 na ime članova obitelji, tu mi je prosjek nešto veći.

Zadovoljni? [smiley]

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

Hvala na ovome.Mogu ti reci da ovo i nije nekigrozan minus s obzirom na situaciju sa ovom dionicom.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

Hvala na ovome.Mogu ti reci da ovo i nije nekigrozan minus s obzirom na situaciju sa ovom dionicom.

Minus od 422.559 tebi nije neki grozan s obzirom na situaciju…!!?? Misliš li da netko voli čamiti godinu dana u jednoj dionici bez ikakve zarade..!??, štoviše sa ovakvim gubitkom…
Naravno samo onaj koji zna da ima svjetla na kraju tunela…!!!

Ja sam toliko zdrobio od kraja 2008 pa do ovamo i ostao na šaki nelikviduša…(čitaj: gaće na štapu), tako da ovaj iznos boooli u apsultnom iznosu, no u relativnom nekoga ovo ne bi niti zabrinjavalo…

Problem je ovdje što je mali krug vjernika ostao u dionici, neki se trude ipak dignuti vrijednost i promet, dok drugi to iskorištavaju i spuštaju nadolje…, dokupljuju siću i na svaku odgodu stečaja beru kajmak…
Tako se ove godine ("navigator") mogao dobro opariti bar 2-3 puta i to po bar 30% dobiti svaki puta…, no iskreno se nadam da će krajnji račun ipak ispostaviti Alabama…

Rijetko išta više i napišem na ovom forumu…, no propalo ovo ili ne znao sam u što ulazim i dijelim trenutnu sudbinu svih koji imaju dionice, no moram još jednom skinuti kapu i reči Alabami – Rijetki su takvi kao ti na ovom forumu, iskrenijeg i poštenijeg čovjeka nisam dugo upoznao…
Želim ti da ovo završi pozitivno po tebe, a i po mene…

A Ziziju…., što reči o čovjeku koji je bio jedan od glavnih zagovornika ove dionice, skladao ode i hvalosjpjeve dok je vidio svoju korist…, i sada (tj.nedavno) kad je prodao i vjerojatno popušio okrenuo se za 180 stupnjeva i potajno u sebi želi da i ostali ovdje slično prođu…, takvi ljudi nisu vrijedni spomena…

Koliko smo izgubili od 2007. ovo je u %-tku sica.Ja sam na nekim dionicama za koje drzim da vrijede kleko 85% jer nisam prodavao,a radi se o daleko vecim iznosima od ovih koje je alabama naveo( peterostrukim).S drugu stranu unatoc tome dobitci na nekim drugim kombinacijama ,a i nekretninama(vjerovali ili ne) su anulirali gubitak tako da sam unatoc svemu u plusu,a o potencijalnom dobitku necu.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

@sappy
hvala
@frankie
Minus je ogroman, ali bio sam ja i u većim minusima, pa sam na kraju izašao sa debelim plusom. I onda, a i sada sam bio svjestan da toliku količinu neću moći prodati preko burze. Zato to i ne pokušavam. Početni plan (a prije par mj. sam o tome pisao) je bio, sačuvati vlds-ov portfelj, ne otići u stečaj (ma koliko to koštalo) i podignuti poslovanje firmi, gdje je vlds većinski vlasnik. Za sada to ide dobro. Ostatak plana, ili programa napisati ću kada se za njih ostvare uvjeti. U svakom slučaju, ja ću zadnji izaći. Ovo je i dalje visokorizična dionica, pa interesira samo trejdere. Vjerujem da će se to sa vremenom promijeniti.

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

Ja sam još malo podebljao danas sa zadnjim slobodnim cashom

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

http://www.hrvatskiturizam.com/blog/tag/horwath-consulting-zagreb/
Društvo Geneza Hoteli u procesu je preuzimanja kontrole nad hotelima Helios Faros i Vis te će sredinom svibnja na Glavne skupštine tih dvaju društava odlučivati o davanju suglasnosti na Ugovor o zakupu poduzeća.S obzirom na zatečenu situaciju u Društvima Helios Faros d.d. i Vis d.d. koja je rezultat višegodišnjeg nedostatka ulaganja u hotelske kapacitete te nepostojanje sveobuhvatne razvojne strategije, društva se nalaze u poslovnim teškoćama te se bore s problemima pada posjećenosti, smanjenjem prosječne cijene noćenja, a pojedinim hotelima prijeti i snižavanje kategorizacije s tri zvjezdice na dvije zvjezdice.

Zbog velike zaduženosti, neophodno je provesti restrukturiranje, a sve u cilju postavljanja jasne strategije za unapređivanje ugostiteljskih usluga, marketinga i pozicioniranja hotelskih objekata na tržištu u sektoru turizma.

Društvo Geneza-Hoteli spremno je izvršiti ulaganja u potrebna područja. Svi ugovori o radu radnika koji su zaposleni u Društvu Helios Faros d.d. i Vis d.d prenijet će se sa svim svojima pravima i obavezama na Društvo Geneza-Hoteli d.o.o..

Zaposlenici, njih stotinjak, ali i Starograjani općenito, pisala je Slobodna Dalmacija u ožujku kad ugovor postignut, najnovije vijesti su dočekali s puno optimizma, vjerujući da će novi menadžment kvalitetno obaviti pripreme za predstojeću turističku sezonu, te pronaći rješenje za očuvanje poduzeća i radnih mjesta.

‘Geneza” je na hrvatskom i međunarodnom tržištu prisutna već 14 godina. Poslovnu priču započela je kao jedan od pionira u telekomunikacijskom sektoru, a danas aktivno radi na brojnim projektima objedinjujući različite djelatnosti. Tijekom godina poslovanja u svoj je tim okupila brojne stručnjake iz mnogih područja, te je upravo zato danas spremna prihvatiti izazov upravljanja tvrtkama s teškoćama i pokušati vratiti život kvalitetnim projektima kakvim smatra i društvo “Helios Faros’ kazao je prije mjesec dana Filip Gelo, novoimenovani direktor hotelske tvrtke.

Radi što kvalitetnijeg upravljanja poduzećem, angažirali su i vanjske stručnjake, koji će ih svojim iskustvima i profesionalnošću podržati upravo tamo gdje to bude potrebno. Konkretno, radi se o kompaniji ‘Horwath Consulting Zagreb’, vodećoj savjetodavnoj kompaniji specijaliziranoj za hotelijerstvo, turizam i industriju u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi.

Objekti hotela ‘Helios Faros’ sve do početka 2000. vrvjeli su prognanicima, a država nam je za njihovo zbrinjavanje, odnosno naknadu štete dužna barem 10-ak milijuna eura. Naravno, da bismo željeli da se međusobna dugovanja što prije prebiju i da poduzeće konačno krene u investicijski ciklus, jer se u hotele kapaciteta približno 1100 ležaja nije ulagalo gotovo ništa još od 2004. godine.

Smirile se strasti oko Validusa, prodaja se odvija isključivo po bidu a cijena u rikverc. Zar nema baš nikakvih vijesti ili i ovdje vrijedi omerta?

"kad je kriza velika,glupom je to razočaranje do smrti ,a pametnom prilika još veća"

Smirile se strasti oko Validusa, prodaja se odvija isključivo po bidu a cijena u rikverc. Zar nema baš nikakvih vijesti ili i ovdje vrijedi omerta?

Ima puno dobrih vijesti, a ovi izlaze sa minusom

Jedna od dobrih je i ta da država prodaje svoj dio u Modroj špilji,a ona je i dalje u validusovom portfelju.

Vidim da se ovdje na Validusu pocelo na veliko….brisati postove.
Znaci neko skuplja ?! [lol]

Vidim da se ovdje na Validusu pocelo na veliko….brisati postove.
Znaci neko skuplja ?! [lol]

Au gosn Alabama što ste to zgriješili, nema ni mog, a ni vaših jučerašnjih postova, vrlo zanimljivo, vidjet ćemo hoće li to pomoći kupnji na 5, u stvari sad već bidu i ispod 5 [lol]

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

New Report

Close