@simao
Naravno da kontaktiram Genezu, pa već sam prije pisao da ću kontaktirati svakog u upravi validusa, bez obzira kako se on zvao. Svoje ulaganje moram štititi. Istina je da je ovo između zizija i mene komedija, ali tu se radi o nadmetanju I.Q.-a
@frankie
Vrijednosnica Količina Kup. cijena Kup. vrijednost Trž. cijena Trž. vrijednost Udio Dobit Prinos (%)
VLDS-R-A K P
106.307 8,97 954.094,89
5,00 531.535,00 80,53 -422.559,89 -44,28
Imam još 1. skrbnički i 2 na ime članova obitelji, tu mi je prosjek nešto veći.
Zadovoljni? [smiley]
Hvala na ovome.Mogu ti reci da ovo i nije nekigrozan minus s obzirom na situaciju sa ovom dionicom.
Hvala na ovome.Mogu ti reci da ovo i nije nekigrozan minus s obzirom na situaciju sa ovom dionicom.
Minus od 422.559 tebi nije neki grozan s obzirom na situaciju…!!?? Misliš li da netko voli čamiti godinu dana u jednoj dionici bez ikakve zarade..!??, štoviše sa ovakvim gubitkom…
Naravno samo onaj koji zna da ima svjetla na kraju tunela…!!!
Ja sam toliko zdrobio od kraja 2008 pa do ovamo i ostao na šaki nelikviduša…(čitaj: gaće na štapu), tako da ovaj iznos boooli u apsultnom iznosu, no u relativnom nekoga ovo ne bi niti zabrinjavalo…
Problem je ovdje što je mali krug vjernika ostao u dionici, neki se trude ipak dignuti vrijednost i promet, dok drugi to iskorištavaju i spuštaju nadolje…, dokupljuju siću i na svaku odgodu stečaja beru kajmak…
Tako se ove godine ("navigator") mogao dobro opariti bar 2-3 puta i to po bar 30% dobiti svaki puta…, no iskreno se nadam da će krajnji račun ipak ispostaviti Alabama…
Rijetko išta više i napišem na ovom forumu…, no propalo ovo ili ne znao sam u što ulazim i dijelim trenutnu sudbinu svih koji imaju dionice, no moram još jednom skinuti kapu i reči Alabami – Rijetki su takvi kao ti na ovom forumu, iskrenijeg i poštenijeg čovjeka nisam dugo upoznao…
Želim ti da ovo završi pozitivno po tebe, a i po mene…
A Ziziju…., što reči o čovjeku koji je bio jedan od glavnih zagovornika ove dionice, skladao ode i hvalosjpjeve dok je vidio svoju korist…, i sada (tj.nedavno) kad je prodao i vjerojatno popušio okrenuo se za 180 stupnjeva i potajno u sebi želi da i ostali ovdje slično prođu…, takvi ljudi nisu vrijedni spomena…
Koliko smo izgubili od 2007. ovo je u %-tku sica.Ja sam na nekim dionicama za koje drzim da vrijede kleko 85% jer nisam prodavao,a radi se o daleko vecim iznosima od ovih koje je alabama naveo( peterostrukim).S drugu stranu unatoc tome dobitci na nekim drugim kombinacijama ,a i nekretninama(vjerovali ili ne) su anulirali gubitak tako da sam unatoc svemu u plusu,a o potencijalnom dobitku necu.
@sappy
hvala
@frankie
Minus je ogroman, ali bio sam ja i u većim minusima, pa sam na kraju izašao sa debelim plusom. I onda, a i sada sam bio svjestan da toliku količinu neću moći prodati preko burze. Zato to i ne pokušavam. Početni plan (a prije par mj. sam o tome pisao) je bio, sačuvati vlds-ov portfelj, ne otići u stečaj (ma koliko to koštalo) i podignuti poslovanje firmi, gdje je vlds većinski vlasnik. Za sada to ide dobro. Ostatak plana, ili programa napisati ću kada se za njih ostvare uvjeti. U svakom slučaju, ja ću zadnji izaći. Ovo je i dalje visokorizična dionica, pa interesira samo trejdere. Vjerujem da će se to sa vremenom promijeniti.
Ja sam još malo podebljao danas sa zadnjim slobodnim cashom
http://www.hrvatskiturizam.com/blog/tag/horwath-consulting-zagreb/
Društvo Geneza Hoteli u procesu je preuzimanja kontrole nad hotelima Helios Faros i Vis te će sredinom svibnja na Glavne skupštine tih dvaju društava odlučivati o davanju suglasnosti na Ugovor o zakupu poduzeća.S obzirom na zatečenu situaciju u Društvima Helios Faros d.d. i Vis d.d. koja je rezultat višegodišnjeg nedostatka ulaganja u hotelske kapacitete te nepostojanje sveobuhvatne razvojne strategije, društva se nalaze u poslovnim teškoćama te se bore s problemima pada posjećenosti, smanjenjem prosječne cijene noćenja, a pojedinim hotelima prijeti i snižavanje kategorizacije s tri zvjezdice na dvije zvjezdice.
Zbog velike zaduženosti, neophodno je provesti restrukturiranje, a sve u cilju postavljanja jasne strategije za unapređivanje ugostiteljskih usluga, marketinga i pozicioniranja hotelskih objekata na tržištu u sektoru turizma.
Društvo Geneza-Hoteli spremno je izvršiti ulaganja u potrebna područja. Svi ugovori o radu radnika koji su zaposleni u Društvu Helios Faros d.d. i Vis d.d prenijet će se sa svim svojima pravima i obavezama na Društvo Geneza-Hoteli d.o.o..
Zaposlenici, njih stotinjak, ali i Starograjani općenito, pisala je Slobodna Dalmacija u ožujku kad ugovor postignut, najnovije vijesti su dočekali s puno optimizma, vjerujući da će novi menadžment kvalitetno obaviti pripreme za predstojeću turističku sezonu, te pronaći rješenje za očuvanje poduzeća i radnih mjesta.
‘Geneza” je na hrvatskom i međunarodnom tržištu prisutna već 14 godina. Poslovnu priču započela je kao jedan od pionira u telekomunikacijskom sektoru, a danas aktivno radi na brojnim projektima objedinjujući različite djelatnosti. Tijekom godina poslovanja u svoj je tim okupila brojne stručnjake iz mnogih područja, te je upravo zato danas spremna prihvatiti izazov upravljanja tvrtkama s teškoćama i pokušati vratiti život kvalitetnim projektima kakvim smatra i društvo “Helios Faros’ kazao je prije mjesec dana Filip Gelo, novoimenovani direktor hotelske tvrtke.
Radi što kvalitetnijeg upravljanja poduzećem, angažirali su i vanjske stručnjake, koji će ih svojim iskustvima i profesionalnošću podržati upravo tamo gdje to bude potrebno. Konkretno, radi se o kompaniji ‘Horwath Consulting Zagreb’, vodećoj savjetodavnoj kompaniji specijaliziranoj za hotelijerstvo, turizam i industriju u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi.
Objekti hotela ‘Helios Faros’ sve do početka 2000. vrvjeli su prognanicima, a država nam je za njihovo zbrinjavanje, odnosno naknadu štete dužna barem 10-ak milijuna eura. Naravno, da bismo željeli da se međusobna dugovanja što prije prebiju i da poduzeće konačno krene u investicijski ciklus, jer se u hotele kapaciteta približno 1100 ležaja nije ulagalo gotovo ništa još od 2004. godine.
Smirile se strasti oko Validusa, prodaja se odvija isključivo po bidu a cijena u rikverc. Zar nema baš nikakvih vijesti ili i ovdje vrijedi omerta?
Smirile se strasti oko Validusa, prodaja se odvija isključivo po bidu a cijena u rikverc. Zar nema baš nikakvih vijesti ili i ovdje vrijedi omerta?
Ima puno dobrih vijesti, a ovi izlaze sa minusom
Jedna od dobrih je i ta da država prodaje svoj dio u Modroj špilji,a ona je i dalje u validusovom portfelju.
Vidim da se ovdje na Validusu pocelo na veliko….brisati postove.
Znaci neko skuplja ?! [lol]
Au gosn Alabama što ste to zgriješili, nema ni mog, a ni vaših jučerašnjih postova, vrlo zanimljivo, vidjet ćemo hoće li to pomoći kupnji na 5, u stvari sad već bidu i ispod 5 [lol]