VLDS (Validus)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLDS (Validus)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Protrgovalo se ovih dana 100-tinjak tisućica kom. U top10 nitko nije prodavao….dapače, kupovao je

VALIDUS D.D./REDOVNA VLDS-R-A

Vlasnik/nositelj računa (OIB) / Suovlaštenik/imatelj VP (OIB) Stanje [%] Vrsta računa
1.
PLURIS D.D. U STEČAJU (09305641861)
985.107 36,46 Osnovni račun
2.
NIKOMAT D.O.O. (40262375082)
342.898 12,69 Osnovni račun
3.
ŠTIMAC KREŠIMIR (78710946842)
94.659 3,50 Osnovni račun
4.
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. (53056966535)
38.061 1,41 Skrb. račun
5.
PBZ D.D. (02535697732)
37.140 1,37 Skrb. račun
6.
HORVAT MILAN (02735208578)
34.372 1,27 Osnovni račun
7.
AUDIO (75666130770)/REPUBLIKA HRVATSKA (52634238587)
32.872 1,22 Zast. račun
8.
ALBRECHT SCHLEICHER KG ()
24.000 0,89 Osnovni račun
9.
MILIŠIĆ SILVIJE (81773994768)
24.000 0,89 Osnovni račun
10.
BABIĆ DRAGO (54809702254)
18.586 0,69 Osnovni račun
Ukupno: 60,40

Toliko o lavovima i zečevima

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

@zizi
Nazovi g.Makara, pa ga sam pitaj, čovijek je jako ljubazan. Znam ja šta pišem, ne konzumiram alkohol, pa onda u 22 sata "poharam" cijeli forum, kao neki pojedinci…kojima se i vjeverice priviđaju.

@alabama
ako se ne varam… sve dosadašnje uprave (nakon što si u validusu..) tj. određene osobe oko istih… su uvijek sa tobom uz kavu, preko telefona itd. ili sl. … čak i za vrijeme službenih putovanja (npr. Sarajevo, Pariz…) vrlo ljubazne bile sa tobom… a za sve "kosture" ti nisu rekli ni A, ni B, a kamoli C…. što si i sam priznao te se zbog istog ljutio (opravdano zbog sebe… te ostalih koji su vjerovali tebi, jer si ti svakako (bez imalo moje osobne sumnje ili sl. ) dobronamjerno vjerovao "njima"… da tome nije tako sada ne biš imao svoje xxxl količine… no, ipak … shodno tome… kome vjerovati više… te čije možebitne fata-morgane uvažavati više ?

@zizi
Ja moram kontaktirati svaku upravu validusa. Ne zato jer su mi oni "frendovi" nego da zaštitim uloženo. Uprave moraju shvatiti da rade za mene, a ne ja za njih. Kave nisu bitne…….to je samo napitak. Sa Šelebajem sam se nakon 20 minuta razgovora, posvađao, dao sam sve od sebe da ode iz vlds. Sa Šeremetom sam bio i ostao o.k. uvijek ću rado popiti kavu s njim. Beljan mi je nepoznanica i sada, ali naposlijetku je i on otišao. Gilića nisam nikad ni čuo ni upoznao. Ilijevski mi se čini o.k. ali on radi ono što mu šefica kaže. Kome vjerovati? Pa kada mi je konačno omogućeno da vidim neke stvari, iskreno, teško mi je bilo i povjerovati da se to u prošlosti validusa dešavalo. Ako misliš, da li meni treba vjerovati, reći ću da svakodnevno dobivam p.m.-ove sa upitima da li se isplati kupovati dionice vlds (imam ih u inboxu) i da sam svima odgovorio da je moje mišljenje da bolje ne kupovati.
Da sam i sam napravio hrpu pogrešaka, sigurno jesam….ali zašto da ih rade i drugi? Toliko o iskrenosti.

@zizi

Ja moram kontaktirati svaku upravu validusa. Ne zato jer su mi oni "frendovi" nego da zaštitim uloženo. Uprave moraju shvatiti da rade za mene, a ne ja za njih. Kave nisu bitne…….to je samo napitak. Sa Šelebajem sam se nakon 20 minuta razgovora, posvađao, dao sam sve od sebe da ode iz vlds. Sa Šeremetom sam bio i ostao o.k. uvijek ću rado popiti kavu s njim. Beljan mi je nepoznanica i sada, ali naposlijetku je i on otišao. Gilića nisam nikad ni čuo ni upoznao. Ilijevski mi se čini o.k. ali on radi ono što mu šefica kaže. Kome vjerovati? Pa kada mi je konačno omogućeno da vidim neke stvari, iskreno, teško mi je bilo i povjerovati da se to u prošlosti validusa dešavalo. Ako misliš, da li meni treba vjerovati, reći ću da svakodnevno dobivam p.m.-ove sa upitima da li se isplati kupovati dionice vlds (imam ih u inboxu) i da sam svima odgovorio da je moje mišljenje da bolje ne kupovati.
Da sam i sam napravio hrpu pogrešaka, sigurno jesam….ali zašto da ih rade i drugi? Toliko o iskrenosti.

drago mi je da dijelimo isto mišljenje… a to sam, ako se ne varam prethodno i izričito "svima na znanje" naveo… tj. nisam nikad rekao da nisi bio neiskren… dapaće, podijelio si info, koje si u datom momentu imao… doduše, neki tvoji bivši sistemi i šeme bid/aska… itd… nisu mi se svidjeli, jer mi često nisu bili razumljivi tj. češto kontradiktorni… no, svatko ovdje uglavnom igra sam "zbog svoje" a ne tuđe love… ili sl. … u ostalome, da je nije bilo vazda jo-jo info… i ili sl. zasigurno ne biš imao svoje sadašnje xxxl količine… dal će ti se tzv. povoljnost isplatiti ili ne pokazat će budućnost… u svakom slučaju… nadam se da hoće…!! meni vlds zbog xy razloga više nije bitan… ja svoj hazard sa istim sam odigrao… u njemu sam bio min. preko pola godine prije tebe… te na istome tzv. doktorirao prije tebe… da mu želim srušit cijenu sutra odmah u 10:00:01, sa nekim javnim info… srušio bi… al, eto iz nekog ipak poštovanja neću… toliko o nepoštenom i zločestom zecu… LP

@ZZizi
Pa vjeruj sebi i svojim odlukama.Sve napisano na ovom forumu smo svi mi pročitali i napisali.
Ko je sad kriv onima što su izašli kao i onima što su ostali.Pa odluke su naše.
Naravno da se ljutimo ako uprava laže ili krivo informira ili neinformira ali za to treba kriviti upravu a ne forumaše.Mi smo tu da komentiramo poteze tih istih uprava ,da razmjenjujemo mišljenja i informacije.
Osobno vjerujem da će se VLDS izvući. Nemam link kojim bih to potkrijepila ali sve ove odgode stečajeva
su mi signal da za njega postoji ipak neki drugi plan od propasti.Ima još nešto,Mirna je proradila,znamo i za plan Geneze da pokrene hotele ove sezone,Pluris (najveća krvopija) je blokiran pokretanjem stečaja,uprava koja nije radila ništa je smjenjena,porezna povlači stečaj i ide se na dogovor,još uvijek imamo Vabu za prodat i nekretnine su još uvjek u portfelju….eto to me nagnalo da ne bježim iz dionice
sa ogromnim gubitkom nego da ipak pričekam rasplet i možda spasim svoje ulaganje.

Bio bih neiskren kada bih tvrdio da je trenutno stanje u vlds bajno. Ne, stanje je i dalje teško, dugovi su ogromni, a sve firme u portfelju rade loše. Međutim, nakon uvida u isto, te razgovora sa sadašnjom upravom i njihovim planovima, mišljenja sam da se vlds može spasiti. Taj proces će potrajati, po meni, godinu, možda i dvije. Genezin plan je dobar, naravno trebati će i puno uložiti……ali ako oni reskiraju, reskiraću i ja. Ne vodim ja trenutno borbu za vrijednost dionice, to će biti kasnije. Trenutno se gase požari……za sada uspješno. Kada se to postavi na noge, i uvjerim se da funkcionira, tada ću se posvetiti vrijednosti dionice…..ne samo ja……uprava ima ovlasti, ali nema vlasništvo…..trebati će im ako bude sve o.k.

Bio bih neiskren kada bih tvrdio da je trenutno stanje u vlds bajno. Ne, stanje je i dalje teško, dugovi su ogromni, a sve firme u portfelju rade loše. Međutim, nakon uvida u isto, te razgovora sa sadašnjom upravom i njihovim planovima, mišljenja sam da se vlds može spasiti. Taj proces će potrajati, po meni, godinu, možda i dvije. Genezin plan je dobar, naravno trebati će i puno uložiti……ali ako oni reskiraju, reskiraću i ja. Ne vodim ja trenutno borbu za vrijednost dionice, to će biti kasnije. Trenutno se gase požari……za sada uspješno. Kada se to postavi na noge, i uvjerim se da funkcionira, tada ću se posvetiti vrijednosti dionice…..ne samo ja……uprava ima ovlasti, ali nema vlasništvo…..trebati će im ako bude sve o.k.

Evo ti 100 prijatelju (da ne bi bilo zabune nisam in…)!
Svako dobro i sretno sa Genezom – iskreno! [thumbsup]

@Alabama
Da li uprava može doći do večinskog paketa(Plurisovog) preko banaka?
Ovako banke uzmu dionice Plurisu.Pošto je on u stečaju a dužan im je one mogu uzeti dionice bez ponude za preuzimanje i prodaju ih Genezi? Da li u tom slučaju Geneza mora dati ponudu za preuzimanje?

@zizi
Hvala, sretno i tebi

@gordy

Ajmo spavati……sutra se radi
Laku noć svima [thumbsup]
p.s. sutra ću ti odgovoriti…..umoran sam

Evo ti 100 prijatelju (da ne bi bilo zabune nisam in…)!
Svako dobro i sretno sa Genezom – iskreno! [thumbsup]
[/quote]
Brzo mijenjaš mišljenje Zizi,prije par dana si pljuvao ovog Alabamu sad mu podilaziš samo što ti je napisao da si zec u ovoj dionici.Svatko odnas kupuje ili prodaje po svom mišljenju a nečitajući šta netko piše od novinara i sl,mnogi koji su u VLDS duže vrijeme nisu prodali svoje dionice jer bi bili u minusu,to su priče da si ti ZIZI izašao u plusu kad si kupovao po 13kn i 8kn tad si najviše piskarao ovdje hvaleći ovu dionicu.Ova firma koja se uhvatila ove dionice nije bez razloga spremna svoj kapital ulagat u nešto bezvrijedno,vijerovatno imaju neki plan u budućnosti ili nekog strateškog tajnog partnera koji preko njihove firmne pokušava dobit ovu dionicu.Sve to ide polako i sigurno jer znaju koliko ovi imaju imovinu kad se dugovi oduzmu.Ja da nemam ovu dionicu sigurno nebi ovdje bio niti se raspravljao sa ostalim dioničarima.Sad još Zizi zamoli Alabamu da te odvede na kavu pa da ti ispriča ono što nije za ostale forumaše,pa da opet kupiš ove dionice?

@Alabama

Da li uprava može doći do večinskog paketa(Plurisovog) preko banaka?
Ovako banke uzmu dionice Plurisu.Pošto je on u stečaju a dužan im je one mogu uzeti dionice bez ponude za preuzimanje i prodaju ih Genezi? Da li u tom slučaju Geneza mora dati ponudu za preuzimanje?

SZ (stečajni zakon) je dosta opširan, pa da ne spamam puno:

Izlučni vjerovnici, ako mogu izlučiti stvar koja je njihovo vlasništvo iz imovine dužnika, nisu vjerovnici stečajnog dužnika. Oni su vlasnici stvari ili prava koja se nalazi kod stečajnog dužnika u trenutku otvaranja stečajnog postupka. Njihova imovina nije imovina stečajnog dužnika i ne može se unovčavati u stečajnom postupku već se treba vratiti izlučnom vjerovniku kao vlasniku stvari ili prava

http://www.tszg.hr/cro/TSZG/Djelokrug-Suda/Stecaj/Strucni-clanci/Potrazivanje-radnika-u-stecajnom-postupku/Redoslijed-namirenja-vjerovnika-u-stecajnom-postupku

Šta će izlučni vjerovnici (najveći je hbor) sa dionicama validusa, to neznam. Po ZTD-u ako kupiš 25% izdanih dionica, dužan si dati javnu ponudu. Mišljenja sam da Geneza trenutno ni ne razmišlja o tome, a i plurisov stečaj će potrajati.

New Report

Close