Vlahovljak: Nisam dao diskriminirajuće izjave (objavljeno 25.09.2006.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Vlahovljak: Nisam dao diskriminirajuće izjave (objavljeno 25.09.2006.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ovaj Knezović je inače poznat po lupetanjima i dobro je da je neko reairao na to. Da sam ja na mjestu Vlahovljaka tuzio bih ih, mislim i Poslovni i Knezovica, za (1) klevetu i (2) raspirivanje vjerske netolerancije. To je kazneno djelo. I Energoinvest bi ih oderao na bilo kojem sudu. Pa neka onda Knezović nastavi lupetati.

ali činjenica je da najveće poslove dobivaju u najtvrdolinijaškijim islamskom zemljama i da im je element marketinga u tim zemljama da su “čista islamska tvrka”.

ali činjenica je da najveće poslove dobivaju u najtvrdolinijaškijim islamskom zemljama i da im je element marketinga u tim zemljama da su “čista islamska tvrka”.

Odakle ti takva glupost? Najveće poslove Enenrgoinvest ima u Libiji koja je, usput budi rečeno, socijalistička zemlja. Čak se i zove Velika Socijalistička Džamahirija Libija. Ovdje je problem u nečemu drugom. Prvo, Knezović je SLAGAO izjavu Vlahovljaka radi takvih stavova i mržme koju i ti zastupaš. I to se ne može negirati. Dakle, veoma precizno – KNAZOVIĆ JE U TEKSTU SLAGAO, što je Energoinvest demantirao. Druga stvar, dok je EPIC harao po Hrvatskoj bili su kriminalci, lopovi, mešetari, itd…, a sada se u BiH vežu za “čisto islamsku tvrku”. To je opasan stav, tolika mržnja i ksenofobija. Takva ksenofobija i proizvodi razne Knezoviće i tebe koji čak i laži toleriraju jer su otrovani mržnjom. S takvim nema razgovora i argumenata.

Da, još jednom da podcrtam: KNEZOVIĆ JE IZMISLIO IZJAVU U TEKSTU I SLAGAO, A TO JE SVUGDJE U SVIJETU KAZNENO DJELO. Druga stvar, KNEZOVIĆ TIM LAŽIMA RASPIRUJE VJERSKU NETOLERANCIJU, ŠTO JE TAKOĐER SVUGDJE U SVIJETU KAZNENO DJELO. To su činjenice koje je čak i od tebe teško braniti. Uzalud ti pokušaji da skretanjem teme na “čisto islamsku tvrku” ignoiriraš ove činjenice.

ako je riječ o kleveti neka to rješava sud – uostalom kako ste vi 100% sigurni da dotični gospodin nije dao dotičnu izjavu?

gdje je to u mojoj poruci “mržnja i ksenofobija”??!

ono što ja znam 100% je ono što mi je jedan sarajevski menadžer otvoreno svojedobno rekao vezeano za spomenutu koncepciju.

je li sasvim ispravno dobivati poslove na takav način to je druga tema, no ne vidim zašto to treba zataškavati.

ja ne vidim velik problem ako tvrtka dobiva poslove ističući takve “komparativne” prednosti, kad je tržište ionako puno velike konkurencije, a neke tvrtke bi teško opstale na drugi način. u svim “nedemokratskim” zemljama poslovi se dobivaju po ovim ili onim linijama, a i zapadnoeuropske tvrtke nastupaju tamo što znači da prihvaćaju takva pravila igre. dok god tvrtka koja tako dobije posao interno zadrži poslovnu etiku i svoje vlastite kooperacije zadrži na gospodarskim načelima, možemo reći da postoji neki etički balans…[smiley9]

uostalom kako ste vi 100% sigurni da dotični gospodin nije dao dotičnu izjavu?

veoma jednostavno: (1) to je demantovao vlahovljak (pogledati gornji tekst), a (2) kezovic nije demantovao vlahovljakovo reagovanje. da je knezovic imao argumente da je vlahovljak to rekao — on bih jedva docekao da ih plasira. no, posto to nema, prilicno je jasno da je (ponavljam) KNEZOVIĆ IZMISLIO, SLAGAO, SMULJAO, OKLEVETAO, NAPISAO LAŽ, NAPISAO IZMIŠLJOTINU, NAPISAO NEŠTO, što najblaže rečeno, NE MOŽE DOKAZATI. Ja zaista ne znam kako da ti jednostavije objasnim ove postavke. Knezović slaže, onda Vlahovljak reaguje i demantuje, i onda se Knezović ućuti. To tebi ne znači ništa? Onda, jebi ga, može moe bilo koja novina u BiH napisati i da je Sanader rekao “da je Knezović najobičniji lažov”. Pa hajde ti sada dokazuj da to nije tačno! Novine objavile, ali uzalud Sanaderu što je to demantovao. Tako ti postavljaš stvari. Uzalud pozivi Knezoviću da dakaže da je napisao istinu.

stvarno mi nije jasno da ne shvataš jednostavnu liniju: (1) knezović napiše nešto. (2) vlahovljak (ili bilo ko drugi) to demantuje i (3) knezović se na to ućuti jer ne može dokazati svoie tvrdnje. I TI ONDA OPET VJERUJEŠ KNEZOVIĆU. Pa onda, u takvopj situaciji, uzalud je s tobom raspravljati. Eto te tamo, SVI STE VI KNEZOVIĆI

Knezović nije slagao Vlahovljakovu izjavu. Vlahovljakovu je izjavu prenio sarajevski tjednik Dani. Kada je shvatio da se zaletio onda ju je demantirao. Izjava je suliejdila nakon što je politčkom odlukom za financijskog savjetodavca za privatizaciju Energoinvesta izabrana austrijska tvrtka CA IB, međutim kako posao financira Svjetska banka onda je poništila izbor federalne Agencije za privatizaciju i izabrala EPIC. Nakon toga je Vlahovlja kao pametan biznismen odlučio blokirati proces privatizacije. Blokiranje procesa obrazložio je upravo tvrdnjom da su EPIC bečki Židovi te da bi suradnja s njima bila pogubna za Energoinvestov posao u Libijskoj Dažamahiriji itd. To je logično i opravdano i poslovno, posao je posao i moarju se uvažavati zahtjevi onih za koje se radi. Za ništa ništa (stvarno si dvostruko ništa) Libijska Džamahirija socijalistička zemlja, nasmijavaš javnost, Džamahirija je prema etimološkom tumačenju narodna država u islamskom svijetu ali je diktatura vlastodršca u Tripoliju. Da ne postoji Vlahovljakova vjerovatno bi izjava tužio bi Poslovni dnevnik i Knezovića ali kako postoji nije to učinjeno. U čemu je vjerska netolerancija u tekstu u kojem se navodi nešto što je Vlahovljak izjavio? Netoleranicija u stavri postoji u Sarajevu, u miniranjima Židovskog groblja u Sarajevu, antižidovskim grafitima po svim većim bosanskim gradovima s bošnjačkom većinom, prosvejdima protiv Izraela, netolerancija postoji i prema hrvatskom kapitalu, koliko je samo žuči u sarajesvkim medijima, parlamentu u Sarajevu i sarajevskoj javnosti izrečeno protiv ulaska Ine u vlasništvo Energopetrola…Pogledajte posljednje Dane u kojima ništa ništa piše o navodno novim elementima u dokapitalizaciji Energopetrola, zatvorenoj emisiji dionica od 60 milijuna KM, ima i naručeni tekst o ovome

citat iz intervijua koji je Vlahovljak dao Oslobođenju objavljen 11.12. ili 12. 12. 2004. godine
“Razlog je što mi većinu našeg prihoda ostvarujemo na svjetskom tržištu i sve informacije o tome da li se kupuje ili ne, na koji će način biti prodat itd. utiču na našu tržišnu poziciju i dovode pred određene dileme naše investitore u svijetu ko će i kakva biti ta tvrtka, ko će joj biti vlasnik i kakva će biti njena poslovna filozofija, strategija itd., što je samo jedan problem”, rekao je generalni direktor Energoinvesta.
http://www.oslobodjenje.com.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=47521&Itemid=45
“…U ekskluzivnom razgovoru za portal Bh biznis Vlahovljak pojašnjava koje će poslove Energoinvest u Alžiru realizirati, a osvrnuo se i na predstojeći proces privatizacije i kontroverzni izbor austrijske konsultantske kuće EPIC za dealmakera u procesu prodaje državnog kapitala u Energoinvestu…
http://www.aw-broker.ba/Default.aspx?tabid=77
isti novinar samo nekoliko mjeseci piše sasvim nešto drugo”Atak na Energoinvest Nevjerovatna je spremnost određenih medijskih krugova u Hrvatskoj, a nerijetko i u BiH, da se sve što ima veze sa BiH automatski povezuje u negativnom kontekstu sa islamom i to dovodi u sukob sa ostatkom svijeta Skandalozna kleveta: U tekstu u Poslovnom dnevniku o privatizaciji Energoinvesta se, između ostalog, navodi da je Svjetska banka svojevremeno za konsultanta za privatizaciju Energoinvesta izabrala austrijsku kompaniju EPIC. “Nakon toga godinama natječaj za privatizaciju se ne objavljuje”, piše dalje Poslovni dnevnik, “a direktor Energopetrola Džemail Vlahovljak je to objasnio time da su oni tvrtka koja gotovo sve poslove radi u islamskim zemljama te im je zbog poslovnih partnera neprihvatljivo da za konzultante imaju tvrtku sa židovskim vl

nastavak…
Skandalozna kleveta: U tekstu u Poslovnom dnevniku o privatizaciji Energoinvesta se, između ostalog, navodi da je Svjetska banka svojevremeno za konsultanta za privatizaciju Energoinvesta izabrala austrijsku kompaniju EPIC. “Nakon toga godinama natječaj za privatizaciju se ne objavljuje”, piše dalje Poslovni dnevnik, “a direktor Energopetrola Džemail Vlahovljak je to objasnio time da su oni tvrtka koja gotovo sve poslove radi u islamskim zemljama te im je zbog poslovnih partnera neprihvatljivo da za konzultante imaju tvrtku sa židovskim vlasništvom!!”
http://www.bhdani.com/default.asp?kat=biz&broj_id=485&tekst_rb=13

citat iz intervijua koji je Vlahovljak dao Oslobođenju objavljen 11.12. ili 12. 12. 2004. godine

Evo, procitah tekst pazljivo, i ne vidjeh nigdje da je Vlahovljak rekao ovo sto je Knezovic napisao. mozes li mi bramse (odnosno, gosp. Knezovicu) skrenuti paznju gdje je ta recenica o kojoj raspravljamo, odnosno d aje vlahovljak rekao da mu ne odgovara epic zobg zidovskog vlasnistva. I da, naravno da shvatam da si ljut na tog lika sto te je opaučio u Danima
[smiley1] ali, kakve pobogu ja veze s tim imam? [smiley2]

New Report

Close