Vlada važe i vraćanje zdravstvenih doprinosa na 15 posto?

Naslovnica Forum Komentari članaka Vlada važe i vraćanje zdravstvenih doprinosa na 15 posto?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

loki07

Ako se ne varam mi još uvijek živimo u Hrvatskoj a ne u nekoj od bogatijih
država u EU, naše plaće (mislim na obične smrtnike koji je još uvijek dobijaju)
su daleko ispod Europskog nivoa, kad već uspoređuješ cijene onda usporedi i
primanja i poreze a da ne nabrajam i ostalo.
Kao drugo, ove bolnice je izgradio narod (većim dijelom) a ne neki privatnik
pa da mi sada naplaćuje i ležanje u istoj, treće, naše doktore je školovala
(novac) država (vidi čuda opet iz džepa građana) a sad bi oni htjeli plaće kao
neki američki doktori koji su svoje škole platili iz svog džepa ili su dobili stipendije koje su ili vratili ili odradili,četvrto, zdravstvo je funkciralo
jako dobro na solidarnoj osnovi dok nisu komunjare koje su najedamput postali
VELIKI Hrvati sa HDZ-ovskim iskaznicama pokrale lovu iz mirovinskog, zdravstvenog a vjerojatno i iz svih ostalih fondova u kojima je bilo nešto
novca a kao šećer na kraju pojavi se jedan “izuzetno pametan i sposoban lik”
(Hebrang) koji od bolnica hoće napraviti “profitabilne” ustanove i eto ti
najedamput novi pojam u Hrvata tzv. liste čekanja.
BOLNICE su mjesta gdje se ljudi LIJEČE da bi i dalje bili sposobni za rad i
život a ne mjesta gdje će se našim građanima dodatno otimati novac za njihovo
zdravlje.
Što naši “pametni” političari bez obzira na stranku, ne donesu odluku da
podignu kredit s kojim će obnoviti i osuvremeniti bolnice, općenito poboljšati
zdravstvenu uslugu, učiniti je povoljnom i pristupačnom za strance pa ćemo
njihovim novcem vračati kredite, a svojim građanima omogućiti besplatno
liječenje i dalje na bazi solidarnog izdvajanja (koje ću onda drage volje plaćati). Zamisli koliko bi se novih radnih mjesta otvorilo da uz tu uslugu
još dodamo i ekološki proizvedenu hranu sa naših polja kao i hotelski smještaj
naših hotela kako na moru tako i onih na kopnu, ovisno od želje gosta.
Kad Švicarska može biti zemlja bankara, zašto Hrvatska ne bi mogla biti zemlja
ZDRAVLJA, naravno, to bi moglo biti moguće kad bi prije toga prestala biti
zemlja lopova, pljačkaša, otimača, prodanih duša i ostalih izdajnika svog naroda
bez obzira kojoj stranci, vjeri ili dužnosti pripadali.

Dok ovi genijalci važu zdravstvo još dublje tone u provaliju. Reforme su u sustavu nužne ali nije trebalo ni smanjivati zdravstveni doprinos. Već jučer je trebalo vratiti (njima još nije ni u primislima da važu) PDV u turizmu i ugostiteljstvu na razine od 25 %. Od….ti Pusićku i njezinu stranku koja nosi nekoliko desetaka glasača i uvesti porez na nekretnine čime bi se natjerala financijska i duhovna industrija na spuštanje cijena i rasprodaju nekretnina ili komercijalizaciju istih u svom vlasništvu. Naći mehanizme i stimulirati građane da izvuku 130 mlrd kuna sa štednje i počnu iste trošiti i ulagati. Ima toga još ali se umišljeni egotriper od premijera treba okružiti sa pravim ljudima.

gjde je to u zg niknuo potpuno novi kvart????

10-tak zgrada sa skolom, vrticem i novim shopping centrom je vece nego 50% gradova u Hrvatskoj, to sto se to u Zg ne klasificira kao "novi kvart" je vec druga prica…
[/quote]

Nigdje u Zagrebu u zadnje četiri godine nije nastao takav kvart, jedini novi šoping centar je u Vrbanima, a zgrade oko njega su se gradile zadnjih 15-ak godina , a koliko ja znam nemaju još ni škole ni vrtića… ja stvarno ne znam di si ti bio
ono što me nervira u toj ‘provincijskoj’ priči je da nama u zg cvjetaju ruže a eto vi okolo propadate…vjeruj mi ovdje je isto banana kao i svugdje
ja živim u strogom centru grada i kad izađem na ulicu imam osjećaj da je svaki dan nedjelja koliko malo prometa i ljudi ima na ulici… a da ne govorimo o postotku zatvorenih dućana (doduše brzo dođe netko novi ali i taj zatvori za cca 2 god)

u kojem kokošinjcu se može naći pamet, mir, sklad ? zar nazivom koalicije nije odmah sve bilo jasno ?

Liste čekanja sve duže :

S posla na groblje !

.

Naći mehanizme i stimulirati građane da izvuku 130 mlrd kuna sa štednje i počnu iste trošiti i ulagati. Ima toga još ali se umišljeni egotriper od premijera treba okružiti sa pravim ljudima.

Izmjene/dopune zakona/pravilnika/dopuna pravilnika/dopuna izmjena pravilnika/uredbi koje se dogadjaju gotovo svakodnevno bas poticajno djeluju na ulaganje.
A o uvjetima za obavljanje neke djelatnost da i ne govorim. Jos jedino sto se ne trazi je uzorak stolice i polozaj mjeseca na dan osnivanja tvrtke.

Uredni ljudi su samo lijeni traziti stvari!

BDP ce u jednom trenutku mozda i krenuti gore,ali na radi mjera sto radi ova Vlada jer oni nemaju veze s mozgom vec zato sto nekakvo dno ipak mora postojat. Da su kukurikavci ostavili doma Grcica,Marasa,Linica,Bauka,Jakovinu,Vrdoljaka i Opacicku na punoj placi i rekli im da ne trebaju dolazit na posal bilo bi puno bolje.Tko ne vidi kolike su ovo neznalice i koliko su u biti slicni u svom ne znanju neka ne komentira moj post jer ce odgovor biti okrutan.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

…Priznao ili ne kod nas je zdravstvo još i jeftino (u EUR iznosima) u odnosu na neke druge zemlje.

Apsolutno krivo.Pisao sam vec nekoliko puta sto ja dobivam za 100 dolara mjesecno koje placam stranom osiguravatelju BUPAi. Sve mi je pokriveno,ali ama bas sve. Od zubara,ocala,svih mogucih UZV,magnetskih,CTa,pregleda,operacija,evakuacija avionom iz bilo kojeg djela svijeta. Trenutno nemam kod sebe spisak svega navedenog ali lista je impozantna. Prevencijski pregledi,cijepljenja,operacije,rak,HIV… sve zivo pokriveno.

HZZO smislio kako uštedjeti: Kažnjavanjem pacijenata!

Vaš link …

free flow information

http://slobodnadalmacija.hr/Novosti/Rezultatianketa/tabid/168/Default.aspx

Prvi potezi socilajdemokratske vlade tj. linića bi je pomoći bogatima da manje uplaćuju u zdravstveno osiguranje ……. triba reći otvoreno muški liberal sam i dajem onim koji imaju tj. kapitalistima …. a sirotinja neka ide blitvu i ostalo povrće pa ćete biti manje bolesni a ako to ne pomaže treba se baviti meditacijom i molitvom …. itd ….

DAJ PET !!!

New Report

Close