Jutros sam primio mail iz Kine na Hrvatskom jeziku i pisan latinicom , nude mojoj tvrtki svoje proizvode…
Ovo je odlicna vijest.Uveo bi ovo u svim gradovima Hrvatske,ne samno u ovih 20tak.Ovo bi mogla biti jos jedna od mjera nase Vlade u poticanju gospodarstva i rastu BDP.
ne znam zasto bi to bio problem.
to su samo natpisi.
ako mozemo imati natpise na drugim jezicima, mozemo i cirilicne. Ako nam ne smeta engleski u svakodnevnom govoru, a Englezima ni traga, zasto ne bi mogli imati i koji natpis na pismu ljudi koji zive s nama!?
…znam madjarski je jezik, a cirilica pismo, ali to nema veze
ljudi su tu i imaju pravo, na kraju krajeva, mi smo im dali to pravo
pa jeste li vi normalni ministre ili samo još mamurni
branaa, da to bi bio veliki problem a vi ste izgleda jako mladi ili stariji zaboravljivi ili vam samo to paše i odgovara
Na svim uredima vlade i druge državne uprave od ministarstava do najmanje općine u donjoj pripizdini treba uvesti napise na najmanje tri jezika, materinom bosanskom, tradicionalnom kineskom i hindu jeziku. U Hrvatistanu ima više bosanđerosa i kineza nego srba-šajkačoida
tomo, ne mozemo jedno govoriti a drugo raditi.
Ne ide to
Dali smo im to pravo i ne mozemo ga osporavati nikome, ili cemo imati velikih problema.
Siguran sam da Vi to znate bolje od mene.
Imam tocno toliko godina da provedem vise od pola zivota u OS RH…kao obicni ali ponosni pjesak.
Ne znam kako bi mi uvodjenje dvojezicnih natpisa odgovaralo ili pasalo, jer jedva citam i latinicu…samo kazem – Ako mogu svi, onda moraju moci i oni.
Nismo se ni s Talijanima ni Madjarima uvijek slagali pa…
@brana, vladavina Talijana ili Mađara nije vladavina manjina.I zašto cijeli poslovni svijet nije uveo ćirilicu, kad ju toliko braniš, hebo te Ćiro
Jutros sam primio mail iz Kine na Hrvatskom jeziku i pisan latinicom , nude mojoj tvrtki svoje proizvode…
@Pero7, i kako im kaniš odgovoriti, na ćirilici?
Pero 7
dionis
@Pero7, i kako im kaniš odgovoriti, na ćirilici?
Ne.
Odgovoriti ću im na latinici i engleskom (“da me ceo svet razume”)
Nije čirilica nikom ništa kriva, dapače jezik i pismo su bogatstvo