Vlada se okreće inkubatorima i odustaje od poduzetničkih zona

Naslovnica Forum Komentari članaka Vlada se okreće inkubatorima i odustaje od poduzetničkih zona

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Svaka čast Farmeronu i sličnima, ali neće nas takvi izvući iz krize. I taj Farmeron pomaže nekome tko na kraju nešto proizvodi (uzgaja). A ova genijalna vlada ukida poticaje upravo takvima koji proizvode konkretne proizvode i planira ih potpuno (?!) preusmjeriti razvijateljima raznoraznih aplikacija?!

Volio bih da mi netko ukaže na ozbiljnu državu kojoj se strategija poticanja gospodarstva temelji na poticanju mikro startupova i njihovih aplikacija. Već mi je smiješno svakoga dana slušati “uspješne priče” o raznim programčićima, koji realno mogu zaposliti nekoliko ljudi i to je to (ne podcjenjujem ih, dapače, nego govorim o širem, nacionalnom okviru i interesu). A ono najproblematičnije u svemu tome je što kako brzo narastu, nažalost često brzo i padaju. Ozbiljne države takvima mogu dijelom pomoći, ali ne i svoj razvoj temeljiti na njima.

Ovo ministarstvo i ministar nažalost su teška smijurija, što je očito i iz svakog javnog nastupa.

i Vlada nam je vjerojatno iz inkubatora, model EU sa korištenim starim zaostalim dijelovima iz YU,
zato se tako i kočopere(egocentrično razmetanje nečim. Podrazumijeva stav sa nosom prema nebu, hinjenu nezainteresiranst za stvari zemaljske, tobožnju nedodirljivost i uzvišenost nad ovom prljavom ruljom. Razmetati se može stavom ili stvari. Kad se netko izrazito kočoperi predugo u blizini nekoga tko takvo što ne podržava, situacija se razriješi jednostavnom društvenom sankcijom. Kočoper dobije po tintari, tamburi, dobije svoju porciju, vidi svog Boga(Milanovićev miljenik), itd.,)

New Report

Close