Vlada se oglasila o nabavci smartphona za službenike

Naslovnica Forum Komentari članaka Vlada se oglasila o nabavci smartphona za službenike

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ali, nek pokazu solidarnost s gradjanima i sindikatima, nek poruke salju golubima pismonosama…

Ali ovako je bolje,ne samo da će slati poruke i pričati(što mogu sa mobitelima koji su praktički besplatni)jer više od toga nema potrebe,nego se mogu igrati i igrice u visokoj rezoluciji te lajkati na fejsu.
A ono,i cool je kad u kafiću izvadiš službeni smartphone čiji račun svi mi plaćamo.

"Only dead fish swim with the stream"

Sve za nase drzaven sluzbenike… ajmo jos hitno bonus za odlican ucinak-pa rokovi za dozvole od 2g zasluzuju svaku pohvalu. Brzo runda obveznica i bonus svima. Eh… krava je vec crkla. Kolaps koji ce ostaviti ova kolacija, osjecat cemo najmanje jos 10g.

Postovani gospodine Milanovicu!
Imali ste priliku na razne nacine pokazati, da zelite pokrenuti Hrvatsku i izvesti je iz krize. Imate jos uvjek, no morate te prilike i iskoristiti. I ovo vam je jedna mala prilika popraviti svoj image u hrvatskoj javnosti.

Cinjenica: Troskovi za telefone su veliki, a isti red velicine su i troskovi razgovora na tim telefonima. Poznato je da je vecina od 10.000 izabranih korisnika starije dobi u kojoj nisu bas sposobni koristiti moderne uredaje. Oni ce ih dati svojoj djeci, rodacima, unucima ili bilo kome drugom, a koristit ce i dalje svoje jednostavne, stare mobilne telefone. Jer da su vicni modernim komunikacijama, sluzili bi se besplatnim komunikacijama (e-mail), a ne skupim razgovorima. Price o medusobnim razgovorima za 0 kuna morali biste potvrditi ispisom racuna svakog mjeseca. Jer time biste i sami vidjeli, tko pravi troskove i na sto se trosi. Poznato je i da su telefonski razgovori vrlo cesto privatni. I tu bi se morala voditi stroga provjera svih razgovora, ako se vec sad ne provodi.

Kako pokazati na ovom primjeru dobru volju uz jake misice? Nista lakse od toga, gospodine Milanovicu. Morate znati, da Vas ljudi u Hrvatskoj i cijene i vole, ali da to nije dovoljno. Ucinite sljedece:
– Stornirajte nabavu mobilnih telefona (usteda 40 miliona kn)
– Povucite sve poslovne mobilne telefone od svih sluzbenika. Neka se sluze svojim privatnim telefonima, fiksnim telefonima, postom i racunalima u svim vrstama komunikacije. Poslovne razgovore s privatnih telefona cete obracunati na kraju mjeseca. Za taj posao imate i tako i tako previse sluzbenika svugdje, pa taj posao nece nanijeti nikakve troskove. Usteda godisnje 20, 30, 40 ili vise miliuna samo na telefoniranju?
Ovom intervencijom, gospodine Milanovicu, vratili biste povjerenje hrvatskih gradana u svoju vladu, snazno povecali potporu gradana i pobijedili na predstojecim lokalnim izborima.

Esad Kulovic

S obzirom da naši političari, a i oni po raznim agencijama u javnom sektoru, imaju problema sa tehnologijom i kad se radi o sustavu glasovanja sa 3 gumba i jednim ključem – mislim da nema potrebe za nabavkom modernih smartphone uređaja i općenito usluga mobilnih mreža… većina ih se ionako uhljebila po kancelarijama, pa mogu koristiti fiksnu liniju…ovako će imati samo još jedan izgovor da bauljaju van radnog mjesta… tko zna, da ukinu saborskim zastupnicima npr mobitele, možda bi počeli dolaziti na sjednice i uživo raspravljati s kolegama ono što bi preko mobitela…
uostalom.. vršitelj neke podpredsjedničke dužnosti…odnosno nakdašnji prvi “lauda” dopredsjednik je rekao da je mobitel ionako luksuz…a u vremenu smo kad se nema novaca za lukuzne stvari

New Report

Close