Vlada sama podgrijavala prevelika očekivanja, učinila ipak premalo

Naslovnica Forum Komentari članaka Vlada sama podgrijavala prevelika očekivanja, učinila ipak premalo

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

ovakve “kritike” je valjda dobivao enver hodža na vrhuncu vladavine.

dok slovenci idu na ulice, poslovni se ulizuje vladi koju ne cijeni ama baš nitko.

govoriti da su premalo učinili, a nisu učinili ništa.

govoriti da su im reforme prespore, a nisu ni počeli nikakve reforme. (nije valjda nabijanje poreza kao jedna jedina “mjera” koju vlada čini, nije valjda to “reforma”??!)

kakav spin…

Karamarko: Riječ je o neuspješnoj, lošoj vladi, koja nije učinila ništa korisno
Hrvatska 3.12.2012. 16:14 Poslovni.hr/Hina

1

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je danas da vladajućoj koaliciji, nakon godinu dana vlasti, ne može dati prolaznu ocjenu.
Tomislav Karamarko (PCL)
Tomislav Karamarko (PCL)

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je danas da vladajućoj koaliciji, nakon godinu dana vlasti, ne može dati prolaznu ocjenu.

“Riječ je o neuspješnoj, lošoj vladi, koja nije učinila ništa korisno, a nesposobnost kompenzira prepotencijom i bahatošću prema sindikatima i kolegama u Saboru”, ocijenio je Karamarko.

Ustvrdio je da je Kukuriku koalicija odmah na početku mandata “nastupila u maniri pobjednika, s mentalnim sklopom onoga koji dijeli plijen – kome koje poduzeće, kome ministarska i mjesta državnih tajnika, članstva u nadzornim odborima itd.

Ocijenio je da su kadrovska osvježenja izostala, a da se Plan 21 pokazao kao “obmana i izborna prijevara”.

“Od 21 točke tog plana, ostvarena je samo točka 22 – temeljito čišćenje kadrova koji ne pripadaju njihovim strankama, bez obzira na stručnost”, kazao je Karamarko, ustvrdivši da je Vlada smijenila desetke stručnih ljudi koji su pregovarali s EU i “dobro poznaju briselske hodnike”, a da je na njihova mjesta dovela “nesposobnu momčad iz partijskih prostorija”.

Ustvrdio je i da su gospodarstvu izostale nužne promjene te da vladajući nemaju konzistentan plan koji bi mogao zaustaviti negativne trendove.

“Pokušavaju proračunske rupe popuniti na nasilan način, poreznom politikom koja je, uz poskupljenje energenata, potpuno destimulirala poduzetnike”, rekao je Karamarko.

Upozorio je i da je poskupljenje energenata snizilo standard naših, koji, kaže, ugrožava i ukidanje nulte stope PDV-a, zbog kojega će poskupjeti kruh, mlijeko i meso i druge za život neophodne potrepštine.

“Istodobno, Vlada smanjuje stope poreza na dijamante, krzno i drugu luksuznu robu. Ne znam kome to ide u prilog. Možda onima koji se sada skijaju na elitnim skijalištima u Austriji, građanima sigurno ne”, rekao je Karamarko.

Vladu je prozvao i da krivicu za neuspjeh svaljuje na sindikate i poslodavce.

“Možemo očekivati da će uskoro za sve okriviti narod, jer, uz ovakvu vladu, treba promijeniti narod”, dodao je.

Najvažniji podatak glede rada ove Vlade jest da je upravo početkom njenog mandata Hrvatska počela zaostajati za Srbijom (naš još uvijek mrski susjed).

Fiat u Kragujevcu provodi projekt organizacije proizvodnje Fiata 500L po američkim standardima – prvi put u Istočnoj Evropi, za to nisu izabrali čak niti Poljsku. Ako to uspije, Srbija ima polugu za svoju re-industrijalizaciju.

Zadnji promašaj: umjesto da se u dogovoru sa Srbijom uključimo u Južni Tok, mi taj posao gubimo pa naša delegacija ide na izlet u Katar i pokušava dogovoriti nešto poput surogata. A onda ne glasamo u UN-u za Palestinu. A sultan Hamad (vladar Katara) je glavni financijer Hamasa….Budući da se svi guraju u Katar i vabe investitore (uključujući i Italiju), nadajmo se da nas ovako male i beznačajne neće jednostavno – zaboraviti.

Dakle postoje tri pokazatelja po kojim Hrvatska sada ekonomski stoji nalošije u Evropi:

1.Izvoz industrijskih proizvoda u Njemačku kao postotak BDP-a je najniži: 1,7%. Druga odostraga je Letonija (1,9%) a treće mjesto dijele Srbja Estonija (2,3%). To je naravno samo vrh ledenog brijega jer smo najslabije povezani s kudikamo najvažnijom i najmoćnijom državom u Evropi.

2. Bankovna aktiva je 47,7% samo u rukama Banke Intese i Unicredita. Niti jedna država u Evropi nije izložena takvim potencijalnim rizicima.

3. Prekogranične tražbina (cross border claims) čine 52% BDP-a, najviše u Evropi.

index:

ZAŠTO je Zoran Milanović otišao na skijanje?

Zato što voli nizbrdice.

Na nizbrdici su hrvatski BDP,
životni standard,
zaposlenost,
izvoz,
potrošnja,
kupovna moć,
državni proračun,
kao i gospodarstvo u cjelini,
pa je sasvim logično da i predsjednik Vlade vozi spust ravno do dna.
Nakon što se žičarom lagodno uspeo do vrha.

U Hrvatskoj izvanredno stanje, premijer otišao na skijanje

Ova metafora sigurno bi se dopala i samom Milanoviću. Dobro bi se uklopila u njegove prispodobe s avionima i brodovima, veslanjima i plivanjima, s gradnjom civilizacija na kiši…

*
Ekonomisti i poduzetnici složni , četvrti kvartal donosi još veći pad :

Ekonomisti i poduzetnici složni: Četvrti kvartal donosi još veći pad BDP-a

.

Ova vlada je loša i nekompetentna! jedva sam čekao da ode jaca i HDZ u nadi da ćemo dobiti normalnu i sposobnu vladu, ali nažalost, po rezultatima nakon 1 godine ova vlada ispada lošija i od jacine, što sam mislio da je nemoguće [emo_vrtimise]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

New Report

Close