kredita u švicarcima ima možda 1/3, ostali su u EUR.
zašto je vlada osigurala povlaštene kamate samo za kredite u CHF, a ne i za kredite u EUR kad su kamate na kredite u EUR dvostruki više (6-8%!!!!!) u odnosu na kredite u CHF???? [emo_palacd]
@cabo59 .. zato jer su zbog rasta tečaja rate kredita skocile za 50%. Meni je sa 3.000 kn skocila na 4.500 kn. Sa ovom novom kamatom ce biti nekih 4.000 kn.
Oni koji su dizali kredit u EUR imaju istu ratu +/- 50 kn. Da je meni ostala rata na 3.000 kn ja ne bi ni rijeci zucnuo. A sve je to extraprofit banaka koje one ne zele priznati.
Ali se ovom dogovoru uopste ne treba veseliti. VELIKA greska je da se nije dogovorilo da se krediti mogu konvertirati u drugu valutu i da kamata vrijedi sve dok tecaj opet ne dodje na razinu kada se dizao kredit. Ovako ce nas oderati na tecaju i jos ce nam nabiti kamatu. Sve ce si to banke opet naplatiti!!!
Bravo Vlada, znači tečaj ode gore preko 30%, a banke i Vlada “velikodušno” smanje kamatu sa nekih 6 na 3% ! Kakva pomoć zaduženima, nemam riječi. Nažalost iluzorno je bilo očekivati da će Vlada ići protiv banaka a u korist građana, jer je i država zadužena dijelom kod “domaćih” banaka, pa se sa jačim nije uputno tući!