…ma u pravu si…kad Micu ne mogu kamenom…a ja Micu palačinkom…a holesterol i kilice samo rastu… [wink]
meni se prije čini da si tu micu ti izmislila jer da je ima ne bi se ti s tim zafrkavala nego joj oči kopala [lol]
…ma u pravu si…kad Micu ne mogu kamenom…a ja Micu palačinkom…a holesterol i kilice samo rastu… [wink]
meni se prije čini da si tu micu ti izmislila jer da je ima ne bi se ti s tim zafrkavala nego joj oči kopala [lol]
[/quote]
Hanuma hanumi lupus est
[wink]
ovisi dali radiš isključivo bjeljanjke i šečer ili je i kombinacija sa brašnom…osim toga jako je bitno dobro izraditi "snijeg",ne smije biti ni prelupan jer tada pada masa..mora biti čvrsta i kompaktna..
inače na 1 bjeljanjak ide 50-70 gr. šečera..ovisi o veličini jaja…
a onda je jako važno samo pečenje,tj. sušenje beze mase..treba pečnicu zagrijati na 150 C, a onda smanjiti na 100 i tako peči…ma inače je to dosta osjetljivo,ovisi o masi,o temperaturi,o sastojcima..obavezno staviti sok od limuna,to sam zaboravila spomenuti..
fala ti mare,radi se o tjestu u koje je išlo malo brašna i zbilja se lijepo diglo i sve zgleda sjajno dok se ne ohladi…probat ću sad paziti na sve kaj si napisala ,iako sam se naravno držala recepta al ovakvi savjeti kakve si ti napisala su zapravo najdragocjeniji …ako mi ne uspije sad treći put onda definitivno odustajem od toga , ne znam samo kak bum to objasnila malom sunčeku koje je to poželjelo, naravno ono iz slastike neće [undecid]
[/quote]
još jednom napominjem da bijeljanjke ne smiješ prelupati,to je jako bitno..mora masa izgledati kao kad radiš šlag,sjajna,čvrsta,kompaktna a ne da vidiš "rupice"…onda je jako važno dodavanje brašna,nemoj to nikad sa mikserom raditi,več pomalo dodaj i žicom mješaj,više podiži masu nego što miješaš… hahahha,a jesam sad opisala …
a onda pečenje,treba se više sušiti a ne peči…ma uspjeti če ti, kad imaš volju onda sve uspijeva..
[/quote]
Da ‘prostiš Mare, a kaj je z rumom? Koristiš metodu "40 kapi"?
[wink]
[/quote]
ma neee,Bakicaaa to jako dobro radi..diplomaski pumpa Micu,mislim hoću reči hrani palačinkama..polako ju na slatko uništava..nema goreg od slatke osvete [lol]
fala mare [kiss]….ma, ispekla sam ja tone kolača i znam postupak s stavljanjem brašna i slično, no bijelo tjesto nisam nikad radila …fala za sad ,javim kak je prošlo, svakako ću pokušat još jednom i jako paziti na sve ovo na kaj si me ti upozorila.
Da ‘prostiš Mare, a kaj je z rumom? Koristiš metodu "40 kapi"?
[wink]
ovdje ne ide rum,ali preporučam kao aperitiv u večim koliinama ,jer ipak je riječ o "ledenom vjetru"
[wink]
…evo…Keka se svečano javila…navratit će kasnije…ha…dok podmiri sve goste…bit će i ona ima koju Micu… [rolleyes] [wink]
[/quote]
ma neee,Bakicaaa to jako dobro radi..diplomaski pumpa Micu,mislim hoću reči hrani palačinkama..polako ju na slatko uništava..nema goreg od slatke osvete [lol]
[/quote]
ubijanje na sladak način [lol]
…da…da…tako nešto…ubij me nježno… [rolleyes] [cool]
kiling mi softli z tom trdom letvom
[wink]
[/quote]
[/quote]
…je…je…tako je Mare…te palačinke bi se mogle zvat…slatka osveta servirana na hladno… [proud]
…evo…Keka se svečano javila…navratit će kasnije…ha…dok podmiri sve goste…bit će i ona ima koju Micu… [rolleyes] [wink]
…a ljudi moji evo me….jedva i sad morala sam palit sumpor….ne bi li se likuperala..he he….šalim se….evo ispratila i zadnju dobru dušu koja mi je došla…sa dobrim željama za rođendan [kiss] svi su mi dragi i dobrodošli i hvala im,ali nisam ni vas zaboravila…pa eto dragi moji…virtualni prijatelji….a šta drugo reći nego jedno veliko iskreno HVALA….NA LIJEPIM ŽELJAMA KOJE STE MI UPUTILI….neki pismeno a neki usmeno, moram vam reć da ste me dirnuli u srce…
Posebno se zahvaljivam marimar..što vas je počastila umjesto mene…naravno tu je kumovala struka ….he he…(odužit ću se)… [thumbsup]..ali naravno ne umanjivam zasluge ni vas ostalih…….
SVIMA HVALA,SVE VAS VOLIM PUNO…. [kiss] [kiss] [kiss] [kiss] [kiss]