hahhaha..nema frke,svaki kupac dobrodošao…
imaš tu cukerančiće,kokos kocke,žarbo šnite,briskve,kiflice ,orihi..
a ima i mađarice,bjele pite,londoneri,išleri itd..
e da je meni jeden "čupavac"….. a da me nebi krivo razmeli, može i "mađarica".
A za Keku… nebreš sam na stol kolače desti…[wink]
[img]http://chileanwines.survino.com/wp-content/uploads/2007/10/chardonnay_casa_silva_dona_dominga_2006.jpg[/img]
…mare…ajde nam nabroji kako se svaki od ovih zove…šaljem deda Jovu slijedeći tjedan u Pulu…da donese za mene i Micu…nek mi se Mica deblja… [rolleyes]
… če baš i štoke trebalo rušiti.
[wink]
a da me nebi krivo razmeli, može i "mađarica".
možda na ovu ciljaš [proud]
hahhaha..nema frke,svaki kupac dobrodošao…
imaš tu cukerančiće,kokos kocke,žarbo šnite,briskve,kiflice ,orihi..
a ima i mađarice,bjele pite,londoneri,išleri itd..
mare kad su već kolači na tapeti, trebam savjet….zakaj mi ne uspije kad pečem bijelo tjesto ,samo od bjelanjaka, ono ostati iste visine kakvo je kad ga zvadim iz pećnice nego se kad se ohladi "posjedne"….radila sam biskvit za ledeni vjetar…pomagaj molim u čem je moja greška [pray] [smiley]
hahhaha..nema frke,svaki kupac dobrodošao…
imaš tu cukerančiće,kokos kocke,žarbo šnite,briskve,kiflice ,orihi..
a ima i mađarice,bjele pite,londoneri,išleri itd..
mare kad su već kolači na tapeti, trebam savjet….zakaj mi ne uspije kad pečem bijelo tjesto ,samo od bjelanjaka, ono ostati iste visine kakvo je kad ga zvadim iz pećnice nego se kad se ohladi "posjedne"….radila sam biskvit za ledeni vjetar…pomagaj molim u čem je moja greška [pray] [smiley]
[/quote]
ovisi dali radiš isključivo bjeljanjke i šečer ili je i kombinacija sa brašnom…osim toga jako je bitno dobro izraditi "snijeg",ne smije biti ni prelupan jer tada pada masa..mora biti čvrsta i kompaktna..
inače na 1 bjeljanjak ide 50-70 gr. šečera..ovisi o veličini jaja…
a onda je jako važno samo pečenje,tj. sušenje beze mase..treba pečnicu zagrijati na 150 C, a onda smanjiti na 100 i tako peči…ma inače je to dosta osjetljivo,ovisi o masi,o temperaturi,o sastojcima..obavezno staviti sok od limuna,to sam zaboravila spomenuti..
…em ti miša…koliko tajni moja mare…zato ja radim samo palačinke…i još zovnem Micu…nek se deblja…
[rolleyes] [proud]
…em ti miša…koliko tajni moja mare…zato ja radim samo palačinke…i još zovnem Micu…nek se deblja…
[rolleyes] [proud]
hahaha..ma sumnjiva si ti meni sa tom Micom,toliko tolerancje ti baš ne mogu "otkupiti" [lol]
ok,kužim da ak’ je se več ne možeš drugačije riješiti da koristiš razne taktike da joj otežaš [wink] situaciju
…em ti miša…koliko tajni moja mare…zato ja radim samo palačinke…i još zovnem Micu…nek se deblja…
[rolleyes] [proud]
hahaha..ma sumnjiva si ti meni sa tom Micom,toliko tolerancje ti baš ne mogu "otkupiti" [lol]
ok,kužim da ak’ je se več ne možeš drugačije riješiti da koristiš razne taktike da joj otežaš [wink] situaciju
[/quote]
…ma u pravu si…kad Micu ne mogu kamenom…a ja Micu palačinkom…a holesterol i kilice samo rastu… [wink]
ovisi dali radiš isključivo bjeljanjke i šečer ili je i kombinacija sa brašnom…osim toga jako je bitno dobro izraditi "snijeg",ne smije biti ni prelupan jer tada pada masa..mora biti čvrsta i kompaktna..
inače na 1 bjeljanjak ide 50-70 gr. šečera..ovisi o veličini jaja…
a onda je jako važno samo pečenje,tj. sušenje beze mase..treba pečnicu zagrijati na 150 C, a onda smanjiti na 100 i tako peči…ma inače je to dosta osjetljivo,ovisi o masi,o temperaturi,o sastojcima..obavezno staviti sok od limuna,to sam zaboravila spomenuti..
fala ti mare,radi se o tjestu u koje je išlo malo brašna i zbilja se lijepo diglo i sve zgleda sjajno dok se ne ohladi…probat ću sad paziti na sve kaj si napisala ,iako sam se naravno držala recepta al ovakvi savjeti kakve si ti napisala su zapravo najdragocjeniji …ako mi ne uspije sad treći put onda definitivno odustajem od toga , ne znam samo kak bum to objasnila malom sunčeku koje je to poželjelo, naravno ono iz slastike neće [undecid]
…ako se smijem pridružiti…Karla…biskvit ne naglo vaditi iz pećnice…već postepeno…ono ostaviš vrata od pećnice…da se malo privikne na vanjski svijet…
…usput Keka…KEKA…gdje si slavljenice…nemoj da te zovem na mobitel… [rolleyes]
ovisi dali radiš isključivo bjeljanjke i šečer ili je i kombinacija sa brašnom…osim toga jako je bitno dobro izraditi "snijeg",ne smije biti ni prelupan jer tada pada masa..mora biti čvrsta i kompaktna..
inače na 1 bjeljanjak ide 50-70 gr. šečera..ovisi o veličini jaja…
a onda je jako važno samo pečenje,tj. sušenje beze mase..treba pečnicu zagrijati na 150 C, a onda smanjiti na 100 i tako peči…ma inače je to dosta osjetljivo,ovisi o masi,o temperaturi,o sastojcima..obavezno staviti sok od limuna,to sam zaboravila spomenuti..
fala ti mare,radi se o tjestu u koje je išlo malo brašna i zbilja se lijepo diglo i sve zgleda sjajno dok se ne ohladi…probat ću sad paziti na sve kaj si napisala ,iako sam se naravno držala recepta al ovakvi savjeti kakve si ti napisala su zapravo najdragocjeniji …ako mi ne uspije sad treći put onda definitivno odustajem od toga , ne znam samo kak bum to objasnila malom sunčeku koje je to poželjelo, naravno ono iz slastike neće [undecid]
[/quote]
još jednom napominjem da bijeljanjke ne smiješ prelupati,to je jako bitno..mora masa izgledati kao kad radiš šlag,sjajna,čvrsta,kompaktna a ne da vidiš "rupice"…onda je jako važno dodavanje brašna,nemoj to nikad sa mikserom raditi,več pomalo dodaj i žicom mješaj,više podiži masu nego što miješaš… hahahha,a jesam sad opisala …
a onda pečenje,treba se više sušiti a ne peči…ma uspjeti če ti, kad imaš volju onda sve uspijeva..