"Zlatna kočija stane na pet minuta
pred svačijom kućom jednom u njegovom životu…"
Kineska narodna
…je , istina…. i onda treba gledat kočiju, a ne kočijaša ili konja
[wink]
Kineska narodna
…je , istina…. i onda treba gledat kočiju, a ne kočijaša ili konja
[wink]
[/quote]
Viš recimo…. ja sam si sedel na "repici"* i onda sam opal.
I sad nije tolka greda to kaj sam ‘zbegel zlatnu kočiju, kolko to kaj sam opal na tintaru.
[wink]
Ali šta marim ja da su noći moje i dani izbrojeni.
Neka trava spasi moju nježnost. Pijesak nek me nauči voljeti.
Ne mogu u zlu da živim, a za dobrotu ismijat će me.
Gdje je taj za kog vrijedi kleknuti na cestu i dotaći usnama
prah s njegove obuće?
Taj koji će kao livada svakog proljeća cvjetati u meni.
Neka doðe jedno proljeće što će nas naučiti biti radost
jedni drugima, i ostati lijepi.
Jer vječnoj mijeni usprkos, ja znam da moram naći
prije nego napustim ovu zemlju i ovo nebo
cvijet koji će zadržati bezazlenost
i ljubav koja neće prestati.
Vesna Parun
JEDAN KONJ NA JEDNO PILE…..
Uhitili su Nasrudina i odveli ga na sud pod optužbom da je u svom restoranu pileće odreske punio konjetinom.prije nego izreče osudu, sudac je htio znati u kojem je omjeru mješao konjetinu s piletinom.
Nasrudin pod zakletvom rekne..bilo je pola pola gospodine suče.Nakon sudske rasprave prijatelj ga upita što točno znači..pola-pola.Nasrudin odgovori…Jedan konj na jedno pile…….
Stari farmer je imao veliko imanje kraj jezera. Ispod stabala jabuka i bresaka je postavio vrtne klupe i stolove. Perfektno za piknik. Jezero je bilo uređeno i idealno za plivanje.
Jedno popodne, odlučio je pogledati je li sve u redu i ima li zrelog voća koje bi mogao pobrati. Uzeo je veliko vedro i krenuo prema jezeru.
Prvo je čuo hihot ženskih glasova, a kad se približio obali vidio je grupu djevojaka kako se gole kupaju u njegovom jezeru.
Kad su ga primijetile, sve su uronile u vodu do vrata.
Jedna od djevojaka je povikala: "Nećete ništa vidjeti. Ne izlazimo vani dok ste vi tu !"
Starac odgovori: "Nisam ja vas došao gledati kako se kupate gole i kako gole izlazite iz vode". Pokazao im je vedro i rekao: "Samo sam došao nahraniti krokodile!"
Pouka: I starci mogu brzo misliti!
Stari farmer je imao veliko imanje kraj jezera. Ispod stabala jabuka i bresaka je postavio vrtne klupe i stolove. Perfektno za piknik. Jezero je bilo uređeno i idealno za plivanje.
Jedno popodne, odlučio je pogledati je li sve u redu i ima li zrelog voća koje bi mogao pobrati. Uzeo je veliko vedro i krenuo prema jezeru.
Prvo je čuo hihot ženskih glasova, a kad se približio obali vidio je grupu djevojaka kako se gole kupaju u njegovom jezeru.
Kad su ga primijetile, sve su uronile u vodu do vrata.
Jedna od djevojaka je povikala: "Nećete ništa vidjeti. Ne izlazimo vani dok ste vi tu !"
Starac odgovori: "Nisam ja vas došao gledati kako se kupate gole i kako gole izlazite iz vode". Pokazao im je vedro i rekao: "Samo sam došao nahraniti krokodile!"
Pouka: I starci mogu brzo misliti!
ŠAMPION!!!
[wink]
Kineska narodna
ukrcaš se i voziš..i to traje zauvijek, nema toga ko bi te mogel izbaciti z nje van [wink]
Prodajem pasaru.
Hvala
…dal i motor Tomos…? [rolleyes] [smiley]