Virtualna zajednica

Naslovnica Forum Razno Ležerno… Virtualna zajednica

vece

Da li si me čuo?

Slušaj me dobro, slušaj, radosti moja! Ti umiri srce svoje, i nemoj me voljeti tako kao što si me sad zavolio. Biće ti lakše, tvome srcu biće lakše i milije, a sačuvaćeš sebe od ljutoga neprijatelja, a steći ćeš sebi nježnu sestricu. Dolaziću kod tebe, kad hoćeš, milovaću te, i neću se stidjeti što sam te poznala. Bila sam već dva dana s tobom kad si ležao u zloj bolesti! Primi me kao sestru. Nismo se uzalud ti i ja bratimili, nisam se ja uzalud molila Bogorodici za tebe!
Takvu sestru nećeš više steći.
Cio svijet ćeš obići, pod nebo otići- nećeš naći bolje ljube, ako baš tvoje srce ljubu želi. Zavoljeću te vatreno, voljeću te uvijek kao sada, i voljeću te zato, što ti je duša čista, svijetla, sva providna; zato što sam, kad sam te prvi put ugledala, odmah razumjela da si ti gost kuće moje, dugo očekivani gost, i da nisi slučajno na nas naišao; voljeću te zato, što, kada gledam, tvoje oči vole i o tvome srcu pričaju, a kada nešto kažu, odmah saznam sve što je u tebi, i zato bih i život mogla tebi za ljubav dati, dati i svoju slobodu, zato što bih slatko bila i robinja onome, čije sam srce poznala. . .

ali život moj nije više moj, već tudji, a volja mi je vezana! Zato primi sestricu, i budi mi brat, i primi me svom srcu, kad me opet spopadnu tuga i teška nemoć; samo učini to tako, da mogu kod tebe da dodjem, i cijelu noć kao sad s tobom da presjedim, a da se toga ne stidim. Da li si me čuo? Jesi li mi otvorio svoje srce? Jesi li razumio što sam ti govorila?

Dostojevski, Gazdarica

hm

AlO ljudi pomalo,nisam ja koka ko ova na slici,uf koliko frendova,odo se kupat.

AlO ljudi pomalo,nisam ja koka ko ova na slici,uf koliko frendova,odo se kupat.

Pa šta se onda kurčiš ako nemaš kit..pardon krila?
[shocked]

Ako novac zaista ne donosi sreću, onda mi ga vratite

ZastDjemo, dozvolte da se obratim!
Apelujem na vaše dobro porodično vaspitanje i uglednu familijsku geneaologiju. Prigrlite novopridošle članice foruma onako kako ste prigrlili nas, januarsku klasu leta 1985. Budite im dobri i na usluzi te postanite uzor svim mladim pitomcima. Starajte se da i dalje s ponosom služite narodu.
Blagodarim, marcelius

noc
mirno spavajte i slatko snivajte te srecan put ka budjenju zeli vam Vas pofuk
pofuk

Oduvjek je bivalo da čovjek sanja toliko sjajnu svjetlost,
koliko mračnija je noć oko njega i u njegovu srcu.

Ivan Cankar

dan

Oduvjek je bivalo da čovjek sanja toliko sjajnu svjetlost,
koliko mračnija je noć oko njega i u njegovu srcu.

Ivan Cankar

pa dobro i nije bas tako sjajna vijest al jest da je mracno
pofuk

vido sam kaj je na burzi danas i to je to
idem dalje,pardon idemo dalje
pofuk

pofuk

…kako si ti sretan..,drugi ne mogu spavati,a ti samo pogledaš burzu i odeš u snove… [smiley]

pofuk

…kako si ti sretan..,drugi ne mogu spavati,a ti samo pogledaš burzu i odeš u snove… [smiley]
[/quote]
oh hvala
hvala

New Report

Close