otkad to mlađa braća čuvaju stariju [wink]
A šta, pa jel’ 21. stoljeće ili…. vremena se mijenjaju…. [wink]
Karla vidis li ti kam ode ovaj svijet? [smiley]
[lol] ….da nam se samo dočepat nekog drugog svijeta [wink]
ja onda još 50….ja sam ipak mlađa o tebe [rolleyes]
Ja sam skroman [wink]
Bilo je nesretnijih od mene
Često sam tada pomišljao, da su me natjerali da živom u nekom šupljem panju i da se ničim ne bavim do da gledam u rascvjetalo nebo nada mnom – ja bih se na to malo-pomalo navikao. Čekao bih na prolaz ptica ili na susrete oblaka kao što sam ovdje iščekivao čudne mašine mog advokata, i kao što sam, u jednom drugom svijetu, strpljivo čekao subotu da bih stezao Marijino tijelo. Medjutim, kad se bolje razmisli, ja se nisam nalazio u suhom stablu. Bilo je nesretnijih od mene. To je uostalom bila jedna od maminih misli, i ona je često ponavljala, da se na kraju krajeva čovjek na sve navikne…
Alber Kami
Nastavljamo dalje u istom tonu…
Neka odmor bude odmor.
Uvijek me fascinirala sposobnost nekih ljudi da u trenucima kada najveći broj ljudi doživljava neugodu ili frustraciju uoče ili komentiraju neki prizor prepoznavajući u njoj bit ljudskog postojanja. I tada kao da svi problemi nestaju ili postaju nevažni i površinski. Dolazi rasterećenje. Je li to teško ili lako? Razumljivo je da je za veliki broj situacija dovoljna šutnja, pogled ili treptaj oka kao znak prepoznavanja onoga u čemu se nalazimo, ali hoće li nam to donijeti smirenje? Hoće li nam biti lakše ako sjedeći u automobilu za dvosatnog čekanja na autocesti uočimo ljepotu u prizoru kada nečije dijete, odsutnog pogleda uperenog u daljinu i prikovano na zadnjem sjedištu, pije sok iz bočice.
Imao sam prijatelja koji je govorio da se trebamo radovati životu u svakom trenutku. Najčešće mi se činilo da je to samo fraza koju netko izvali da bi se riješio našeg tugovanja.
Uglavnom, evo citata iz knjige koju bih želio opet pročitati i saznati je li putovanje istina, sudbina, metafora i može li ono ispunjavati bez obzira na prijevozno sredstvo.
ZEN I UMJETNOST ODRŽAVANJA MOTOCIKLA, Robert Pirsig
Putovanje na odmor motociklom vam daje mogućnost da stvari vidite na potpuno drugačiji način. U automobilu ste uvijek u nekom zatvorenom prostoru ili odjeljku, i budući da ste na to navikli, ne shvaćate da sve što vidite kroz staklo automobila jest samo još jedan TV. Postajemo samo pasivni promatrači, a sve se pored nas tako dosadno kreće u okviru.
Na motociklu okvir nestaje. Vi ste u potpunosti u dodiru sa svime. Vi ste u sceni ili prizoru ne samo kao promatrač, već je osjećaj prisutnosti i postojanja sveobuhvatan
Žena o kojoj sanjam ima više sexa u očima nego u bilo kojem drugom djelu tjela. [cool]
Robert Redford