Virtualna zajednica

Naslovnica Forum Razno Ležerno… Virtualna zajednica

čula danas na kavi…"Zašto uvijek u ljudima najprije vidimo zlo kad oni u sebi skrivaju i more dobrote"….bravo Toni [thumbsup]

Je tak i mene cudno gledaju kad velim da je Hitler imao i dobrih zamisli [wink]
[/quote]

pogotovo ak si plavook [lol]

čula danas na kavi…"Zašto uvijek u ljudima najprije vidimo zlo kad oni u sebi skrivaju i more dobrote"….bravo Toni [thumbsup]

[/quote]

[/quote]

Nisam. Zelenook.

[/quote]

[/quote]

Nisam. Zelenook.
[/quote]

[lol] …..i ja [rolleyes]

Dado Topic & Sladjana Milosevic – Negdje izvan planeta [lol]
http://youtube.com/watch?v=hqp4ZTIc8ME

Ja sam bio bolji od tog čovjeka

Počinjem pothvat kome nikada nije bilo primjera i u kojem me nitko neće slijediti. Hoću svojim bližnjima potpuno istinito prikazati jednog čovjeka, a taj ću čovjek biti ja.

Ja sam. Osjećam svoje srce i poznajem ljude. Nisam nalik ni na koga od onih ljudi koje sam vidio: usuđujem se misliti da uopće nisam nalik ni na koga na svijetu. Ako i ne vrijedim više, barem sam drugačiji.
Tek onda kad ljudi pročitaju ono što sam napisao moći će prosuditi je li priroda učinila dobro ili zlo što je razbila kalup u kome me salila. Neka trublja sudnjeg dana zaječi kad hoće, ja ću s ovom knjigom u ruci stati pred najvišeg suca.

Reći ću glasno: Evo što sam radio, što sam mislio, što sam bio.Govorio sam jednako iskreno o dobru i o zlu. Nisam prešutio ništa nevaljalo, nisam dodao ništa što bi za mene bilo povoljno, a ako sam slučajno gdje upotrijebio po koji nevažan ukras, učinio sam to samo za to da ispunim prazninu koja bi nastala kada bi me pamćenje izdalo.

Mogao sam uzeti da je istinito ono za što sam znao da bi moglo biti istinito, ali nikada za ono za što sam znao da je lažno. Prikazao sam sebe onakvim kakav sam bio: koji put vrijedan prezira i podao, koji put dobar, plemenit i uzvišen. Otkrio sam svoju unutrašnjost tako kao što si je vidjelo ti, vječno biće !

Sakupi oko mene nebrojeno mnoštvo mojih bližnjih, neka slušaju moje ispovijesti, neka škrguću zubima zbog mojih sramotnih djela, neka se crvene zbog mojih nevolja. Pa neka svaki od njih jednako iskreno otkrije svoje srce pred tvojim prijestoljem i neka ti samo jedan od njih kaže, ako se usuđuje:

ja sam bio bolji od tog čovjeka…
Jean Jacques Rousseau

Uhapsen u magli ~ Tin Ujevic

"Nije mi žao što me ljudi ne poznaju, već što ja njih ne poznajem."

Confucius

[emo_cool]

Drži sreću kao pticu: što nježnije i lakše!
Bude li se osjećala slobodnom, ostat će ti rado u ruci.

Fridrich Hebbel

Fridrich Hebbel

Pecena ptica ne bjezi iz ruke [wink]

Pas koji laje, nije dovoljno kuhan…
Stara kineska [smiley]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Fridrich Hebbel

Pecena ptica ne bjezi iz ruke [wink]
[/quote]

hmm..izazov je speči je a da ona još uvijek misli da je slobodna [lol]

Pas koji laje, nije dovoljno kuhan…
Stara kineska [smiley]

jelda…evo kinezima 100 za to [wink]

Blago u kuhinji
Hasidska priča:

Jedne noći rabinu Izaku bi u snu rečeno neka otputuje u daleki Prag i tamo iskopa skriveno blago koje se nalazi ispod mosta što vodi u kraljevu palaču. San nije smatrao ozbiljnim, no kad je o tome sanjao četiri ili pet puta, odluči poći u potragu za blagom.
Kad je došao do mosta, na svoju nepriliku, otkrio je da most i danju i noću dobro čuvaju vojnici. Jedino što je mogao bilo je da izdaleka gleda most. Budući da je tamo dolazio svako jutro, jednog dana kapetan straže dođe do njega da otkrije zašto dolazi. Rabin Izak, iako zbunjen da nekome drugome kaže svoj san, sve ispriča kapetanu, jer je volio dobru narav tog kršćanina. Kapetan se grohotom smijao a potom reče: "Bože dragi! Ti si rabin i držiš da je san ozbiljan? Da sam i ja toliko lud da se ravnam po svojim snovima, danas bih bio negdje na putovanju kroz Poljsku. Da ti kažem san koji sam sanjao prošle noći, a koji se često vraća: glas mi govori da idem u Krakov i da kopam u potrazi za blagom u kutu kuhinje nekog Izaka, sina Ezekijelova! Ne bi li bilo nešto najluđe na svijetu u Krakovu tražiti čovjeka imenom Izak i drugog koji se zove Ezekijel, jer pola muškog svijeta tamo vjerojatno ima jedno ili drugo ime?"
Rabin je bio preneražen. Zahvalio je kapetanu za njegov savjet, žurno otišao kući, kopao je u kutu svoje kuhinje i našao blago od kojega je mogao udobno živjeti do dana svoje smrti.

Duhovno traganje je putovanje bez udaljenosti. Vi putujete od mjesta gdje se sada nalazite na mjesto na kojem ste oduvijek bili. Od neznanja do saznanja, jer ono što radite jest da prvi put vidite što ste oduvijek promatrali.
Tko je ikada čuo o putu koji te vodi k tebi samome ili da te preobražava u ono što si oduvijek bio? Duhovnost je, na kraju krajeva, samo način da postaneš u biti ono što jesi…

New Report

Close