Virtualna zajednica

Naslovnica Forum Razno Ležerno… Virtualna zajednica

ŠTO BI RADIJE IMAO: BOGATSTVO ILI SPOSOBNOST DA UŽIVAŠ?

Ja bi bogatstvo. Ovo drugo vec imam a ovo prvo bi mi omogucilo trenutno nedostupna uzivanja recimo na Tajlandu, Tahitiju itd da ne nabrajam jer predug je spisak kam bih htio otici.

Lijepe li priče

Alkemičar uze knjigu koju je neko iz karavana ponio sa sobom. Knjiga je bila bez korica, ali on je uspio utvrditi da je njen autor Oscar Wilde. Listajući knjigu naišao je na priču o Narcisu.
Alkemičar je poznavao legendu o Narcisu, lijepom mladiću koji je išao promatrati vlastitu ljepotu koja se ogledala u jezeru. Toliko je bio opčinjen samim sobom da je jednog dana pao u jezero i utopio se. Na mjestu gdje je pao nikao je cvijet koji su nazvali narcis.
Ali Oscar Wilde nije tako završio ovu priču.
On je napisao da su, kada je Narcis umro, došle šumske nimfe i zatekle tamo slatkovodno jezero pretvoreno u vrč slanih suza.
– Zašto plačeš? – upitaše šumske nimfe.
– Plačem za Narcisom – reče jezero.
– Ah, nimalo nas ne čudi što plačeš zbog Narcisa – nastaviše one. I pored toga što smo mi sve stalno trčale za njim po šumi, ti si bilo jedino koje je imalo priliku izbliza promatrati njegovu ljepotu.
– Pa zar je Narcis bio lijep? – upita jezero.
– A tko bi to osim tebe mogao bolje znati? – odgovoriše iznenađene nimfe. – Na kraju krajeva, on se svakog dana s tvojih obala naginjao nad tebe.
Jezero je za trenutak zaćutalo. Najzad, reče:
– Ja plačem za Narcisom, ali nikad nisam primjetilo da je Narcis lijep.
Oplakujem Narcisa zato što sam, uvijek kada bi se on nagao nad mene, moglo u dnu njegovih očiju vidjeti odraz svoje vlastite ljepote…
Lijepe li priče, reče Alkemičar.

Paolo Coelho

Ja bi bogatstvo. Ovo drugo vec imam a ovo prvo bi mi omogucilo trenutno nedostupna uzivanja recimo na Tajlandu, Tahitiju itd da ne nabrajam jer predug je spisak kam bih htio otici.
[/quote]

a ko bi onda s nama pričal Aliene ……znaš da mi ne volimo šutnju [wink]

lijepa pjesmica [thumbsup]

Film – Istina pise na zidu
http://youtube.com/watch?v=FI2yTtRnp6o

[/quote]

[/quote]

Pa imao bi internet ina Tahitiju i na Tajlandu. [wink]

Čavli u ogradi..

Jednom bijaše jedan mali dječak koji je imao lošu narav.
Otac mu je dao vreću punu čavala i rekao mu da svaki put kad pobjesni i izgubi kontrolu nad sobom, zakuca jedan čavao u ogradu. Prvog dana dječak je zakucao 37 čavala u ogradu.
Tijekom sljedećih nekoliko mjeseci dječak je naučio kontrolirati se.
Njegov bijes i broj ukucanih čavala smanjivao se. Otkrio je, da je lakše kontrolirati svoju narav,
nego zakucavat čavle u ogradu. I tako je došao dan, a dječak nije niti jednom pobjesnio.
Rekao je to svom ocu. Otac mu reče da svakog dana, kad uspije kontrolirati svoje ponašanje,
iz ograde iščupa jedan čavao. Dani su prolazili i jednog dana dječak, sav sretan,
reče ocu da je izvadio sve čavle.
Otac uze sina za ruku i odvede ga do ograde i reče:’Dobro si to napravio, sine moj,
ali pogledaj sve te rupe u ogradi. Ograda više nikad neće biti ista.
Kad u bijesu kažeš neke stvari one ostavljaju ožiljke.
Kad čovjeka ubodeš nožem i izvučeš nož, poslije toga nije važno koliko puta kažeš da ti je žao,
rane ostaju.’
Verbalna rana isto je toliko bolna kao i fizička. Prijatelji su zaista vrlo rijetki dragulji,
oni čine da se smiješiš, ohrabruju te da uspiješ u nečemu, oni su spremni da te saslušaju,
da podijele tvoju bol, uvijek imaju lijepu riječ i srce im je uvijek otvoreno za tebe..

Iskustvo - ime koje čovjek daje svojim greškama

[/quote]

[/quote]

Pa imao bi internet ina Tahitiju i na Tajlandu. [wink]
[/quote]

[lol] [lol] …onda u redu …obogati se [wink]

@Ninna
Dobra priča [thumbsup]

[emo_cool]

@nina
poučna priča Nina…..ajoj ja brojim sate do subote…kak da sam u vojsci [proud]

I ta je priča za pučkoškolce…..
Samo ne vidim ništa loše u tome da ju i u ovim godinama pročitam…. [smiley]

Iskustvo - ime koje čovjek daje svojim greškama

@nina

poučna priča Nina…..ajoj ja brojim sate do subote…kak da sam u vojsci [proud]

…al ćemo se nakokodakati… [lol] možda snesemo i koje jaje… [smiley]

I ta je priča za pučkoškolce…..
Samo ne vidim ništa loše u tome da ju i u ovim godinama pročitam…. [smiley]

ma nije dosta znanje…primjena je važna …a bome neka znanja ne bumo ni do smrti ispraksirali…al …..ljudi smo… s tim se ja uvijek tješim [wink]

New Report

Close