Berem miris tvoje duše, a čašku tijela, nedirnutu, ostavljam vjetru.
Vjetar misli da je vlasnik najboljega.
No čaška mu u ruci vene, dok miris, duboko udahnut, ostaje u Meni,
i diše za Mene.
„Bijela kula”, knjiga 88. Zapisala Vesna Krmpotić
Ako me jednom prevariš, ti si kriv.
Ako me drugi put prevariš, kriv sam sam!
Tomislav Ivančić je vrlo blizu mene i vidim ga često. Rijetko elokventan i mudar čovjek u crkvenoj hijerarhiji. Vrlo suvislo poimanje života bez dogmi.
Samo za ideale treba imati i godine, ponekad je kasno, kasno…
…mislim da sam ovu izreku jednom već izrekla pa ću je i ponoviti…izreka jednog mog poznanika koji je znao reći…kad bih znao gdje bih pao ja bih lego…
@asko
sječam se gospodina Ivančića iz davnih [rolleyes]školskih dana i cijenim ga….mislim ,zbilja ,da ako se čovjek drži dobra da mu se uvijek u životu sve nekako i okrene na dobro…usprkos teškočama…a da je za neke stvari kasno,kasno ,tu se slažem s tobom i tu bi željela biti malo manje sanjar…
@asko
sječam se gospodina Ivančića iz davnih [rolleyes]školskih dana i cijenim ga….mislim ,zbilja ,da ako se čovjek drži dobra da mu se uvijek u životu sve nekako i okrene na dobro…usprkos teškočama…a da je za neke stvari kasno,kasno ,tu se slažem s tobom i tu bi željela biti malo manje sanjar…
Stotka od mene za ovo… [smiley]
Usprkos svemu, rado ga čujem.
Zvao sam te preko ružmarina, zvao sam te s dna čaše vina, ispod kamena, i iza ruševina prijestolnice svih kraljevskih sanja, iz razbijene amfore sjećanja…
Sve što vidiš, sluga je Mom glasu, koji te zove, po imenu te zove, zvukom niz rog i zvono, sokolove, niz dahtanje u ljubavi, u času začecć, rodjenja, umiranja.
Zvao sam te po slugama Svog glasa, iznad ružmarina, ispod ruševina, iz razbijene amfore sjećanja…
Vesna Krmpotić Bijela kula
Oprao sam ožiljak na cesti.
Brodovi stoje u vremenu.
Vani nema nikoga.
S desne strane je pivnica.
Na ulazu su razbacane kutije.
Unutra je bučno.
Velika gužva.
Dugo se ništa nije dogodilo.
Predugo.
Svi su čekali…
Mogao bih pojesti kilu jagoda.