Virtualna zajednica

Naslovnica Forum Razno Ležerno… Virtualna zajednica

ma Gosn. Pero7;

ovo je virtualka….NHF

a mene cijelo jutro svrbi li ga svrbi desni dlan…..

I, je li bilo kakvih plaćanja?
[/quote]
nije, čak sitno zaradio, a svrbio je i dalje….
otišao sam u kupaonicu, stao pred ogledalo i dobro se išamarao…puno je bolje sad….
[/quote]

Čuda moderne medicine. [smiley]

Točan odgovor je...

ZNAČI

OVO JE ZNAČI VODITELJ

pofuk

Gospon pofuk ,

kaj to znači ?

Jel bum ja moral vračati peneze koje sam dobio za dionice INE ?

Kako iz kobasica opet napraviti pajceka ?

I Vlada je donijela Zakon o nezastarjevanju ovoga i onoga .
To je to , kako iz kobasice opet dobiti svinju.

Rjetkima je to uspijelo .
Da gurnu kobasicu u neku stvar i dobiju svinju .

.

jutro
pofuk

pa cekajte….kolko to ima sati?????
pa ni kokoši se nisu zbudile jos
laku noc
pofuk

Dobro jutro !

Vidim da je vrag odnio šalu kad se g.pofuk tako rano ustao

.

Od rođenja se mučimo sa istim pretijesnim svijetom, pa su nam nevidljiva krila
jednako iskrzana i svima nam se lome na jednom istom mjestu:
tu gdje počinje zagrljaj.

I neki nevidljiv osmijeh vječito nam se gužva
na onim najmekšim mjestima gde započinje čuđenje…

Miroslav Antić

Od rođenja do smrti, od ponedjeljka do ponedjeljka , od jutra do večeri sve aktivnosti su rutinizirane i unaprijed smišljene .
Može li čovijek, uhvačen u mrežu rutine , ne zaboraviti da je čovijek ,jedinstveni individuum,biće kojemu je dana samo ova jedina šansa života ,s nadama i razočaranjima,sa žalošću i strahom, s čežnjom za ljubavlju i grozom pred ništavilomi odvojenošću ?

?

.

Pero,kakve su vas to teške filozofske misli obuzele…očito je na burzi užasna dosada…

Erich Fromm…Umijeće ljubavi,baš si mislim kako bere prašinu u nekom kutku,pa bi je trebalo malo pročitavat… [rolleyes]

Napomena,tu nema niš od seksa… [lol] [thumbsup]

Napomena,tu nema niš od seksa…

pa kakav je to onda pusti filozof ako do bitka univerzuma nije dosegao !?! [lol]

Ko zna (ah, niko, niko ništa ne zna. Krhko je znanje!)

BAKICAAA,

pa Vi sve znate .
I ja imam već dugo knjigu Umjaće ljubavi .
Draga mi je ta knjiga , možda zato što ju još nisam ,i neću nikad , vratiti.
Istina da nema sexa , ali sex je tak i tak samo za selake i vojnike .
Tko to još danas radi .

Evo malo ću i ja citirati Fromma:

Suprotno simbiotskom sjedinjenju zrela ljubav je sjedinjenje pod uvjetom očuvanja vlastitog intigriteta ,vlastite individualnosti …
U ljubavi se zbiva paradoks da dva bića postaju jedno , a da ipak ostaju dvoje .
Nije bogat onaj tko ima mnogo , već onaj tko daje mnogo …
Bogat je svatko tko je kadar da daje …
Međutim , najvažnije područje davanja nije područje materijalnih dobara , već je ono u specifičnoj ljudskoj domeni .
Šta jedna osoba daje drugoj ?
Ona daje od sebe ,od najskupocjenijeg što ima , ona daje od svog života .
To ne znači nužno da ona žrtvuje svoj život za drugu osobu-već da joj daje od onoga što u njoj živi ;ona joj daje svoje radosti ,svog interesa , razumjevanja , znanja , humora , žalosti – sve izraze i manifestacije onoga što u njoj živi .
Takvim davanjem od svog života ona obogačuje drugu osobu , ona pospješuje životnost drugoga , pospješujući i vlastitu.
Ona daje da bi primila ,davanje je samo po sebi izuzetna radost .
Ali,u davanju ona ne može a da nešto ne oživi u drugoj osobi ,i upravo to što je oživljeno reflektira se povratno na njoj .
U istinskom davanju ona ne može a da ne primi ono što joj je uzvračeno .
Davanjem činimo i drugu osobu davaocem i oboje sudjelujemo u radosti onoga što je oživljeno .
U činu davanja nešto je rođeno i obje osobe koje sudjeluju u tom činu zahvalne su za životnost koja je za njih rođena .
Primjenjeno na ljubav to znači :ljubav je moć koja proizvodi ljubav, impotencija je nesposobnost da se proizvede ljubav …

Pozdrav

Pero,kakve su vas to teške filozofske misli obuzele…očito je na burzi užasna dosada…

Erich Fromm…Umijeće ljubavi,baš si mislim kako bere prašinu u nekom kutku,pa bi je trebalo malo pročitavat… [rolleyes]

Napomena,tu nema niš od seksa… [lol] [thumbsup]

BAKICAAA opet ste zaslužili čistu peticu !
Burza je užasno dosadna .
Kao u knjizi ni na burzi nema seksa .

Možda ipak u Umjeću ljubavi ima malo seksa :

" U činu ljubavi ,u davanju sebe , u činu prodiranja u drugu osobu pronalazim sebe , otkrivam sebe , otkrivam nas oboje ,otkrivam čovjeka .
Jedini put potpunog spoznavanja naći ćemo u činu ljubavi :taj čin nadilazi misao ,on nadilazi riječi. On je smiono uranjanje u doživljaj sjedinjenja ."

.

New Report

Close