bakice nema pa cu ja…..
OSNOVE EKONOMIJE
dokapitalizacija
POSUDIO SAM JEDNOM SVOM LOKALNOM PANDURU 200 KUNA PRIJE 2 GODINE,cim sam mu posudio sam se oprostio od tih 200 kn ali bogami od njega nikak ne…….lepo smo se svaki puta pozdravljali kad smo se sreli na cesti……….neki dan ….ja sav nadrkan i strgan hodam po cesti …i neko me pocne grliti da kak se dugo nismo vidjeli……kad to ..moj pandur……kak sam bil sav zgubljen ..nisam ga ni prepozno…….veli on meni ….jebate…..daj …trebali bi rjesiti onih 200 kuna da ti vratim…..otiso ja svojim putem…….
pricam ja to danas na kafi svojoj sekretarici …i veli ona meni……jedini nacin da Vam taj pandur vrati 200 kuna je da ga dokapitalizirate sa 200 kuna kako bi Vam on vratio onih prvobitnih 200 kuna
pofuk
Gospon pofuk ,
ništa niste shvatili u osnovi ekonomije , dio dokapitalizacija .
Onih 200 kuna prije dvije godine sada vrijede 100 kuna .
Da bi dobili natrag svojih 100 kuna trebate izvršiti dokapitalizaciju od 200 kuna .
Da ste pažljivo pratili što se događa s dionicama na ZSE znali bi kako se provodi dokapitalizacija .
Sreća je lijepa , samo dok se čeka
?
Sreća je lijepa , samo dok se čeka
?
Koje su dvije najbolje stvari u životu?
– piće prije…i cigareta poslije…[rolleyes] [wink]
Evo upravo mi pristigo SMS
citiram;
pošto ste danas bili očajno loši na burzi, šic na poso….u 16:01 da vas vidim vani kod drške one nove suvremene mašine daklem znači samo jedno….čak i upotreba nužde u prirodi…
e, pa, da ne bih bio gladan idu samnom i one pikse….
možda da pripazite, gospodine silvestre, da se ne fulate dršku. da to ne bi bila drška od one mašine koju potegnete, pa pojuri voda. doduše, gladni ste i imate pikse sa sobom, pa će biti potrebno. o drugim drškama neću govoriti, jer ne bi bilo primjereno… a doduše to nisu suvremene mašine….
[/quote]
vidim da smo upućeni [cool]
samo da ne bi bilo zabune kod drški….IMA itekako suvremenih mašina, no guglanjem ih je malo teže pronaći….
došlo vrijeme za posjetu, al ne supermarketu…he, he…
NHF….
Ima ljudi čiji je život trag u vodi.
Nevidljivi su, nečujni, nestvarni, bez otisaka u pješčanoj pustinji čovječnosti.
Ne znamo odakle su među nas došli, a kad odu, zašto su i kuda otišli.
Dok su bogovi zemljom grijali, tako smo ih prepoznavali.
Kad nas napustiše, od njihove moći ljudi naslijediše jedino sposobnost da žive,
ali ne da budu…
Ivo Andrić
Srušio mi se svijet na glavu pomislih, a zatim prepoznah tek mali i beznačajni životni problem u mrzovoljno i oblačno jutro.
Krepala je «vešmašina», timer na plinskom bojleru više ne radi, a skurio sam i kosilicu za travu. Smetlari zeleni otpad odvoze samo u posebno označenim vrećicama pa moja crna ostade kraj kante. Ehhhh…
Burza je divna i minusi da gotovo ne bole.
Poželjeh da nam svima novi dan bude prilika za pobjedu.
Pripremio sam užinu, provukao češalj kroz dječju kosu i shvatio da sam i ja pobjednik.
Živjeli!