To su valjda svi i znali da nema nikakvih novih vijesti.
Sad tko je i zašto toliko podignuo cijenu …
Isto kako nije bilo nikakvog razloga da Viro potone do 52 kn, tako ni sad nema nikakvog razloga da poleti skoro do 90 u dva dana. Okolnosti su se promijenile, gubitci su prošlost, ali book je i dalje oko 60-70 Kn, što ćemo uskoro vidjeti na godišnjem izvj. Budućnost ovdje nije upitna, tako da će Viro nagraditi strpljive, međutim ovakav pump and dump će kazniti pohlepne, kao što ih uvijek kazni. Nema razloga za žurbu, trebalo je 2 godine da cijena padne gdje je, trebat će bar toliko da se oporavi.
Gubici su prošlost?
To ćemo tek vidjeti. Ajmo se okladiti u sto god hoćeš da gubici nisu prošlost.
Upravo zbog upitne budućnosti, nedostatka i informacija i nepovjerenja u proces formiranja HIŠ-a i nepoznatog statusa postojećih dionicara Vira cijena i je potonula do 52 ili koliko već kuna. Nisam vidio da su se u HIŠ očitovali o bllo kakvim budućim aktivnostima. Jedino sam vidio spekulaciju dionicama Vira vezano na rast šećera kao sirovine. Za sada.
Od silnog prometa izgleda da je bio vrhunski pump&dump . Svaka čast na odrađenoj igri . Moram priznati da sam i sam 2 puta zavrtio, uljepšalo mi je vikend 😎🥩🍻🍷🥂
naravno, svi smo zavrtili ovdje bar 1-2 kruga i pobrali zaradu pa sad neka kupci rade šta hoće s dionicama 😉
[/quote]
….je silan promet pa su svi zaradili….moš mislit da ste svi pokupili po 55-60 kn pa sad tučete silne zarade, a promet zadnja dva mjeseca mizerija…
dobra prilika za one koji se nisu uspjeli iskipati na 8x da to sada naprave
rekao sam da je 82-83 vrlo lako dostižno, prosjek je tu, to je valjda neki omjer Ipkk i Viro u HiŠ-u, moraju i oni od nekuda krenuti, koliko što vrijedi ili bolje rečeno koliku cijenu ima, tako da je ovo razina na kojoj mi se čini da je pao dogovor “kraljeva” o međusobnom omjeru
Ne znam bas proceduru nastanka secera iz repe, ali mislim mozda to nekim “cijeđenjem” ide, a???
pa da, svaki radnik ima normu za iscijediti jednu repu na minutu, a to radi tako da je uhvati s gornje i donje strane i onda zakreće u suprotnim smjerovima dok šećer ne iscuri i stvrdne se u kockice koje onda slože u kutije 👍
zorangutan,
nemate pojma o procesu proizvodnje šećera, norma nije po komadu repe/min. jer su repe nejednake i s nejednakom digestijom, norma je po kg i cijedi je po dva radnika, jer je jednom radniku nemoguće postići toliku silu uvrtanja da bi iscijedio šećer
Jao kakav skok.
https://investing.com/commodities/london-sugar
Ma nema nikakve veze s virom
Nego. Bas me zanima kad ce se obznaniti kupac
Aardwark,
isao sam se sada uvjeriti…
Pise viro secer, 1kg=7,49kn koliko je to posto vise nego prije?
Kupci kupuju, nisam primjetio da ih legitimiraju zbog kupnje secera🤣🤣
Ne znam bas proceduru nastanka secera iz repe, ali mislim mozda to nekim "cijeđenjem" ide, a???
Po novome vam to ide da se secer dobiva od dionicara jer repu vise nitko ne sadi, vidite da je svima zadnjih dana porastao secer i sve im je slatko, sad je faza rasta prinosa secera poslje ide cijedjenje tog nastalog secera, kada primjetite ovdje gorcinu znaci da je cijeli secer iscjedjen i da ga nema vise pa su s time i rezultati losiji i tako u krug.