Ne kužim u čemu je ovdje problem? Pogledom na fininfo lijepo se vidi sa su vlasnici HiS-a d.d. Sladorana d.o.o. sa 60% i Tvornica šećera Osijek sa 40%. Vlasnik Sladorane je Viro u 100%.
https://www.fininfo.hr/Poduzece/Pregled/hrvatska-industrija-secera/Detaljno/745626
Znači dioničar Vira koji ima 1% firme, automatski ima 0,6% HiŠ-a. Gdje je imovina je sad manje važno, bitno je da prema svemu sudeći nema delista, nema razvodnjavanja, nema “kemije”. Bitno je da nova firma odradi sinergiju i iskoristi sve povoljnije stanje na tržštu šećera, vrati dugove i počme svojim dioničarima ostvarivati dobit. Sve ostalo je lupetanje u prazno.
Ne kužim u čemu je ovdje problem? Pogledom na fininfo lijepo se vidi sa su vlasnici HiS-a d.d. Sladorana d.o.o. sa 60% i Tvornica šećera Osijek sa 40%. Vlasnik Sladorane je Viro u 100%.
https://www.fininfo.hr/Poduzece/Pregled/hrvatska-industrija-secera/Detaljno/745626
Znači dioničar Vira koji ima 1% firme, automatski ima 0,6% HiŠ-a. Gdje je imovina je sad manje važno, bitno je da prema svemu sudeći nema delista, nema razvodnjavanja, nema "kemije". Bitno je da nova firma odradi sinergiju i iskoristi sve povoljnije stanje na tržštu šećera, vrati dugove i počme svojim dioničarima ostvarivati dobit. Sve ostalo je lupetanje u prazno.
Problem je u tome sto je besmisleno imati udjel u društvu koje je vlasnik drugog društva i dijela nepreuzetih obveza. Svaki korak dalje od operativne imovine u pravilu znaci diskont. Sjetimo se SNHO-ovih uzdanica koje su (bile) vlasnice LRH i ostale imovine. Jedna kuna imovine direktnog vlasnika u LRH nije vrijedila jednu kunu imovine na nekom povezanom društvu.
Koliko sam shvatio ovdje se spominje dokap VIROa. Cemu bi sluzio taj dokap? Za cega bi otisli novci?
Ma mislim da nema tu nikakvog dokapa u kešu nego unosom imovine.
Je pratim ovaj slučaj samo površno, al da sa su zakomplicirali, stvarno su zakomplicirali. S druge strane, očito je to bilo neizbježno.
Koliko sam shvatio ovdje se spominje dokap VIROa. Cemu bi sluzio taj dokap? Za cega bi otisli novci?
Za dokap su neki “čuli”, neki “misle” da će biti, neki su “sigurni” pa se iz toga razvilo nekoliko stanice gatanja kroz ozbiljnu količinu pretpostavki
Za to vrijeme oce biti dokap ili ne secer nadomak 15.
I dobro prebacio 400 e
No sada to odjednom nije bitno za viro.
Nova opte se radja
što šećer bolje raste, to se još bolje nudi Viro na ovim cijenama, nekome je jako stalo održati loš prosjek
što šećer bolje raste, to se još bolje nudi Viro na ovim cijenama, nekome je jako stalo održati loš prosjek
a sad upravo kreće zakucavanje prosjeka na niže razine….
Ja sam to posljednji put gledala na Optimi.. tamo se pak zveckalo mogućnošću stečaja. Po kuloarima foruma.
Ovdje se zvecka čime, delistiranjem i istiskivanjem, razvodnjavanjem ?
Uh……ovo je stvarno bilo gusto prodati nedavno po 56, ali srecom da mi je proslo….
Trazi se novo dno……