Mislim da ne, jer dionicari Vira i IPKK nisu dobili dionice HIŠ. Samo bi se duplicirale postojeće teme.
Sudzucker još uvijek dosta loše ( uprkos rasta dionice ).
https://www.spglobal.com/platts/en/market-insights/latest-news/agriculture/011420-suedzuckers-sugar-division-hit-by-production-drop-low-prices
Burza London: Šećer ponovo dodirnuo 400 $
Domaće tržište:
Danas sam prvi put na policama Konzuma vidio VIRO šećer po 5,99 Kn.
Mislim da nove pošiljke dolaze u maloprodaju po toj cijeni.
Opet Suedzucker.
Isto izvješće, dva viđenja stanja.
Jedni vide velike godišnje gubitke, drugi vide dobit u zadnjem kvartalu.
Opet Suedzucker.
Sudzucker je najveći europski proizvodjac šećera. Pored proizvodnje šećera proizvode i razne druge proizvode i sirovine,, energiju i ostalo. SZ je diverzificirana indistrija sto Viro nije. Zato ne bih povlačio paralelu sa Virom. Te dvije firme nisu usporedive.
Opet Suedzucker.
Sudzucker je najveći europski proizvodjac šećera. Pored proizvodnje šećera proizvode i razne druge proizvode i sirovine,, energiju i ostalo. SZ je diverzificirana indistrija sto Viro nije. Zato ne bih povlačio paralelu sa Virom. Te dvije firme nisu usporedive.
http://www.suedzucker.de/en/Homepage/
[/quote]
Samo sam htio naglasiti da dionica može ozbiljnije narasti čak i uz velike trenutne gubitke ako dolazi do poboljšanja stanja na tržištu i očekuje se bolje poslovanje u budućnosti.
Ako bih uspoređivao poslovanje samo sektora šećera, VIRO će ove godine poslovati bolje od Sudzuckera.
Opet Suedzucker.
http://www.suedzucker.de/en/Homepage/
[/quote]
Samo sam htio naglasiti da dionica može ozbiljnije narasti čak i uz velike trenutne gubitke ako dolazi do poboljšanja stanja na tržištu i očekuje se bolje poslovanje u budućnosti.
Ako bih uspoređivao poslovanje samo sektora šećera, VIRO će ove godine poslovati bolje od Sudzuckera.
[/quote]
Ma ja vam iskreno sumnjam u to. Dok god se pouzdano ne zna koji je status dionicara Vira u tom novom “vozilu” koje se zove HIŠ, dotle je taj rast na dugome štapu.
@ Iknow
Ne kažem da bi dionica trebala rasti ili da bi trebala padati.
To će odrediti tržište. ( Lupetanje i neistina, ali to se tako kaže.)
Status dioničara je potpuno definiran zakonima, a dionice su davno izmišljene, pa ne treba izmišljati “toplu vodu” kada se radi o povezanim društvima, firmama u vlasništvu drugih firmi i sličnim vlasničkim odnosima.
Vlasnički instrumenti – dionice određuju odnose vlasništva.
Svako daljnje ponavljanje da udruživanjem nastaje neka nesigurnost dioničara je ponavljanje zastrašivanja neupućenih.
Udruživanjem vlasnički odnosi u VIRU nisu promijenjeni.
razmišljam već par dana uzeti nešto dionica viro, ali nakon ovog sam odustao jer na ZSE svako malo neka firma ode s burze a bojim se da će se isto desiti i ovdje a ne želim poslje dionice prodavat preko oglasnika
https://novac.jutarnji.hr/incoming/jos-jedna-perjanica-domace-prehrambene-industrije-povukla-se-s-burze-drzava-bila-protiv/9863188/
@ Iknow
Status dioničara je potpuno definiran zakonima, a dionice su davno izmišljene, pa ne treba izmišljati "toplu vodu" kada se radi o povezanim društvima, firmama u vlasništvu drugih firmi i sličnim vlasničkim odnosima.
Svako daljnje ponavljanje da udruživanjem nastaje neka nesigurnost dioničara je ponavljanje zastrašivanja neupućenih.
Udruživanjem vlasnički odnosi u VIRU nisu promijenjeni.
Zastrašivanje neupućenih?
Ja mislim da se vi već dulje vrijeme bavite navlačenjem neupućenih. Zar je zastrašivanje navođenje činjenice da će dioničari Vira sada biti vlasnici drugog društva u koji je prenesena proizvodna i operabilna imovina i samo dio obveza? Pretpostavljam da je drugi (preostali) iznos obveza ostao dioničarima Vira i da ih većinski vlasnici iz altruizma neće preuzeti osobno na sebe. Zar je zastrašivanje navođenje činjenice da su dioničari drugog društva čija se imovina unosi odlučili na skupštini da se dionica delistira i da se njezini nesuglasni vlasnici isplate po tromjesječnom prosjeku? Zar je zastrašivanje da je zbog teške financijske situacije društvo nedavno završilo s blokiranim računom i da su se pojavili napisi da je njegova budućnost neizvjesna?
Ok, zovite vi to kako hoćete no činjenica je da nitko od nas ovdje ne zna što dioničare i vjerovnike čeka sutra osim upravitelja i većinskih vlasnika koji javnosti ne daju nikakve konkuretne informacije. Ne treba biti previše pametan i shvatiti zašto šute. Upravo su njihova šutnja i neočekivani događaji koji nas malo malo zateknu, najveće zastrašivanje dioničara. Nadam se da će dotični ovdje pročitati napisano i početi aktivno komunicirati s javnošću da dioničari saznaju što se konkrento zbiva, a ne da svakodnevno gube novac zahvaljujući “zstrašivanju” uprave.
@ Iknow
Status dioničara je potpuno definiran zakonima, a dionice su davno izmišljene, pa ne treba izmišljati "toplu vodu" kada se radi o povezanim društvima, firmama u vlasništvu drugih firmi i sličnim vlasničkim odnosima.
🤦♀️🤦♀️Udruživanjem vlasnički odnosi u VIRU nisu promijenjeni.
Opet izmisljanje i pokazivanje vlastite neupucenosti i neznanja.
Ovo su nevjerovatna razmisljanja i zakljucci,citiram
”
Svako daljnje ponavljanje da udruživanjem nastaje neka nesigurnost dioničara je ponavljanje zastrašivanja neupućenih.”
U nedostatku znanja stalno koristite “teorije urota” i izmisljate nesto sto nitko ne pise?
VIRO je trenutno “macak u vreci” i tek kada GS izglasa (a hoce bez problema) ono sto predlozi -e vecinski vlasnici HIS-a
znat ce se odnosi u novoj “krovnoj tvrtci” i vrijednosti uloga.Vjerujem da ce doci do dokapitalizacije(to je moje misljenje),a za delistiranje ne vjerujem u skorije vrijeme,jer vlasnicima to sada ne odgovara,a ne znam i otkuda im sredstva za to?