upupup
kužim ja tebe, samo kad bih ja kupio po 50-60 i onda da mi ih oni uzmu po 80 ili koliki je već prosjek onda ja ne bih imao ništa protiv… ovisi kako tko ima situaciju. Uglavnom meni je dionica na strogom promatranju.
@ NaBiduAsku, zesko
Burza nam je slabašna.
Čak i traderi koji su malo jači lako mogu biti pobjeđeni i prosjek spušten do bilo kojeg iznosa.
Proučite TNPL sa 8000 Kn na 300 Kn.
Borba za svoje vlasništvo počinje tek kada je ono ugroženo.
NITKO VAM NIŠTA NE MOŽE UZETI NA SILU.
Za sada nema razloga za bilo kakve akcije na VIRU.
Mislim da je u interesu većinskog vlasnika ( i svih nas ostalih ) da tako i ostane.
Šećer u Londonu upravo probio 370 $/kg, ove razine smo zadnji put imali kratko 10_2018, a prije toga 12_2017
https://www.ig.com/uk/commodities/markets-commodities/london-sugar-no-5
10_2018 je dionica Vira bila na 130 Kn, a 12_2017 na 230 Kn. Da, imali su tada bolji book zbog upravo završenog dobrog razdoblja, ali kupuje se budućnost ne prošlost.
Ako Zadro hoće delist, morat će ga dobro platiti, ja mu ne dam ovo za 60 Kn, sorry.
u ovoj dionici sam relativno novi pa možda nisam u toku sa iskusnijima . ali koliko vidim na zse top 10, taj Zadro ima prikazano cca 22% vlasništva . ne znam je li u kakvoj vezi sa 2. i 3 . ako jest , onda ima jaku polugu. ali ako nije, onda je bespredmetno za pisanjem o toj temi.
Pa teško da će Zadru otkup dionica proći po ovim cijenama, kad već nije na malo većim.
Bila su druga vremena i vrijednosti tada ali opet…
u ovoj dionici sam relativno novi pa možda nisam u toku sa iskusnijima . ali koliko vidim na zse top 10, taj Zadro ima prikazano cca 22% vlasništva . ne znam je li u kakvoj vezi sa 2. i 3 . ako jest , onda ima jaku polugu. ali ako nije, onda je bespredmetno za pisanjem o toj temi.
Svi troje dišu ko jedan…
onda je to cca 60% , što je dobra poluga
1. EOS-Z D.O.O. 308.204 22,23%
2. C.I.M. BANQUE 286.232 20,64%
3. CRISTAL FINANCIERE 235.734 17,00%
4. ROBIĆ D.O.O. 180.366 13,01%
5. AZ OMF kat. B 137.055 9,88%
6. VIRO TVORNICA ŠEĆERA D.D. (1/1) 42.507 3,07%
7. AZ Profit 25.449 1,84%
8. HPB D.D. 23.257 1,68%
9. CROATIA BANKA D.D. 7.500 0,54%
10. Privredna banka Zagreb d.d. 6.988 0,50%
Većinski ima ili raspolaže sa boldanim.
Dodatno možda i CRISTAL FINANCIERE
pa nije baš lako otkriti tko je vlasnik iza svih ovih vlasnika na zse pod raznim skrbničkim itd . 😉 , tko je iza kojeg imena ….
@upupup , zahvaljujem, ako ti je ovo točno situacija je jasnija , lik je ozbiljan igrač.
ako je u igri i sa 3. , to je dobrih 77% . mogle bi se očekivati ponude malima . nešto slično je bilo kod excelse, samo tu je bio jedan jaki igrač sa ponudama malima .
naravno, ovo su sve samo nagađanja mogućih događaja .
@upupup , zahvaljujem, ako ti je ovo točno situacija je jasnija , lik je ozbiljan igrač.
ako je u igri i sa 3. , to je dobrih 77% . mogle bi se očekivati ponude malima . nešto slično je bilo kod excelse, samo tu je bio jedan jaki igrač sa ponudama malima .
naravno, ovo su sve samo nagađanja mogućih događaja .
bitno je da šećer raste, odmah će mu biti lakše razmišljati koliko bi ponudio, a nama će biti lakše da ga odbijemo