VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jednako dobro kao i ti nešto sto se 16 puta promijeni u toku dana… dobro da se članak ne referira na 2050. godinu.

Viro je defacto defaultirao, sto ne znaci da na njegovom tombstoneu neće biti sagrađen neki novi šećerni biznis. Problem je taj sto postojeći dionicari neće imati mnogo korisiti od svega.

To je moje misljenje i nije nagovor, preporuka ili sve ono od čega se inače ograđujemo disclaimerom.

Kolega kvart99,

Prateći vaše trgovanje u prošlosti, ovo je vaša priča…

Koliko ste uzeli po 65kn i jeste li skroz izašli?

LP

Rastimo zajedno...

Do 2020 g ima još 6 mj i tebi je to puno? 🙂

Takvi su planovi,a šta će biti to ne znamo ni ti ni ja.

"Only dead fish swim with the stream"

nakon nekoliko mjeseci zamrlog trgovanja na Viru, lijepo je vidjeti da bar kapitala na burzi ne nedostaje

ovdje sad ovisi hoće li biti novih količina na prodaji ispod 70 kn,a nekako izgleda da neće pa bi onda cijena mogla idući tjedan nazad na 80 kn

@Novus
Za razliku od vas, ja ulagace dijelim na uspjesne i neuspjesne, a mirovinci su predvodnici druge skupine…

Rastimo zajedno...

Aha, želiš reci da su oni prodali danas dionice Vira iz neznanja ili s nekom lošom namjerom? Ili da bi trebali poput tebe igrati na sitno spekulantstvo?

Po mojem sudu mirovinci se i ne bi trebali baviti ulaganjem u dionice na rubnim tržištima poput našeg, već tamo gdje postoje puno veća, razvijena tržišta. Ili ako bi već trebali ulagati onda su to dionice koje su i do sada kupovali. Kako je Viro zapravo propao kao kompanija, sto im preostaje drugo nego da likvidiraju poziciju i izađu iz nje.

Meni je logičnije gledano iz rakursa profila rizika ulaganja, da ulazu u dužničke vrijednosne papire i ulazu u instrumente tržišta novca (kada bi ih bilo dovoljno na trzistu), a obzirom da su mirovinci ionako (bili) instrument u rukama politike i vlasnika velikih banaka. Tako gledano, njihovi dosadasnji rezultati u prevladavajućem okruženju, zapravo i nisu toliko loši.

1. EOS-Z D.O.O. 308.204 22,23%
2. C.I.M. BANQUE 286.232 20,64%
3. CRISTAL FINANCIERE 235.734 17,00%
4. ROBIĆ D.O.O. 180.366 13,01%
5. AZ OMF kat. B 137.055 9,88%
6. VIRO TVORNICA ŠEĆERA D.D. (1/1) 42.507 3,07%
7. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 31.496 2,27%
8. AZ Profit 25.449 1,84%
9. HPB D.D. 23.257 1,68%
10. Privredna banka Zagreb d.d. 7.165 0,52%

izgleda da imamo novog u top 10, a i trezor je ulovio dobar dio u petak.

novi u top 10 ušao je s 11.-og mjesta na 10. sa samo samo 7165 dionica, što znači da ih ima vjerojatno od prije….trezor je od 12.971 trgovane dionice kupio 9.399 što znači da je ostatak od 3.572 dionice otišao drugima, dobar dio -u ruke trejdera…

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

trezor je možda namjerno i prepustio dio ostalima, možda nisu imali više love, osobno sam dokupio, nisam trezor, nisam trejder i ne mislim ih prodavati, koja sam onda ja kategorija ? ima sigurno još takvih

novi u top 10 ušao je s 11.-og mjesta na 10. sa samo samo 7165 dionica, što znači da ih ima vjerojatno od prije….trezor je od 12.971 trgovane dionice kupio 9.399 što znači da je ostatak od 3.572 dionice otišao drugima, dobar dio -u ruke trejdera…
[/quote]
Ne bi rekao u ruke trejdera, već onih koji misle da slijedi oporavak cijena šećera. Jer cijena je uistinu poronula poprilično, od razina cca 700kn iz 2013.g. do današnjih 73kn u 2019.g.
Trezor me pozitivno iznenadio, po tome kako kupuju pakete reklo bi se imaju oni podosta love.

New Report

Close