ovaj je odlično pazario po 65 kn.šteta da nisam pratio pa da i ja uzmem bar 500 komada…
ali mislim da ništa od nove rasprodaje,to su odradili na brzaka i ko je ulovio-ulovio je
Sve u svemu, tko želi van sad ima priliku. Tko vjeruje u oporavak i zaradu ima priliku kupovati po najnižim cijenama ikad.
ovaj je odlično pazario po 65 kn.šteta da nisam pratio pa da i ja uzmem bar 500 komada…
ali mislim da ništa od nove rasprodaje,to su odradili na brzaka i ko je ulovio-ulovio je
Očito je da nije kupovao trezor jer bi to onda bilo u obavijesti na burzi, al meni to uopće nije izgledalo poticajno. S druge strane, činjenica je da su u firmi znali nesto oko prodajnih aktivnosti jer su još prije gotovo dva i pol sata za vrijeme trajanja dražbe uravnoteženja već imali i poslali pripremljen dopis Vaš link …“ da ništa ne znaju”. Mislim da je na djelu strategija Bježi&reži sa strane nekog institucionalca koji je procijenio da je bilo dosta druženja sa VIRO-m.
Al to je samo moje osobno misljenje.
Očito je da nije kupovao trezor jer bi to onda bilo u obavijesti na burzi
Ne mora značiti jer nisu dužni iste sekunde poslati obavijest o kupnji tako da obavijest može doći i drugi tjedan.
S druge strane, činjenica je da su u firmi znali nesto oko prodajnih aktivnosti jer su još prije gotovo dva i pol sata za vrijeme trajanja dražbe uravnoteženja već imali i poslali pripremljen dopis Vaš link … [zse.hr]“ da ništa ne znaju”.
To je obavijest od dražbe uravnoteženja od jutra koja nema veze s ovime.
Bila je dražba i rano ujutro, netko ju je potaknuo i povukao se, na nju su poslali dopis
Da, baš. Ništa ovdje ni bilo slučajno. Ni dražba, ni bid, ni ask, a ponajmanje sama transakcija.
Pa zna se da je RBA OMF i prije nešto prodavao. Vjerojatno je izašao van. Netko je kupio tko će pokusati potaknuti spekulativni interes za dionicom da se istrese na nešto većoj cijeni ili je to neki vezani deal između kreditora RBA i same firme, a taj koji je kupovao može biti i neki firmin ‘maneken’. Vjerojatno će se za dan ili dva vidjeti u top 10 ili će netko tko će nabaviti knjigu dionica prijaviti tko je to bio stovanom općinstvu.
With a minimum of 10% ethanol blend in the gasoline pool, which is expected to reach 3.4 million barrels per day (MMb/d) in 2020, China would need to source 15 million tons of ethanol per year. That total is almost seven times the volume consumed today. This volume will increase year-over-year to the mid-2030s, when gasoline demand is expected to peak.
https://ihsmarkit.com/research-analysis/china-ethanol-push.html
Mogući game changer sljedeće godine,posebno ako se nastavi “rat” sa USA.
Možeš si misliti…
Istodobno u USA:
On May 21, a news story that President Donald Trump is considering a visit to an ethanol refinery in Iowa is the result of an initiative via the EPA to lift the summertime ban on restrictions on E15, a fuel that has a 15% of ethanol with gasoline. Corn-based ethanol in the US typically flows into our tanks in the form of E10 or a 10% blend. Given the ongoing trade dispute between the US and China, lifting the ban on E15 is an olive branch to corn farmers. According to the article, 37% of US corn production is consumed by ethanol refiners each year.
In China, new regulations to reduce the level of pollution in cities include the adoption of E10. If a trade deal between the US and China eventually becomes a reality and the wave of protectionism ends, demand for E10 could add to Chinese demand for US corn production each year. Therefore, E15 in the US and the prospects for E10 demand in China are highly supportive of the prices of both corn and ethanol.
https://seekingalpha.com/article/4266111-bullish-prospects-ethanol-well-archer-daniels-midland-bunge
Znači da će se i u USA trošiti više etanola ako prođe ovaj E15 zakon,inače etanol iz šećerne trske je kvalitetniji od kukuruznog.
Sugarcane-based ethanol has an energy balance that is 7 times greater than that of corn-based ethanol.
There are several reasons why this occurs. First, unlike sugar, only 50% of the dry mass of corn kettles (the starch) can be converted into ethanol…
Sugarcane vs. Corn Based Ethanol