VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne zna. Al nešto mora reći.

Daleko od toga da on ne zna mnogo vise od onih koji svraćaju na ovaj forum, no kada i kamo će cijena on zna kao sto to znaju i analitičari i trejderi jer i oni prate cijene i formiraju ocekivanja.

Samo osvrt
Neka se desi da ove godine u svijetu zbog niske cijene secera bude zasadjeno manje, a bit ce i vec je
Neka se desi bilo kakva situacija s vremenom ili nametnicima netreba biti prepametan da ce cijena gore
Strpljen spasen

I azijske tvrtke koje proizvode secer iz secerne repe su sada u minusu ili oko nule.
Ne vidim nacina da VIRO iskaze dobit u 1Q.
Ovdje vidim mogucnost PSN,a mozda bi to i bilo dobro za VIRO.
Za stecaj je jos prerano i nije izvjestan ,po meni,ali ako se negativni trend nastavi,tko zna,sve je moguce?

po meni gubitak nije upitan, samo je pitanje koliki će biti i koliko brzo će cijene šećera ići gore, ako uopće budu išle, mladi Zadro je navodio 5mj/2019 kao mjesec početka oporavka cijena šećera, od kuda on to zna, ja ne znam
nije to tako daleko, bumo vidli
[/quote

Kao da je sve u tržištu i kao da se ništa ne dogovara

po meni gubitak nije upitan, samo je pitanje koliki će biti i koliko brzo će cijene šećera ići gore, ako uopće budu išle, mladi Zadro je navodio 5mj/2019 kao mjesec početka oporavka cijena šećera, od kuda on to zna, ja ne znam
nije to tako daleko, bumo vidli
[/quote

Kao da je sve u tržištu i kao da se ništa ne dogovara

@Aardwark

Ako, ako… al to netko iz Vira ne može znati. Može procjenjivati. On ne zna sto i kako će se ponašati “prvi susjed”, a kamoli onaj “na kraju (globalnog) sela”. Kakvo će biti vrijeme, tesko da može dugorocno pouzdano procijeniti. To ne mogu ni stručnjaci za taj posao, a ni najsofisticiraniji matematički modeli.

U nekima ovdje je previse gorcine i kao da im je krivo da secer naraste, a i Viro.
Pa ako ova cijena nije predstečajna ne znam kako je onda nazvati. A nije se dogodio predstečaj vec je i trezor kupio 32k komada.
Opet ponavljam rast je neupitan jer je bezrazložno ovoliko nisko palo.
Izvjesce oko nule moja prognoza.
Do 180kn nece biti zastoja kad krene.

Malo pogledajte nove regulative za staklenicke plinove i koliko ce se morati proizvesti etanola da se to pokrije. Nemoguće za proizvesti Iako je najava godišnje dizanje proizvodnje po stopi 6 posto.
Tu rupetinu nece biti lako pokriti i zato bi etanol trebao preteći gorivo drastično. Jer je obavezan i to do 2020 svugdje. A secer ce pratiti cijenom. Ima 1 strani optimist koji najavljuje trostruku cijenu secera kroz 5g.
Nek Indija podbaci 1 ili 2 sezone bude cukar skup ko maslo.
Pa ne skida Kina bezveze ulazne tarife za etanol.
Na kojem prometu je Viro pao? Nikakvom.
Ceka se impuls..1 veci promet koji će znaciti start.

Inače pod etanol mislim na zaokupljenost Brazila proizvodnjom etanola jer indijski i tajlandski secer nisu niti kvalitetni niti dobri za isto. Dapače kvaliteta im je niska i zato Indija nista i ne može izvesti. To sve potvrdjuju strani izvori. Možda bi Viro opet trebao u pregovore s Coca colom.

Neupitno je da će cijena šećera vani rasti, samo je pitanje kada, te posljedično da li Viro do tada uopće može izdržati!?
To je pitanje svih pitanja.
Njihovo nastojanje u udruživanju odražava njihovu sumnju i strah da neće izdržati niti preživjeti.

U Indiji službeno proglašena suša na 42 posto teritorija.
Susa bi trebala potrajati do kraja rujna prema stranim izvorima.
Ključno je pitanje kako će utjecati na monsune!?

ključno pitanje za dioničare VIRo-a je kako će FI koje uskoro izlazi utjecati na cijenu dionice VIRO?

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

U Indiji službeno proglašena suša na 42 posto teritorija.
Susa bi trebala potrajati do kraja rujna prema stranim izvorima.
Ključno je pitanje kako će utjecati na monsune!?

ključno pitanje za dioničare VIRo-a je kako će FI koje uskoro izlazi utjecati na cijenu dionice VIRO?
[/quote]
evo i odgovora na jutrošnje pitanje, sada ste valjda zadovoljni

Svi podaci koji stižu iz svijeta idu na ruku šećeru.
Viro, čeka se izvješće…al kad krene onda će biti do 220-240 kn u jednom skoku i bit će ubojito.
Viro na stečajnoj cijeni, a kako izgleda preživio je najgore.

New Report

Close