Gledajući i "obrađujući" sve informacije, dođem do zaključka da ova cijena jednostavno mora ići prema gore. Nedavno sam u ugodnom društvu razgovarao o toj problematici i načuo da se novi prodajni ugovori krajem ožujka rade s cijenom dobro preko 400 eura ! Naravno da za tu informaciju ne mogu gurnuti ruku u vatru jer se temelji na izvoru tipa "rekla kazala", ali nisu baš ni potpuno bezveze. Po zadnjem siječanjskom izvješću cijena u našoj regiji je mizernih 367 €/t. E sada gledam… ozbiljnija konsolidacija + mogući rast cijene šećera =
viru tre ba iznad 450 čak i 500 ea bi bio u plusu
400 eura znaci jos jesdan kvartaol s osjetnim gubitkomb – krvarehje idde ka trecoj godini – book srezan, krvna soika jako loša
koliko može viro još izdrzati – 400 eura ne pomazre nimalo
Nažalost, ja se ne.bih složio s gornjom tezom jer gledajuci cijenu ne postoji nikakav znacajan tehnički indikator koji bi sugerirao dugorocan oporavak.
https://www.macrotrends.net/2537/sugar-prices-historical-chart-data
Nije, da se tako izrazim, problem Vira samo nepovoljna cijena šećera, nego dva skoro pa bankrotirana društva koja se spajaju i koja će po svemu sudeći imati znacajne potrebe za novim kapitalom.
Ako malo proučite volumene trgovanja, osim onog velikog paketa cca 30.000 kom i
tog dana kad se tržilo u rasponu 140-154 kn ispod toga praktički komplet promet se
može svesti na niti 2.500 kom. sveukupno. Dovoljno za 2-3 manja kupca, ne možemo takve
zvati ni velikima. Dakle ova cijena je bagatela, jer kupci tek trebaju krenuti kupovati.
A kad krenu na ove mizerne količine tada nastaje STAMPEDO.
Kad volumen iščezne onda se obično događa PREOKRET. I to opet na malim prometima.
Očekujem prvi otpor tek na 130 kn zato se strpite dotle.
S probojem šećera na vanjskom tržištu prema 16-18 USD
i VIRO će prema 240-260 kn u par tjedana ili nekoliko dana makar nekima to izgleda čudno sada.
Prometi su mizerni ispod 200kn i zato će povrat biti jako brz.
Viro iznad 410 može poslovati pozitivno,a to je jako blizu.
Nažalost, ja se ne.bih složio s gornjom tezom jer gledajuci cijenu ne postoji nikakav znacajan tehnički indikator koji bi sugerirao dugorocan oporavak.
Nije, da se tako izrazim, problem Vira samo nepovoljna cijena šećera, nego dva skoro pa bankrotirana društva koja se spajaju i koja će po svemu sudeći imati znacajne potrebe za novim kapitalom.
tako je….
repa slabo niče, suša je, ako za 2-3 dana ne padne kiša, biti će opet upitna proizvodnja
Jel?
https://www.fxstreet.com/analysis/technical-analysis-c-sugar-2019-04-02-201904021429
The S&P Global Platts agency expects global sugar shortage in the 2019/20 agricultural season in the amount of 1.93 million tons. The season starts in October. Will sugar prices rise?
Stime da na ovom linku ima objasnjenje i stvaran graf.
Ovo sto ste vi postali je samo link na nista.
Nemoze admin gledat i kontrolira linkove.
On the daily timeframe, Sugar: D1 has been in a neutral trend since October of the last year and the lower boundary of the neutral trend is the 200-day moving average line. Now prices are edging up from there. A number of technical analysis indicatorsformed buy signals. The further price increase is possible in case of a reduction in global harvest.
The Parabolic Indicator gives a bullish signal.
The Bollinger bands have narrowed, which indicates low volatility. The lower Bollinger band is titled upward.
The RSI indicator is above 50. No divergence.
The MACD indicator gives a bullish signal.
ne bi ovo trebalo biti loše. samo mi jedan dio nije jasan. ako sam dobro shvatio, sve sastavnice u novo društvo moraju ući bez ikakvih obaveza odnosno sa pozitivnom 0? jer u obrazloženju piše da će se
“postojece obveze proizasle iz dosadasnjeg obavljanja djelatnosti” pokriti do kraja 2019. prodajom preostalih zaliha?
Tu su sada 3 stvari ključne:
1. cijena nafte
2. ponašanje FED-a
3. cijena šećera
sve 3 stvari su kontra VIRA
ja sam svoj bet temeljio na 1,2 – koje su u to vrijeme išle gore, al FED je jednostavno ustuknuo pred TRUMP-om i tu priča za sav commodity ima isti nazivnik
Znači koliko sam svatio imovina ulazi bez ikakvih obveza osim ako neke nisu izričito navedene. a zalihe šećera ostaju da vlasnici njihovom prodajom do kraja ove godine pokriju kratkoročne obveze…
Samo mi nije jasno hoće li unos imovine biti dokapitalizacija ili će novo društvo biti dužno kao Grčka Viru, Sladorani i TŠO.