VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vjerojatno misli na tehničku konsolidaciju samim udruživanjem tvornica, jel’ na financijsku sigurnu ne misli ! 😂 Koliko čujem već od travnja računaju na formalno spajanje. U kojem obliku i što to znači za dionicu.. vidjet ćemo ! Ovo sa izborom tvornica za preradu sirovine je logičan potez i isto jedan oblik konsolidacije jel’ će biti bolje iskorištenje kapaciteta i veliko smanjenje troškova prijevoza prema Virovitici. A i ne mogu drugačije jer kooperanata sa repom sve manje. Međutim, ovo je trenutačno rješenje za samo jedan od mnogih problema koji su pred njima. Cijena šećera je glavna stavka u poslovanju a ona i dalje tvrdoglavo stoji na mjestu. Koliko znam postoji nekakav napredak zadnjih dana, ali o tom potom.

Napredak kod kretanja cijene?

Koji su razmjeri ove krize svjedoči i novinarska konstatacija kako su prema nekim procjenama ove godine sve tri hrvatske šećerane ugovorile onoliku proizvodnju šećerne repe koliku je prijašnjih godina ugovarala svaka pojedinačno. Ministar Tolušić je dodao kako se nada da će do kraja mjeseca ipak biti dogovorena dodatna proizvodnja šećerne repe, bez koje naše šećerane neće imati što proizvoditi jesenas.

http://www.glas-slavonije.hr/392401/7/Drzava-ce-pojacanim-poticajima-namijenjenim-proizvodjacimapokusati-spasiti-industriju-secera

Prema ministrovim riječima, prošle je godine šećerna repa bila zasađena na otprilike 14.000 hektara, što je bilo znatno manje nego prijašnjih godina kada je ukupni broj površina zasađenih tom kulturom dosezao čak 23.000 hektara.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

sve su to žrtve maloga Ivice,nitko ne zna koliko su duga otpisali prema agrokoru,onda se desi da coca cola više ne uzima tekući šećer,onda propadnu 3 vinarije,onda cijena šećera se potumba na najnižu razinu u povijesti..i eto ti problema,svi partneri ili su u stečaju ili su pred stečajem..ako se izvuku,unatoč pomoći države,bit će to premija..ovo me podsjeća i na kretanje bdi indexa u brodarstvu,jednostavno previše ponude,premalo potražnje,i nitko neće da popusti,i onda nova recesija,i kraj..nažalost..daj Bože da prežive,ali kad sagledam sve parametre,bit će gadno

prijatelj mi javio da viro brutalno skočio. može mi netko napisti na kojem prometu? nemam gledalicu trenutačno. Hvala

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

na bidu se sad guraju trejderi jer računaju da je dionica dosta pala pa će se kao odbiti. međutim, ovdje predstoji još jedna gorka pilula u vidu FI za 1q pa mislim da je ipak bolje sačekati da izađe to fi i odradi svoje pa kupovati jetinije. no svatko je kovač svoje sreće pa kako tko voli

Brutalno 4% na 78 uz ogromni promet od 2 dionice… Prijatelj ti je šaljivđija.

Tko izgubi dobitak dobije gubitak

na bidu se sad guraju trejderi jer računaju da je dionica dosta pala pa će se kao odbiti. međutim, ovdje predstoji još jedna gorka pilula u vidu FI za 1q pa mislim da je ipak bolje sačekati da izađe to fi i odradi svoje pa kupovati jetinije. no svatko je kovač svoje sreće pa kako tko voli

Na osnovu čega očekujete gorku pilulu za 1.kv 2019.
Ako sad nije povoljna kupnja onda neće biti nikada, ovo je dno dna, za onog tko ima novac šteta je propustiti priliku.

Na osnovu čega očekujete gorku pilulu za 1.kv 2019.
Ako sad nije povoljna kupnja onda neće biti nikada, ovo je dno dna, za onog tko ima novac šteta je propustiti priliku.

[/quote]
bilo bi dobro čuti nekoga iz tabora vlasnika, ovo sada je več kritično i za njih, više nego za dioničare,
ne javljaju se da bi kupili, a ni prodati izgleda nemaju kome

Kako sada stvari stoje ni Q2 neće biti ništa drugačiji od Q1

Zasad mi se ne svidja cijena al barem se trguje.

Sad malo citanja, izgleda na prvu da ipak idu na prijenos svega u novo drustvo

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/YUJSJ3riLPimIgQAkYNMeg==.pdf

Ignore : renči

New Report

Close