VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nisu mali baš malo pa je su li i fondovi u Viru?

Pa tko bi tu koga istisnuo?

Piše se da je omjer 40 naspram 60 plus u tim postocima trebali bi biti i mali i fondovi, kako je moguće uopće istiskivanje?

mislim da se uopće ne radi o tome i već smo pisali što će to biti, osnovati će se zajednička tvrtka, gdje će osnivači biti postojeći d.o.o -i i d.d. , osobno ne vjerujem da bi sve išlo na kup, jer teško će Marko i Marinko napraviti takav dogovor, osim ako ne bi imali ponudu za zajedničku prodaju, a to onda može svakako završiti, ali situacija je i tu jako različita, jer Pipunić gotovo i nema malih, a da će baš sam sebe ići za.ebati, mislim da mu to nije potrebno, jer on svoje može uvijek lakše prodati, sada kad Agrokor + dobije koncesije na Belju i Vupiku, što bi Rusima bilo ponuditi da kupe i tvornicu šećera OS

sve je u nas moguće,tako su na konzumu radili,a fondovi su držali barem 30%..ovi spustili cijenu i dali malima kao 30% veču cijenu od ponderirane vrijednosti u zadnjih 3 mjeseca trgovanja,ako se to obestini i kod ovog slučaja mogli bi očekivati oko 130 kn s obzirom da je zadnjih 3 mjeseca se trgovalo malo iznad 100 kn po dionici,a vidjeli ste da manager raifeisena nije davao da cijena prijeđe 105 kn po dionici,očito je tu neki deal..tako funkcionira naša burza,nađu se u kafiću,u wc u mu šapne cijenu,ha ha a ne znam bi li se smija ili plaka…

na dobrom ste tragu
Sudcuker je na upravo toj razini
danas probio 14

http://www.seebiz.eu/odbijeni-svi-zahtevi-srbije-za-bescarinski-izvoz/ar-188180/

a bescarinski izvoz šećera nisu hteli ni da čuju”, napominje Ljajić.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Prva pozicija u kojoj sam dugorocni ulagac (naravno silom (ne)prilika).
Nakon ove avanture nadam se da vise nikad necu bit 😄😄😄.
Horor za trejdere, za investitore, za vecinskog, za TK, za brokere…
Nitko ne mezi, niti navlaci😂😂😂

Rastimo zajedno...

Zna li tko zasto je sudcuker danas skocio iz – 1.5% u +4 %?
Jel ovo.
https://www.euronews.com/2019/01/29/suedzucker-to-cut-output-close-plants-after-sugar-price-slump

Rekao bih. Samo neka viro izdrzi ima da mu se podupla cijena.

Zna li tko zasto je sudcuker danas skocio iz – 1.5% u +4 %?
Jel ovo.
https://www.euronews.com/2019/01/29/suedzucker-to-cut-output-close-plants-after-sugar-price-slump

Rekao bih. Samo neka viro izdrzi ima da mu se podupla cijena.

Viro će izdržati, samo hoćemo li i mi s njim ili će nas izbaciti iz sedla, naše je tržište tako tajnovito, kao da su svi u Uljaniku bili na seminaru

https://www.agrobiz.hr/agrovijesti/nakon-ukidanja-kvota-eu-ocekuje-rast-proizvodnje-secera-za-20-posto-na-oko-20-1-milijuna-tona-12080

11 mjesec – 368€
najnize u zadnjih godinu dana

11 mjesec – 368€
najnize u zadnjih godinu dana

Suedcuker ja na liniji proboja vrha iz kraja 10 mjeseca prosle godine.
Probojem te razine otvoren je put do 18.
Dal da usporedimo sa virom?
Danas je na 130, otvara put do 165-175
Time will tell

Da, cijene su ponovno zaronile ! Vjerojatno pod pritiskom novo proizvedenog šećera u ovom jesenskom ciklusu. Treba mjesta u skladištima i silosima. Ipak, ove cijene bi po prijašnjim najavama trebale biti samo privremene. Zadro je nekoliko puta ponavljao da bi temeljniji oporavak došao tek tamo krajem proljeća, negdje u 5 mj. Proizvodnja u EU je po zadnjim podacima slabija za možda i 15% u odnosu na 2017. Šećer jednostavno mora u nekom narednom razdoblju ići gore s ove sad već zbilja nenormalne razine !

Opet ovdje nailazim na zdrava i logicna razmisljanja. Jedno takvo je sigurno i usporedba sudzuckera i vira. Sudzucker, koji zbog svoje velicine i produktivnosti, ali i diversificiranosti portfelja, raste zadnjih nekoliko dana, uspoređuje se s virom i njegovim mogucim rastom, jer su eto firme u istoj branši!? Ono što je svakako zanimljivo je da je sudzuker narastao upravo zbog zatvaranja dvije secerane (koje su opet produktivnije od virovih) i orijentacijom na druge djelove poslovanja kao što su sokovi, pizze itd. Vratite li se oko 6 mjeseci unazad, vidjet ćete da sam napisao da sam upravo i zato ulozio u sudzuker. Jer nema samo secer. Znaci iz suduckera najavljuju smanjivanje 700.000 t secera jer od secera nema kruha, i kako bi to onda trebalo biti dobro za viro? A viro ima samo secer. Po meni nema logike.

Opet ovdje nailazim na zdrava i logicna razmisljanja. Jedno takvo je sigurno i usporedba sudzuckera i vira. Sudzucker, koji zbog svoje velicine i produktivnosti, ali i diversificiranosti portfelja, raste zadnjih nekoliko dana, uspoređuje se s virom i njegovim mogucim rastom, jer su eto firme u istoj branši!? Ono što je svakako zanimljivo je da je sudzuker narastao upravo zbog zatvaranja dvije secerane (koje su opet produktivnije od virovih) i orijentacijom na druge djelove poslovanja kao što su sokovi, pizze itd. Vratite li se oko 6 mjeseci unazad, vidjet ćete da sam napisao da sam upravo i zato ulozio u sudzuker. Jer nema samo secer. Znaci iz suduckera najavljuju smanjivanje 700.000 t secera jer od secera nema kruha, i kako bi to onda trebalo biti dobro za viro? A viro ima samo secer. Po meni nema logike.

Manja ponuda secera jer je npr. Suedcuker zatvorio smanji viskove i nebi vjerovali progura cijenu secera u EU up.
Manja firma je sigurno sklonija brzim promjena uslijed poremećaja na trzistu za razliku od velikih i tromih sistema.
Sto Zadro radi vrag zna al dosad je pokazao da zna kaj radi
Jos uvijek ne znamo kaj je sa onim hedg-om.
Ugodnu vece zelim svima

New Report

Close