Ne trebate se toga bojati…njima je sada u interesu prezivjeti, i imaju rok za to tocno slijedecu sezonu, ako ne uspiju, aj bok dovidenja zbogom….
cijena secera u retailu i b2b se malo oporavila, al vrlo brzo moze opet zaroniti, i aj bok
ne zaboravite da ta dva drustva sada imaju preko 1 milijardu kuna duga,
Link?
@DonJuan
tamo gdje se te stvari i prate
https://ec.europa.eu/agriculture/sites/agriculture/files/market-observatory/sugar/doc/prices_producers_regions_en.pdf
uskoro će im se isplatiti slati viškove na naše tržište al u malo većem obujmu….u malo većem obujmu
razlika je nikada veća između 2 i 3
Trend je i dalje negativan. Pogotovo kad se gleda prosjek za EU i stand dev.
Obzirom da su lokalni marketi lagging a ne leading indikatori za cijenu vjerojatnije je da ćemo mi nastaviti padati u skladu s njima nego oni rast u skladu s nama. Iako je ‘kašnjenje’ očito presudan faktor za ispravnost te procjene. Čini se da se cijene stabiliziraju, no ne bih stavio ruku u vatru da će brzo doći do promjene trenda, dugoročne promjene trenda.
Zato i pitam.
DonJuan
Pa šta nije po tehničkoj da šećer treba biti na 17$?
Ne znam, ne pratim uopće.
Al koliko gledam, “belko” dakle white sugar no5 moguće ide na retest prethodnog supporta.
Rekao si da tko ne zna tehničku nema pojma o dionicama. Ajde nam ti napravi tehničku za secer (moze ili 5 ili 11), pa da testiramo tu teoriju.
Rekao si da tko ne zna tehničku nema pojma o dionicama. Ajde nam ti napravi tehničku za secer (moze ili 5 ili 11), pa da testiramo tu teoriju.
Da, ne da nema pojma nego da je to veliki hendikep prilikom investiranja. Pogotovo na razvijenim tržištima kapitala koja su likvidna. Tehnička sluzi da ukaze kad treba ući ili izaći iz pozicije. Iz fundamenta se to ne vidi. Ona je mnogo brzi i precizniji alat za tu namjenu od buljenja u brojeve.
Ne znam sto znaci napraviti tehničku? Ja ti mogu dati misljenje o trenutku ulaska, planu trgovanja i eventualnom izlazu. Ako me pitas da li bih sada kupovao secer 5. Odgovor je ne bih.
Tehnički gledano, secer je na dugo rok, još uvijek nigdje. Dok ne probije primjerice na ovom ETF grafu pouzdano razinu od 8.10-8.15 ne bih dugorocno ulazio. Moguće je kratkoročno trgovati i unutar tog range-a, no to je u rasponu kratkoročne spekulacije. Najbolje bi bilo kupovati tada na supprtu od 6 odnosno 6.10 dolara.
A gdje su nam “šećeraši”, cijena šećera se malo oporavila otpočetka ove godine, ali je trgovina potpuno zamrla. Any news?
čekamo izvješće, ako su prodajne cijene koje Zadro spominje, možda se oporavi poslovanje, ja sam neki dan prijavio nešto malo kupnje, pa sad kak bu bu, samo da ne bude buuuuuuuuum