VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ja jako volim kad izbezume aliasa jer onda j alias u svom elemntu, a mi ostali samo otvorimo usta, a ono samo upada :))))

još nam samo migra fali ovdje na viro – taj bi i gandija učinio ratobornim. migra, dodi nam malo ovdje.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

kažu da ima viška šećera na lageru a svako malo u luku ploče dolazi iz brazila po 20 000 tona šećera i vidio sam šlepere na kojima piše viro?di je tu kvaka?biće uzimaju taj jeftiniji šećer pa od njega prave melasu ili taj šećer ide za bih?čitao sam prognoze nekih stranih brokera,uglavnom očekuje se rast cijene šećera u proljeće iduće godine..dakle ima još fore,ne treba žuriti..

kažu da ima viška šećera na lageru a svako malo u luku ploče dolazi iz brazila po 20 000 tona šećera i vidio sam šlepere na kojima piše viro?di je tu kvaka?biće uzimaju taj jeftiniji šećer pa od njega prave melasu ili taj šećer ide za bih?čitao sam prognoze nekih stranih brokera,uglavnom očekuje se rast cijene šećera u proljeće iduće godine..dakle ima još fore,ne treba žuriti..

Kakvu melasu, uvoze sirovi šećer i prerađuju ga i prodaju. Ustvari bolje reći dorađuju. Tržište je otvoreno, mogu raditi što hoće, samo je pitanje isplati li se to.

Bosanci jedu šećer iste kvalitete kao i mi i jeftinije ga plaćaju.

Pogodili ste u sridu uopće ne znajući da gadate sridu

Do značajnog smanjenja utrošenih sirovina i materijala u 2017. godini je došlo zbog povećanja prerade
sirovog šećera i smanjenja prerade šećerne repe u odnosu na 2016. godinu.

rev, nekons, 2017, str 63

OČITO IM SE VIŠE ISPLATI UVESTI SIROVI ŠEĆER PA DORADITI NEGO PROIZVODITI ŠEĆER OD POLJA DO APIRNATE KOCKICE OD 1 KG.

lONDON 5 ŠEĆER I ny 11 ŠĆER – LONDONAC JE BIJELI KONZUMNI, NJUJORČANI SIROVI SMEĐI – RASKORAK POVIJESNO PLUTA IZMEDU 80 I 100 DOLARA PO TONI – ŠTO VEĆI ZIJEV IZMEDU TA DVA, TO SE ŠEĆERAANMVIŠE ISPLATI NABAVITI SIROVI ŠEĆER, DORADITI PA PRODATI U VIDU BIJELOG KONZUNOG KRISTAL ŠEĆERA.

Pogodili ste u sridu uopće ne znajući da gadate sridu

Do značajnog smanjenja utrošenih sirovina i materijala u 2017. godini je došlo zbog povećanja prerade
sirovog šećera i smanjenja prerade šećerne repe u odnosu na 2016. godinu.

rev, nekons, 2017, str 63

OČITO IM SE VIŠE ISPLATI UVESTI SIROVI ŠEĆER PA DORADITI NEGO PROIZVODITI ŠEĆER OD POLJA DO APIRNATE KOCKICE OD 1 KG.

lONDON 5 ŠEĆER I ny 11 ŠĆER – LONDONAC JE BIJELI KONZUMNI, NJUJORČANI SIROVI SMEĐI – RASKORAK POVIJESNO PLUTA IZMEDU 80 I 100 DOLARA PO TONI – ŠTO VEĆI ZIJEV IZMEDU TA DVA, TO SE ŠEĆERAANMVIŠE ISPLATI NABAVITI SIROVI ŠEĆER, DORADITI PA PRODATI U VIDU BIJELOG KONZUNOG KRISTAL ŠEĆERA.

Ajde da vas naucim jos nekoliko stvari pa da me tehnicari popljuju kako nisam u pravu i da slijedi raketa. 718. po redu. Kad cijene nafte padaju, pada i cijena etanola, što znaci da dok se takvo stanje ne promjeni nema ni kruha na seceru. Etanol je, nazovimo to tako, slabiji oko 20% od benzina, odnosno njegova potrošnja je za toliko veca od benzina kad se koristi u automobilima. Dakle, kako se u brazilu voze automobili koji mogu koristiti ili benzin ili etanol ili njihovu smjesu, ako etanol nije dovoljno (20%) jeftiniji u odnosu na benzin, ljudi ce poceti kupovati benzin i tako štedjeti. Sve je vrlo jednostavno. Kako se ocekuje da ce Indija kihnuti sljedece godine, tako ce, s nizom cijenom nafte, manjak secera nadoknaditi brazilske secerane, vecom pretvorbom trske u secer, zbog niske cijene etanola. Ajmo sad matematički. U godinu dana je cijena etanola u brazilu pala 24,62%, dok je benzin pao za oko 33% i opet je profitabilnije kupovati benzin nego etanol. I eto banane. Zakljucke izvucite sami. Hint; "pratiti cijenu nafte".

MIslim da bismo trebali zagristi ješku dobačenu nam od aliasa i umjesto palamuđenje, jednom za svagda na internetu pronaći razumljiv i pregeldan portal ili platformu iz koje se da OČITATI

1. cIJENA 1 l BENZINE U bRAZILU
2. cIJENA 1 l ETANOLA U bRAZILU

PITANJE SVI PITANJA – JE LI JEFTINIJE TRENUTNO KUPITI 1, 2 LITRE ETANIOLA ILI JE JEFTINIJE JEDNOSTAVNO KUPITI 1 L BENZINA

Iz toga proizklazi upuje li 300 milja brazilaca etanol ili prelaze ili su već prešli natrag na benzin. Jer ako nitko ne kupuj eetanol, nitko ga neće ni prozvoditi., proizvdit će uimjesto toga šećer.

Pitanje je samo zasto je prodaja etanola skocila 40% ove godine u Brazilu?
K tome etanol daje 25-30% vise zarade nego secer.
Pa ne klade se Brazilske secerane bezveze na etanol. Kina i Indija ce dogodine uvesti cca 10MT etanola. Pa tko ce to proizvesti?
Etanol je i dalje jeftiniji od goriva. Samo ne treba zaboraviti niti nove regulative o povecanju % etanola.
Secer u 4 dana pao i danas sve vratio rastom 3.5% u samo 15min. Indikativno.

Indija prije nekoliko sati odustala od davanja subvencija za izvoz secera, a zbog cega je bila tuzena wto-u od australije. zato je poraslo.

Alias… Imas link?
To se ocekuje.
Nije samo Australija tuzila.
I Brazil se ukljucio prosli tjedan ak se nevaram

Aardwark

Nemam. Dobivam samo one kratke vijesti jer sam prijavljen na pola svijeta portala. Vise ni sam ne znam od kud koja dolazi. Vjerovatno bude kasnije na bloombergu ili reutersu

Vaš link …[/url]

Kako sam i govorio falit ce etanola.
Evo ga nema ni u Brazilu s obzirom na rekordan rast potrosnje. A tek sad kad Indija i Kina trebaju uvoziti…ima da frca perje.
https://www.agra-net.com/agra/world-ethanol-and-biofuels-report/biofuel-news/ethanol/brazil—nne-ethanol-deficit-at-record-high–1.htm

New Report

Close