VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

To vam samo konzum dere marzu. Prije 2 tjedna vam je secer u plodinama bio 3,15kn

Ja sam danas bio u Plodine. Najjeftiniji je secer iz Srbije 5kn. Imao jos kupiti neki njemacki po 5.5 kn. Bit ce dogodine po 7kn.
Onog od Vira prazne police. Prodano. Samo 1 ostao al bio nacet.

Čim je Zadro izjavio da su počeli prodavati iznad 400 e/t situacija se većim dijelo riješila. Akcije po dućanima su ostatci nabavljeni po nižim cijenama

A šta ti piše na Kiara šećeru čiji je?
Taj ti manje zasladi kavu ili kolač, možeš misliti?!
Prosječnom kupcu to uopće nije važno, važna mu je cijena, što se vidi kojom se brzinom isprazni paleta onoga sa cijenom 3,11kn.
Viro u ovakvoj tržišnoj situaciji može spasiti jedino industrijska potrošnja.

Sve upucuje na to da je sljedeca godina odlicna za secer.

India sugar output may drop next year as drought cuts cane planting

Samo treba prezivjet

Ja sam danas bio u Plodine. Najjeftiniji je secer iz Srbije 5kn. Imao jos kupiti neki njemacki po 5.5 kn. Bit ce dogodine po 7kn.
Onog od Vira prazne police. Prodano. Samo 1 ostao al bio nacet.

U Kauflandu po 3 kn i koja lipa….

Ignore: KressoM, delux

To vam samo konzum dere marzu. Prije 2 tjedna vam je secer u plodinama bio 3,15kn

Bilo je prije 10 dana i u konzumu oko 3,5 kn

Ignore : renči

Ide to jos gore.
https://www.ibtimes.co.in/centre-sour-sugar-exporters-miss-target-by-wide-margin-788133

Traders have managed to ship only 179,000 tonnes for the October-December quarter while 80,000 tonnes are at various ports awaiting the loading operation. This would mean the maximum possible exports for the quarter would be 260,000 tonnes, against the total 600,000 tonnes the exporters have contracted for, the report said.

The slow uptake has been causing concern for the authorities when the quarterly exports should be 1.25 million tonnes to meet the annual target of 5 million tonnes.

ova ne radi 26 godina pa 40mil + ulaganje za pokretanje proizvodnje, a naša sada 138
http://www.seebiz.eu/fabrika-secera-u-bijeljini-uslovno-prodata-turcima-za-51-miliona-eura/ar-186528/

Ajde da vas naucim jos nekoliko stvari pa da me tehnicari popljuju kako nisam u pravu i da slijedi raketa. 718. po redu. Kad cijene nafte padaju, pada i cijena etanola, što znaci da dok se takvo stanje ne promjeni nema ni kruha na seceru. Etanol je, nazovimo to tako, slabiji oko 20% od benzina, odnosno njegova potrošnja je za toliko veca od benzina kad se koristi u automobilima. Dakle, kako se u brazilu voze automobili koji mogu koristiti ili benzin ili etanol ili njihovu smjesu, ako etanol nije dovoljno (20%) jeftiniji u odnosu na benzin, ljudi ce poceti kupovati benzin i tako štedjeti. Sve je vrlo jednostavno. Kako se ocekuje da ce Indija kihnuti sljedece godine, tako ce, s nizom cijenom nafte, manjak secera nadoknaditi brazilske secerane, vecom pretvorbom trske u secer, zbog niske cijene etanola. Ajmo sad matematički. U godinu dana je cijena etanola u brazilu pala 24,62%, dok je benzin pao za oko 33% i opet je profitabilnije kupovati benzin nego etanol. I eto banane. Zakljucke izvucite sami. Hint; “pratiti cijenu nafte”.

cijene nafte 1/2016 ispod 30$ , cijena Vira 1/2016 cca 320 kn, danas cijena nafte 60ak $ , Viro na 100 kn, što trebamo pratiti ? što god mi ovdje pratili, hrvatsko tržište je izvan svih svjetskih parametara, samo roka i kad rokne , ne diže se lako, ovo stanje koje imamo je direktna zasluga Agrokora već pune dvije godine, da se nije tada dogodio, Crobex bi bio vjerojatno između 2700-3000, nestalo je puno novca, a nastalo puno nepovjerenja, u međuvremenu smo dočekali i buđenje svjetskih medvjeda, naravno da ovo što pišete ima podlogu u svjetskim razmjerima, ali mi svoje tržište sami još dodatno s.ebemo u svakoj mogućoj prigodi

Kolega purCo, potpisujem sve što ste napisali, kao i uvijek

New Report

Close