Australija stisce indiju da makne subvencije secernoj industriji jer je nitko u svijetu ne subvencionira
EU zasada odbija pomoc al ako indija nastavi nece imat izbora
Bas Australija nesto tu moze.Nista.
Nego,nesto ste se primirili nakon nekih euforicnih izjava nedavno?
Po meni,cijena ce “debelo” ispod 100 kuna uskoro,a bojim se da ce Izvjesce za 2018 biti jako lose.
Nadam se da ce VIRO prezivjeti.
Nego,nesto ste se primirili nakon nekih euforicnih izjava nedavno?
Po meni,cijena ce "debelo" ispod 100 kuna uskoro,
Super što si javio.
Oni eurofični će sada sigurno sve rasprodati na dnu (trenutačnom)……
Neću reći ništa što već i laste ne znaju, ali valja opet jasno ponoviti. Ovdje može pomoći samo rezultan rast cijena šećera ! Po najnovijim izvještajima nešto se kreće ! Rast cijena za jugoistočnu Europu na 398 eura/T za rujan u odnosu na 381 euro kolike su bile u kolovozu. Interesantno je to što je razlika u cijeni između sjevera i juga kontinenta sve veća i sada je već gotovo 50 eura. Tamo su i napravljeni najveći viškovi.
Bilo u Dnevniku 2 malo o šećru. Pozivaju se na omotnicu od 4 mlrd eur u kojoj bi bilo pomćoi za nove tehnologije… EU klika za aktivaciju mjera se sastaje tek početkom iduće godine..meni izgleda dobro sve..
ma što u Dnevniku, u Otvorenom je Božić sigurno dobio minutu, da kaže što se događa u šećernoj industriji, zato za ove što su se osladili s nekoliko milijardi stalno glsvna vijest u svim medijima, štrajkaju i ne rade, a plaće idu, ma imamo politiku za pop………
Neću reći ništa što već i laste ne znaju, ali valja opet jasno ponoviti. Ovdje može pomoći samo rezultan rast cijena šećera ! Po najnovijim izvještajima nešto se kreće ! Rast cijena za jugoistočnu Europu na 398 eura/T za rujan u odnosu na 381 euro kolike su bile u kolovozu. Interesantno je to što je razlika u cijeni između sjevera i juga kontinenta sve veća i sada je već gotovo 50 eura. Tamo su i napravljeni najveći viškovi.
https://euobserver.com/tickers/143437
EU commissioner for agriculture Phil Hogan told press on Monday that new data about sugar prices were “indicating the market is coming into balance”. Following the abolition of sugar quota in 2017, the sugar sector has been struggling. Hogan said however that updated figures gave him confidence that the market was adjusting to the post-quota situation. “I am confident that prices will continue to increase,” said Hogan.
Nisam baš siguran u ovo. So npr akonto krize i ja traje recimo 3 godine dobijete bespovratno 200 milijuna kn npr. Koliko nam morali napraviti bruto zarade na normalnom marketu cijene oko 500 eura mnogim nema subvencije o lko bb i vamtrebalo vremena da odbacite tu zaradu
Nisam baš siguran u ovo. So npr akonto krize i ja traje recimo 3 godine dobijete bespovratno 200 milijuna kn npr. Koliko nam morali napraviti bruto zarade na normalnom marketu cijene oko 500 eura mnogim nema subvencije o lko bb i vamtrebalo vremena da odbacite tu zaradu
[/quote]
ako ovogodišnja proizvodnja bude morala biti prodana po ovim cijenama, bojim se da nećemo dočekati pomoć i oporavak, meni se čini da će veliki europejci sada još jače stiskati da mali nestanu ili prodaju njima po ovim muljevitim cijenama
[/quote]
ako ovogodišnja proizvodnja bude morala biti prodana po ovim cijenama, bojim se da nećemo dočekati pomoć i oporavak, meni se čini da će veliki europejci sada još jače stiskati da mali nestanu ili prodaju njima po ovim muljevitim cijenama
[/quote]
Ako ovogodišnje proizvodnja 2018/2019 bude prodana po cijenama trenutnim koje spominje kolega wasp 380-400 e/t RDG oko nule što je odlično. Mišljenja sam da mogu proizvest u tom rasponu cijene
Ima ovdje više bitnih pitanja na koja ne možemo dobiti jasan odgovor. 1.) Koliko dugo će EU tržište držati ovu cijenu jel i na svjetskoj razini šećer malo po malo opet stagnira. 2.) Kolika je zabravo prava proizvodna cijena tone šećera, koja bi bila sposobna održavati poslovanje domaćih šećerana na “pozitivnoj nuli” ? 3.) Gdje naše šećerane plasiraju robu, po kojoj cijeni, i isplati li se stranim kompanijama zbog velike razlike u cijeni sada još više zatrpavati domaće tržište jeftinim šećerom sa velikih zaliha koje imaju ? 4.) Kada i hoće li europska komisija za poljoprivredu pomoći šećernoj indusriji i na koji način ? Dodajte slobodno….
Ne moramo se vise brinuti o visku secera iz indije
A i wto ce stisnuti indiju da makne subvencije
Dali ce biti kasno to cemo vidjeti
Neke australske secerane su vec propale
https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-11-25/souring-u-s-ties-prompt-china-to-seek-sweeter-trade-with-india
Ne moramo se vise brinuti o visku secera iz indije
A i wto ce stisnuti indiju da makne subvencije
Dali ce biti kasno to cemo vidjeti
Neke australske secerane su vec propale
krenuli su oštro vani, bumo vidjeli što to znači
Evo sam provjerio, istina je da je Balkan regija cijena 395 Eura po toni trenutno.
I taj podatak je točan. To bi značilo vjerovatno i poslovanje na nuli VIRA ako uzmemo
u obzir da je šećerna repa ugovorena po 30kn nižoj cijeni od prošlogodišnje.