Kupuje se perspektiva. Svjetska potrosnja do 2020.g bi trebala preko 195MT.
Do 2030.g. na 260MT. Rast je ocit.
Strane burze krenuo rast secera prema 15-16USD. Najgore je proslo i slijede bolja vremena. I dalje kazem ova cijena je predstecajna. Na 200-220kn bi bila neka realna cijena trenutno.
Danas uzeo malo.
dolazi li najgore ili najdolje, ajde se odlučite, ja mislim da će Viro ići najgore, jer je dosta do sada išao najdolje, tako su svi bježali i od Atlantske na 100, a sada po 400 dobra, a na 700 bila najgore
dolazi li najgore ili najdolje, ajde se odlučite, ja mislim da će Viro ići najgore, jer je dosta do sada išao najdolje, tako su svi bježali i od Atlantske na 100, a sada po 400 dobra, a na 700 bila najgore
Viro ej na visini zadatka. Tu neće doći preokret jer prekret je tu već napravljen – utgenuli su se koliko su mogli.
1. Šećern politika Eu-a – ako odluče neke mjere donijeti, tu će doći preokret
2. Opće stanje ponude i potražnje n asvjetskom tržištu – netko mora da omane – ili india ili brazil da nam napokon osvane
ljudi, dobro smo mi itko ovdje još normalni, ups radi se samo o Viru, netko iz grupe ga otjerao u –
Najmodernija tvornica šećera u Hrvatskoj ostvarila 25 milijuna kuna dobiti
Malo sam razočaran
Ocekivao sam 150
No 130 je valjda isto dobar pocetak rasta
Ovdje je u pitanju opstojnost Vira, ne perspektiva. Dobro je da nije dogorilo do noktiju, nego se još gura. U danim okolnostima više nij eni za očekivati.
Ovdje je u pitanju opstojnost Vira, ne perspektiva. Dobro je da nije dogorilo do noktiju, nego se još gura. U danim okolnostima više nij eni za očekivati.
[/quote]
Kolega vi malo zelite da svi zarade malo okrecete plocu.
A kao covjek bez dionica Vira dosta vremena provodite na ovoj temi. 8 postova na temi samo danas.
Postali ste ko “bisakovi” da ga mozda ne mijenjate?
Da vas podsjetim. Ocekivali ste minimalno predstecajnu a dobili solidno izvjesce.
Sad kao dusebriznik bojite se za viro..
Nema tu Agrokora. Zadro to dobro hendla a vas je razočarao
Ovdje je problem sto je povjerenje u burzu nestalo i nista se ne radi da se povrati.
Evo friskih vijesti
https://www.google.hr/amp/s/www.moneycontrol.com/news/business/markets/govt-schemes-to-help-cash-starved-sugar-industry-balrampur-chini-andhra-sugars-top-bets-3194041.html/amp
The government made it mandatory for sugar mills to export 5 MT in MY 2018-19. It will be offering a transport subsidy of Rs 1,000/ton to the mills located within 100 km from ports, Rs 2,500/ton for mills beyond 100 km from the port in coastal states, and Rs 3,000/ton for mills located in non-coastal states.
Apart from this, the government has doubled the import duty on sugar to 100 percent and scrapped the 20 percent export duty. It announced a financial package which includes production assistance of Rs 13.88/quintal of cane crushed for MY 2018-19 from Rs 5.50/quintal this year to help sugar mills clear their dues to sugarcane farmers.
Sad je EU na redu da zastiti svoje.
[/quote]
A kao covjek bez dionica Vira dosta vremena provodite na ovoj temi. 8 postova na temi samo danas.
Postali ste ko "bisakovi" da ga mozda ne mijenjate?
Da vas podsjetim. Ocekivali ste minimalno predstecajnu a dobili solidno izvjesce.
Ovdje je problem sto je povjerenje u burzu nestalo i nista se ne radi da se povrati.
[/quote]
Ne kužit euopće stvar. Moji postovi nikada ama bas nikada ne govore ocijeni ni o vlakićima. 150 ili 250 ili 500 – to je z amalu djecu.
Ne očekujem ja bankrot Vira, niti ga želim. Ja samo odvagujem nastupe gspodin aZadre na HRT s njegovim izvješćima na burzi.
Izvješće pokazuje žilavost Vira i to je dobro. Nije dobro da i dalje gube novac i kak stvari stoj egubut će ga još godinu dana. Ako ga prestanu gubiti odmah sada u q4 nitko sretniji od mene. Nek ljudi zarade.
I postoj razlog zasto je atpl bil apotonula na 100, pa porasla na 700, i postoji razlog zasto je viro tu gdje je. to nem aveze s mojim osjecajima ili špurijusom, to ima veze sa eu, sa hrvatskom, sa indijom sa brazilom itd. itd.
Sutra viro ide na 150, preksutra na 20, naksutra na 250. Tos vatko moze napisati i svatko moze svast azaželiti, svtvarnost j emalo drukčija.
Malo sam razočaran
Ocekivao sam 150
No 130 je valjda isto dobar pocetak rasta
[/quote]
[/quote]
Ne kužit euopće stvar. Moji postovi nikada ama bas nikada ne govore ocijeni ni o vlakićima. 150 ili 250 ili 500 – to je z amalu djecu.
Ne očekujem ja bankrot Vira, niti ga želim. Ja samo odvagujem nastupe gspodin aZadre na HRT s njegovim izvješćima na burzi.
Izvješće pokazuje žilavost Vira i to je dobro. Nije dobro da i dalje gube novac i kak stvari stoj egubut će ga još godinu dana. Ako ga prestanu gubiti odmah sada u q4 nitko sretniji od mene. Nek ljudi zarade.
I postoj razlog zasto je atpl bil apotonula na 100, pa porasla na 700, i postoji razlog zasto je viro tu gdje je. to nem aveze s mojim osjecajima ili špurijusom, to ima veze sa eu, sa hrvatskom, sa indijom sa brazilom itd. itd.
Sutra viro ide na 150, preksutra na 20, naksutra na 250. Tos vatko moze napisati i svatko moze svast azaželiti, svtvarnost j emalo drukčija.
[/quote]
Zadro je reko da očekuju bolju situaciju od proljeća
Meni ovo više slići na plačeni oglas nego ozbiljnu poslovnu informaciju. Znači da nema VIRO grupe iliti druge šećerane, Viro bi bio jedina tvornica u Europi koja stvara dobit ! Prilično nevjerovatno. Pogotovo kad se uzme u obzir da sirovinsku bazu imaju u istočnoj Slavoniji, Mađarskoj pa i Sloveniji, dakle, daleko veča udaljenost za transport sirovine nego što se smatra financijski isplativom. Svakog dana u svakom pogledu …sve sam više zbunjen !
[/quote]
[/quote]
Polako,pricekajte kraj godine i godisnje izvjesce.Prosjecna cijena jucer je koliko ,oko 125 kuna ,zar ne?
Mislim da vasa euforija nema pokrica.