Do značajnog smanjenja utrošenih sirovina i materijala u 2017. godini je došlo zbog povećanja prerade
sirovog šećera i smanjenja prerade šećerne repe u odnosu na 2016. godinu.
NEKONS , STR 63, REV 2017
Da li će ovo biti objašnjenej tomu – da ooni zapravo nisu ništa šećerne repe ni preradili, nego samo doradili sirovi šećer, a taj trošak bilježe kao trošak prodane robe – nabave sirovi šećer, dorade i prodaju.
Ali, kako je moguće da nisu ništa repe preadili – PA KUD NESTADE TA REPA, NA POLJIMA VIŠE NIJE.
Ovdje se jednostavno mora gledati šira slika u zadnjih barem 7 -8 kvartala da bi se dobio nekakav realniji prikaz stanja, jel ovo ovdje je Frankenstein izvješće, sklapano valjda samo da se napiše nešto !
vec ti je sada minus oboliko koliko ti je taj famozni hedge, a to ti je laganih 40 milja
ako su stvarno to odigrali, onda im skidam kapu, do tada ova godina je izmedu 60-80 milja minusa
a ako i slijedeca takva bude, Vira u ovom obliku nema
Ja bih rekao da je vama izvjesce bolje od ocekivanog
9 mjeseci.
I to bi bio maks
Mislim da je prvo tromjesečje bilo – 1,5 drugo – 6
Realno oko – 15
[/quote]
Ako je u kumulativu -15 to bi bilo odlično. Nemojte zaboravit da se razdužuju značajno iz kvartala u kvartal
[/quote]
Ima vas jos koji ste sumnjali u dobro izvjesce
[/quote]
i AGROKOR JE IMAO DOBRA IZVJEŠĆA. kAK JE TO ZAVRŠILO.
pO VLASTITOM PRIZNANJU ŠEFA uPRAVE ONI SU U PROBLEMIMA JER SVE ISPOD 400 EURA STVARA GUBITAK. a U rh CIJENA JE TAKODER PO VLASTITOM PRIZNANJU SEFA UPRAVA ZNALA RONITI I DO 300 EURA – dakle na svaku prodanu tonu, oni izgube 100 eura. pa pomnoži.
nIŠTA OD TOGA NIJE VIDLJIVO U OVOM IZVJEŠĆU – PO OVM IZVKEŠĆU SVE JE DOBRO. a SVI MI ZNAMO DA NIJE DOBRO. i SAD POKUŠAVAMO SKUŽITI U ČEMU JE CAKA JER GLEDATI SAMO PROSTE BROJEK OČITO NEĆE BITI DOVOIOLJNO, TU NAM TREBA NEKI BILJI ZNALAC .
Ovdje se puse i na hladno nakon agrokora
A prije 2 tjedna zazivali 50 milja minusa.
Pa sad opet nije dobro
Ali, kako je moguće da nisu ništa repe preadili – PA KUD NESTADE TA REPA, NA POLJIMA VIŠE NIJE.
Mozda bolje nista ne raditi nego raditi s minusom.
Vidi uljanik
Ja vidim da su smanjili radnu snagu 2,65%
Da su losiji u smanjenju ukupnih rashoda u odnosu na prihode
I da su ostvarili gubitak kao sto su neki ovdje zagovarali izmedju 15-20 milj.
A ne ponor kao sto je npr. Bisakovi zagovarao da ne nabrajam druge.
Mozda u ponedjeljak stignete nesto kupiti do 150.
Ugodan vikend
vec ti je sada minus oboliko koliko ti je taj famozni hedge, a to ti je laganih 40 milja
ako su stvarno to odigrali, onda im skidam kapu, do tada ova godina je izmedu 60-80 milja minusa
a ako i slijedeca takva bude, Vira u ovom obliku nema
Ja bih rekao da je vama izvjesce bolje od ocekivanog
9 mjeseci.
I to bi bio maks
Mislim da je prvo tromjesečje bilo – 1,5 drugo – 6
Realno oko – 15
[/quote]
Ako je u kumulativu -15 to bi bilo odlično. Nemojte zaboravit da se razdužuju značajno iz kvartala u kvartal
[/quote]
Ima vas jos koji ste sumnjali u dobro izvjesce
[/quote]
i AGROKOR JE IMAO DOBRA IZVJEŠĆA. kAK JE TO ZAVRŠILO.
pO VLASTITOM PRIZNANJU ŠEFA uPRAVE ONI SU U PROBLEMIMA JER SVE ISPOD 400 EURA STVARA GUBITAK. a U rh CIJENA JE TAKODER PO VLASTITOM PRIZNANJU SEFA UPRAVA ZNALA RONITI I DO 300 EURA – dakle na svaku prodanu tonu, oni izgube 100 eura. pa pomnoži.
nIŠTA OD TOGA NIJE VIDLJIVO U OVOM IZVJEŠĆU – PO OVM IZVKEŠĆU SVE JE DOBRO. a SVI MI ZNAMO DA NIJE DOBRO. i SAD POKUŠAVAMO SKUŽITI U ČEMU JE CAKA JER GLEDATI SAMO PROSTE BROJEK OČITO NEĆE BITI DOVOIOLJNO, TU NAM TREBA NEKI BILJI ZNALAC .
[/quote]
Klasičan primjer negativne manipulacije načelno točnim podacima
Obzirom na cijenu secera….treba biti i realan i reci da je ovaj rezultat odlican…samo je pitanje koliko toga oni racunovodstveno muljave…
taktika je jasna, proizvedi sto manje, prezivi i cekaj da se cijena secera poveca….
cijena Vira je ko da je predstecaju, a on je jos daleko od toga, ima cajta za jos jednu godinu, nadam ss prekoretu na proljece i da bude 400€
Do značajnog smanjenja utrošenih sirovina i materijala u 2017. godini je došlo zbog povećanja prerade
sirovog šećera i smanjenja prerade šećerne repe u odnosu na 2016. godinu.
NEKONS , STR 63, REV 2017
Da li će ovo biti objašnjenej tomu – da ooni zapravo nisu ništa šećerne repe ni preradili, nego samo doradili sirovi šećer, a taj trošak bilježe kao trošak prodane robe – nabave sirovi šećer, dorade i prodaju.
kampanja je krenula negdje 16.09. tako da u 3Q ima samo tih 15-ak dana nove proizvodnje, ako ste mislili na repu iz 2016, kampanja traje obično do Nove godine, tako da je moguće da su u 2017 do 3Q prerađivali samo sirovi šećer, tako da je to stvarno moguće da su troškovi SiM toliko manji u odnosu na 2016,
4Q će zato biti priklazana sva proizvodnja iz repe, po mome malo vrludaju kroz izvješće, a da su prodali puno “rodbini” u BiH je jako moguće i tamo čekaju bolju cijenu, a onda tom lovom nanovo u šoping dionica, stari Zadro je stari lisac, inače bi proizvodio repu, da nije
Uh,što su se svi uskokodakali.
Viro izbaci solidno izviješće,a ono se svi bune.
Nikom ne paše.
Trebalo je biti ovako i onako.
Ma da bit će izviješće kako vi napišete na forumu.
Meni je ovo o.k. u odnosu na cijenu šećera.
Nikom ne paše.
I agrokor je imao dbra izvješća. i mnogima se činio kao dobra kupnja.
Ovdje nešto ne valja i to je vidljivo iz aviona. Nije da ja želim da ne valja, ja želim da viro dobro posluje i ljud da zarade, ali sito tao želim odgovore kako svi drugi posluju u minusu, a samo viro u plusu. a svi prodaju šećer po 300 ili 320 eura.
I ZASTO ZADRO NA TVU ZAZIVA DRŽAVU I POMOĆ DRŽAVE, A FIRM AMU SAVIM DOBRO STOJI. tu nešto en valja.
Nikom ne paše.
Ovdje nešto ne valja i to je vidljivo iz aviona. Nije da ja želim da ne valja, ja želim da viro dobro posluje i ljud da zarade, ali sito tao želim odgovore kako svi drugi posluju u minusu, a samo viro u plusu. a svi prodaju šećer po 300 ili 320 eura.
I ZASTO ZADRO NA TVU ZAZIVA DRŽAVU I POMOĆ DRŽAVE, A FIRM AMU SAVIM DOBRO STOJI. tu nešto en valja.
[/quote]
Zvucite mi pomalo razocarano
Pa sta je trebala biti predstecajna otvorena?
Cemu usporedba s agrokor om? Znate da je nekome duzan? Da ga netko kreditira ko todorica? Ak ne znate sto onda usporedjujete kruske i jabuke
Pogledajte datum kad sam rekao da ce biti izmedju 15-20
Vama ni 40 milja nebi bilo zadovoljavajuce.
Zadro stiti svoju lovu. Pa nije lud da kupuje od pbz na 140 a zna da ide u propast.
U ponedjeljak ako ima imalo pameti krece od 150.
Al ne mislim da ce preko 220-250
Stignete jos na ovaj vlak samo ne vise za bagatelu
Nikom ne paše.
[/quote]
Zvucite mi pomalo razocarano
Pa sta je trebala biti predstecajna otvorena?
Cemu usporedba s agrokor om? Znate da je nekome duzan? Da ga netko kreditira ko todorica? Ak ne znate sto onda usporedjujete kruske i jabuke
Pogledajte datum kad sam rekao da ce biti izmedju 15-20
Vama ni 40 milja nebi bilo zadovoljavajuce.
Zadro stiti svoju lovu. Pa nije lud da kupuje od pbz na 140 a zna da ide u propast.
U ponedjeljak ako ima imalo pameti krece od 150.
Al ne mislim da ce preko 220-250
Stignete jos na ovaj vlak samo ne vise za bagatelu
[/quote]
Aha, baš mi se ukrcava na vlak koji ne ide nikud.
Sličnost s Agrokorm je ova – Agrokorva izvješća su bila točna, ali nitko niej obraćap pažnju na sitnicu zvana jamstva. Kao to je samo pro forma.
Isto tako i ovdje je puno toga pro forma. Sve do trenitka kad ne bude više pro forma.
Evo takvog jednog pro forma pitanja
Viro nekons
2016 – q3 sirovine i materijali 175 milja na 342 prihoda
2017 – q3 sir i mat 249 na 647 prihoda
2018 – q3 sir i mat – 11 milja na 437
Šećer se prodaje, ali se ne proizvodi jer sa 11 milja se ne moze proizvesti skoro pa nista secera.
Nemaqm ja ništa protiv toga da sam u krivu, da sam nesto krivo shvatio, ali tko mešetari svojim novcem , a en smatra ove gornej podatke relevantnima, i ne zanima ga uzrok, svaka mu čast – čelični živci.
POnavljam – možda je sve u redu, daj bože, ali to tek treba ustanioviti, a ne uzeti zdravo za gotovo. A ne da se ponašamo kao dioničari tehnike ili dlkv, viro ipak niej takva dionica.